#2178192014-06-12 15:12:39 Válasz a #217808. hsz-ra
kb 50 km és 1 óra kocsival Nidriből.
Légvonalban szerintem kb fele, de út csak így vezet oda.
Szerintem....
....Aki teheti és nem akar minden este Nidriben csattogni a bazárok, éttermek közt, az inkább a Nyugati parton szálljon meg, onnan könnyebben elérhető Lefkada szépségei.
akkor azt mondod, hogy Parga jobb mint Nidri, vagy az egész szigetre gondoltál? Nem írtad, hogy merre jártatok még a szigeten, melyik strandok tetszettek jobban, pedig sokakat érdekelne!
Szia rep!
Érdekes volt a kis gyors beszámolód szempontsora-bár gondolom,a gyerek betegsége alapból meghatározta a programotokat...amit szolidan megjegyeznék,az a "katalógus képanyaga valóság " mondat...szerintem meg éppenhogy nem!A két szuperior szoba lényegében teljesen másképp néz ki,mint a katalógus képén!Bár,valóban sokkal jobb,mint a lepukkant többi,azért én nem értem,miért nem azoknak a képét teszik be a prosiba-már tavaly is ez a kép volt,ami nem is tudom,honnan van?
Pargat egyébként én is imádom!!!
Annak pedig külön örülök,hogy Paja buszos útra ment az utasokkal!
Én meg mind a két helyen voltam és mind két hely nagyon tetszett. Pargan lenyűgözött a sikátoros utcák a vár az olasz stilusú házak és a Parga tengerpartja szebb volt Valtos Krinori, Lichnos, mint Nydrié, jó Nydri tengerpartja nem a legszebb viszont a nyugati oldal csodálatos Porto Katsikit Egremnit sikerült megnéznem ,hajó kirándulás keretében, ami nagyon megérte érdemes rá elmenni plusz még a gyönyörű Fiskardóból láttam igaz ez már Kefalonia. Viszont ,hogy megvédjem Lefkadát is ott meg lenyűgözött a sok nyönyörű virág a hegyek, a vízesés a szembe lévő sok szép zöld sziget a tengerben, a hajó kikötő is nagyon hangulatos a nagy hajókkal.Én mindenhol meglátom a szépet, persze nem vagyunk egyformák és mindenkinek más tetszik. Filió apartman én őszintén nem cseréltem volna le a Sun Risre őszintén szolva nem bántam meg ,hogy ott laktam minden közel volt. A Sun Rise mindentől messze van szerintem nagyon messze a várostól. Én meg voltam elégedve a Filióval jó nem Grand tours szinvonalú apartmanok, nincs mikró, pl az én szobámban nem volt tv, nincs vízforraló ,nem mágneskártyás, de tiszta volt takarítottak, ágyneműt cseréltek, kényelmes ágy és melegvíz mindig volt, és én nem a felújítottban voltam. Megnéztem a felújított szobákat, ha valakinek nagyon fontos az apartman minősége akkor foglaljon superiort nyugodtan a Filióban, de én személy szerint a Sun Risebé akkor sem mennék, ha sokkal szebb, mint a Filió. Ez az én magánvéleményem. Nekem az apartman kevésbé fontos ,mint a táj. Jó hír mostmár van WIFI a rossz hír, hogy én az 5 -ösbe voltam nem az emeleten ,hanem a földszinten és hol volt wifi hol nem, de többször nem
Valaki kérdezte itt a fórumon milyen a Filió felszereltsége, aki nem akar három fogásos vacsorát egy időben készíteni szerintem elég. Pontosan nem emlékszem, de azthiszem volt két lábas, egy serpenyő, 3 db pohár, két csésze evőezközök, mély és lapos tányérok nagyából ennyi. Alap felszereltség, nincs mikoró, nincs vízforraló, az 5-ösbe nem volt tv, de nem is azért mentem ,hogy tévézzek. Egyedül a WIFI zavart egy kicsit, hogy gyenge volt a jel és sűrűn nem volt a szobámba wifi. Viszont a többiek azt mondták ,hogy az emeleten és az udvaron jó volt.
