Thassos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
Hozzászóló Üzenet
# 4516
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#217916 Üzenet linkje2014-06-13 21:43:04  Válasz a #217912. hsz-ra

Keramotiból kb 40 perc volt odaérni, bár már a célegyenesben kicsit eltévedtünk, a gps nagyon megbolondult valamiért, de egy dinnyéket szállító bácsika készségesen mutogatta az utat. icon_smile.gif
# 4517
Theia
Aktív fórumos
Aktív fórumos
371 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#217918 Üzenet linkje2014-06-13 23:05:13 

Már megbántam, hogy újra írtam a fórumra.
Régen olyan jókat beszélgettünk itt néhány emberrel, de manapság szinte már kicserélődtek a tagok, és már nem is nézek fel, csak ritkán.
Beszámolót írni, vagy képeket feltenni, ugyan már..... Minek?

Azt veszem észre, hogy az a menő, aki saját szervezésben utazik. Aki pedig utazási irodával, az ciki....... icon_sad.gif

Szerintem 31.000 Ft nagyon olcsó ajánlat egy hétre. (szállás+utazás+kompdíj+reggeli ).

Nem mindenki vérprofi szállásfoglaló, nem mindenki tud külföldi oldalakon eligazodni, levelezgetni szállásfoglalás ügyben......

# 4518
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#217926 Üzenet linkje2014-06-14 08:11:33  Válasz a #217918. hsz-ra Előzmény #217918

Szia Theia! icon_smile.gif
Sajnálom, ha rosszat vettél ki valaki szavaiból, szerintem csak vázoltak itt egy lehetőséget (hogy lehet kijönni olcsóbban stb), illetve azon felbuzdulva, hogy Nektek nem tetszett a szálloda, beindult egy mi lett volna ha effektus... Szerintem. icon_smile.gif
Az utazási iroda kihagyására nekem csak egyetlen indokom van, hogy mi mindig nyár elején tudunk csak foglalni, és az irodáknál addigra szinte egyáltalán nincs hely. A szigeten Ágin keresztül foglaltunk, jövőre is igy szeretnénk menni.
És én igenis várom a beszámolót, és a képeket is. icon_smile.gif
Idén nem megyek Thassosra (a kislányom augusztusban fog megszületni, most körülötte forog a világ icon_smile.gif ), szóval jó hallani és látni mindent másoktól, hogy kielégítsem görög-éhségemet! icon_smile.gif

# 4519
Molli
Aktív fórumos
Aktív fórumos
146 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#217929 Üzenet linkje2014-06-14 09:48:52 

Szia Theia!
Köszi, hogy leírtad a tapasztalataidat, a véleményedet! Örülök, hogy tetszett azért Thassos! Sajnos érhetik is az embert csalódások, akár irodával utazik, akár saját szervezésben. Gondold át még egyszer: írj sokat és hasznosakat, mint ahogy eddig is tetted! Jövőre mi is Thassosban gondolkodunk.
Üdv/Molli icon_cool.gif

# 4520
Gypanni
Aktív fórumos
Aktív fórumos
79 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#217931 Üzenet linkje2014-06-14 10:26:15 

Egyetértek Veled Theia. Én is azt tapasztalom, hogy utazási irodával utazni ciki, szervezett fakultatív kirándulásra elmenni ciki, érdekes módon mégis már decemberben foglaltak az jobb irodás utak. Egyébként én már sokszor utána számoltam, ennél olcsóbban sehogy sem lehet kihozni. Arról nem beszélve, hogy nem mindenki vállalja, vagy nem tudja vállalni a szervezés gondjait, a hosszú vezetést - még akkor sem, ha esetleg valahol egy éjszakát megalszik. Én is inkább csak olvasom a hozzászólásokat, ritkán írok, mert kaptam már néhány kedves "beszólást". Mindenki utazzon, úgy ahogy szeretne, de ne minősítsük a másik választását.
# 4521
Gypanni
Aktív fórumos
Aktív fórumos
79 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#217934 Üzenet linkje2014-06-14 10:35:31 

Fazika!
Lehet, hogy most sokan megköveznek, de nekem Kavala egy kicsit csalódás volt. Kavala egy tipikus nyüzsgő görög nagyváros. Nagyon szép a fekvése, de forgalmas zajos, megnéztük a piacot, semmi különös nekem a prinosi jobban tetszett. az óvárosi részen lehet sétálgatni az érdekes és romantikus. Egyébként sehova nem tudtunk bejutni minden zárva volt. A 16. századi vizvezeték érdekes monumentális építmény, és nagyon szép a városháza, amit Báró Herzog Péter építtetett 1895-ben dohányraktárnak.