Viszont a superior szobák, amik fel vannak újítva szerintem szépek a Filióban, akinek nem felel meg az egyszerűenj berendezett apartman, amik nincsennek felújítva. Kellemes szép estét mindenkinek!
Én nem tudtam motort vagy kocsit bérelni, nincs jogosítványom, de akik tudnak csodás strandokat találnak a nyugati oldalon. Jó Parga előnye az volt, hogy 3 szép strandra el lehetett jutni autó nélkül gyalog vagy vizi taxival pár euróért maga Parga strandja szebb, mint Nydrie. Nydribe elég keskeny nagy kövek és ott nincs olyan szép szine a víznek, viszont a nyugati oldal gyönyörű türkiz kék. Szép napot mindenkinek!
Szia Miskolciutas!
Teljesen igazad van a nagy konyhás sütővel rendelkező kép az emeleten készült a 10-es szobában,ott külön konyha van üveg asztallal 3 székkel,külön légtérben az ágy és a kanapé az ugyanaz mint a mi superiorunkban.Az a szint mind az 5 szoba felújított,talán románok laktak ott,az Apolloné a magasföldszinti 5 szoba csak.Utolsó nap takarításkor a 8-as szoba volt a pisilős szoba,a kulcsok a zárokban,és megnéztük mindegyik emeletit,a különbségek miatt,így derült ki.ja,az 1-es és a 2-es közös erkélyét egy kis paravánnal leválasztották,de mellettünk egy friss házas tündéri pár volt,ők mindig úton voltak. A friss feleség hozta a menyasszonyi ruhát és a tengerparton is készítettek benne képeket.Nagyon édesek voltak.Az Apollonnak talán az egyik legjobb szállása amiben voltam a Filio superior 1-es szoba./Pori-Villa Niovi,Sarti-Klio,Kipriotis még a jobbak,meg Sartin gondolom az idén új szállásuk.A Grandnak fullosabb szállásaik vannak,de pont most néztem,az Apollonnak ha még van,hétfőre Toló-Elektra Hotel reggelivel 30 ezer,24 ezerrel olcsóbb mint az ultra first ára volt.Fogja a fejét,aki január elején már befizette.Ezt tavaly is észrevettem Tolónál hogy mennyivel alá akcióznak.Nem értem Toló jó hely Elektrába is kb.6 szoba az Apolloné.
A hajó utakat nem bírom,motort nem béreltünk ,mert 3-an mentünk a kisgyerekkel,és a párom szolidaritásból nem ment hajóútra ahol tényleg a valós kék türkiz tengert lehetett volna látni.15 euróért.Ezért írtam ,hogy Nidri partja gyenge,innen menni kell a szép tengerpartért,ezzel mi is tisztában voltunk.Paja megbeszélte a kinti utazási irodás főnökével,hogy kb.20 embere van minden héten,és kell neki másodállás,így a Nikolaos hajónál dolgozik,ezért tud olcsóbb hajós utakat intézni.Tavaly azt hiszem az Obelix gyrososnál volt.Nem akarom a mennyekig dicsérni,de 11 év után perfekt görög,és mindenben segít,nem akarom összehasonlítani a többi idegenvezetővel.Utolsó nap a busz vagyis a sofőrök a Sun R.-ban tusoltak,és hogy ne kelljen a z utasoknak kisétálni/ a Pargáról jöttek 1 órát szét akartak nézni Nidriben/többször fordult motorral,és mindenkit kivitt a Sun.-hoz,még az idős nénit is.Sokan nem csinálták volna ezt.Paja Lefkada az ezerarcú sziget facebookon így található meg.
Akik most utaznak Lefkadára azoknak mondom bővült a fakultativ programok lehetősége, hajó út Kalamosra! Nagyon jó, csodálatos tengeri út, nagyon sok kikötéssel, fürdési lehetőségekkel, ebéddel! Új vidék!
#2179152014-06-13 21:32:57 Válasz a #217900. hsz-ra
Kastosra és Kalamosra eddig is vitt hajóút, az M/S Christina csodás 2-árbócos már 14 évvel ezelőtt is ment oda. Örömhír lenne, ha más is vinne oda, mert Ők rohadt drágán mennek, legutóbb 45 euróba került!
Katt a weboldalukra ITT!!