# 4522
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Bambusznád
Aktív fórumos
Aktív fórumos
123 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#217936 Üzenet linkje2014-06-14 11:12:44 

Itt egy videó (megtekintéshez kattintani kell) a múlt hét szerdai (június 4.) Golden Beachről.

Az utánunk utazók inkább így szemléljék a part ezen arcán, ne élőben icon_smile.gif

# 4523
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Bambusznád
Aktív fórumos
Aktív fórumos
123 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#217937 Üzenet linkje2014-06-14 11:16:34 

Theia,
azért én (is) szívesen olvasnám, hogy ti mivel töltöttétek a nem túl nyaraló időt a szigeten, pláne ahogy látom közel azonos időben jártunk ott.
Még gondoltam is rá így utólag, hátha összefutottunk, de magyarok közül szerintem csak nyugdíjas korúakkal találkoztunk.

# 4524
Beszter
Aktív fórumos
Aktív fórumos
327 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#217945 Üzenet linkje2014-06-14 14:00:56 

Szia Theia!
Nyugodj meg,egyáltalán nem CIKI utazási irodán keresztül szállást
foglalni,nem CIKI az ő buszaikkal utazni,nem CIKI szervezett fakultatívra
befizetni!
Mi 2003 óta így utazunk.Biztonságot ad a tudat,hogy van mögöttünk
valaki.(utazási iroda)Igen,az iroda is becsődölhet.!
Párom szívesen neki indulna,de én nem.
Ettől függetlenül minden elismerésem azoknak,akik mindent saját
maguk intéznek.
Fórumozásról!
Beszélgetések,tapasztalat cserék,együtt utazás esetén megismerni
a fórumtársat (mindkét félen múlik),esetleg barátságot kötni!
Nagyon sokan megkapták már, HASZNÁLD A KERESŐT!
Igen,tudom használni a keresőt, (és használom is) de valahogy az nem ugyanaz!
Ha mindenki ezt használná csak,elveszne a kommunikáció lényege.
Tudom,hogy ez a Dumcsiba való hozzászólás volt,de mivel a probléma
itt merült fel,mertem itt reagálni rá.Bocsi.

# 4525
Fazika
Aktív fórumos
Aktív fórumos
398 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#217955 Üzenet linkje2014-06-14 18:41:45  Válasz a #217918. hsz-ra Előzmény #217918

Theia, ne vedd a szívedre. Másnak lehet, más volt a véleménye, de szerintem teljesen átjött a mondandód lényege. Szubjektív tapasztalataidról írtál és kész. Beszámoló? Megértelek. Kicsit visszás, hogy még pontozni is lehet. Éppen ezért én írtam ide kettőt, de nem tervezek többet. (A fotóalbumomat pedig már leszedtem.) Szerintem az idén is írok azért pár sort, csak éppen a szomszédvárban (thasos.hu) fogom publikussá tenni. Magam részéről: én ott egy kicsit jobban otthon vagyok. Mi mindig utazási irodával utaztunk eddigi 7 v. 8 görög utunk során. Ennek több oka is van. Többek között az ára. Bár mi augusztusi utazók vagyunk, ilyenkor kerül egy utazás a legtöbbe. Utazási iroda a gyerkőcre ad kedvezményt - sőt ingyenes az Apollonnál pl. Az idén felesben megyünk. Valszeg Apollonos busszal és magán szállással. Ennek az az oka, hogy a pár évvel ezelőtti Apollonos irodás szállások oly annyira leapadtak, hogy nekünk az a kettő a sk. potamiai szállások közül egyszerűen nem felel meg. És kész. Had ne indokoljam meg, hogy miért. Ráadásul most az idén csak kettesben megyünk, egyfajta "nászútra" és úgy gondoltam, jár nekünk egy olyan szállás Görögországban végre, ahonnan a teraszról kinézve előttem a tenger..... Ezért a magánutas szállás.

Viszont autóval kettesben leutazni kb. másfélszer annyiba kerül. Ezért a busz. A fakultatívokról az a véleményem, hogy nem ciki, csak a kényelmesebbik megoldás. Kötött a program és általában rohanós. Mindemellett eléggé üzletorientált is icon_sad.gif Ezért én a magánszervezéses kirándulások híve vagyok. Igaz, sok utánaolvasást igényel, de már ez is az előnyaralás része. icon_biggrin.gif

# 4526
Theia
Aktív fórumos
Aktív fórumos
371 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#217959 Üzenet linkje2014-06-14 19:47:18 

gypanni írta:
Egyetértek Veled Theia. Én is azt tapasztalom, hogy utazási irodával utazni ciki, szervezett fakultatív kirándulásra elmenni ciki, érdekes módon mégis már decemberben foglaltak az jobb irodás utak. Egyébként én már sokszor utána számoltam, ennél olcsóbban sehogy sem lehet kihozni. Arról nem beszélve, hogy nem mindenki vállalja, vagy nem tudja vállalni a szervezés gondjait, a hosszú vezetést - még akkor sem, ha esetleg valahol egy éjszakát megalszik. Én is inkább csak olvasom a hozzászólásokat, ritkán írok, mert kaptam már néhány kedves "beszólást". Mindenki utazzon, úgy ahogy szeretne, de ne minősítsük a másik választását.

Kedves Gypanni!

Köszönöm a szavaidat, teljes mértékben egyetértek veled !!!
Én sem tudtam még olcsóbban kiszámolni,mint ha irodával megyünk.
A vezetés is kizáró ok, ugyanis nekem nincs jogsim, azt pedig nem engedem, hogy párom egyedül levezesse az utat, pedig benne lenne, de az nagyon fárasztó lenne Neki.
Így azt a megoldást választjuk mindig, hogy olcsó buszos útra megyünk, és helyben bérelünk autót.
A kirándulásokat egyénileg oldjuk meg, sokkal olcsóbb így, és oda megyünk és akkor, ahová akarunk.
Idén a bérelt autóval eljutottunk szinte mindenhová a szigeten.
És tényleg, ha ciki, akkor miért kapkodják el az utakat már idejekorán? icon_smile.gif

# 4527
Theia
Aktív fórumos
Aktív fórumos
371 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#217960 Üzenet linkje2014-06-14 19:51:00  Re:

Szia Messinia!

Lehet, hogy ha lesz egy kis időm, azért írok majd valamit... icon_smile.gif

# 4528
Theia
Aktív fórumos
Aktív fórumos
371 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#217961 Üzenet linkje2014-06-14 19:57:11  Válasz a #217929. hsz-ra Előzmény #217929

Kedves Molli!
Thassos nagyon jó választás, mi is beleszerettünk! icon_smile.gif

# 4529
Theia
Aktív fórumos
Aktív fórumos
371 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#217962 Üzenet linkje2014-06-14 20:12:14 

Bambusznád írta:
Theia,
azért én (is) szívesen olvasnám, hogy ti mivel töltöttétek a nem túl nyaraló időt a szigeten, pláne ahogy látom közel azonos időben jártunk ott.
Még gondoltam is rá így utólag, hátha összefutottunk, de magyarok közül szerintem csak nyugdíjas korúakkal találkoztunk.

Bambusznád, próbáltuk a lehető legtöbbet kihozni a nyaralásból,és sikerült elég sok helyre eljutni.
Gyalog Potamiaban; Skala Panagiaban, az ottani kikötőben; busszal Limenasban; bérelt autóval pedig Panagiaban, Limenasban többször is, kis és nagy Márványpart, Paradise Beach, Aliki, Giola, Archangelou kolostor, Theologos, Limenaria.
Persze nagyon meg kellett válogatni, hogy mikor hová megyünk, az időjárás miatt. De az utolsó két napra jobb lett az idő és tudtunk menni az autóval.
Igen, nagyon sok nyugdíjas utazott velünk is a buszon, csak egy fiatal lány volt, ő egyedül utazott.

# 4530
Theia
Aktív fórumos
Aktív fórumos
371 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#217963 Üzenet linkje2014-06-14 20:15:01  Válasz a #217945. hsz-ra Előzmény #217945

Beszter, veled is egyetértek, ezek szerint sokan így éreznek! icon_smile.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
<   1 2 3 ... 301 302 303 ... 391 392 393   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu