Köszönöm szépen. Én Bulgáriát azért zártam ki, mert nyilván nem görög...Korfut meg mert már ott voltunk, és ha lehetséges 6hely van még, ne pont az legyen már
Sziasztok! Mi is tombolázunk a juli 21-ei héten apartmanos, repülőssel. Mi Bulgáriát zártuk ki és Chalkidikit. Nekünk azt mondták két irodában is hogy Zakynthos, Chalkidiki és Olymposz nem esélyes. Zakynthos azért mert betelt a repülő, másik kettőre pedig külön kell foglalni repülőjegyet. Nagyon várjuk már, hogy mit kapunk. Elvileg júli elején már szólnak.
Lehet elég érdekes a kérdésem június 30 indulunk Lefkadára felmerült egy olyan kérdés ha itthonról viszünk cigit szabad e vinni és mennyit illetve kint milyen áron elérhető?
Szia kint én vettem LM , nem a legdrágább cigit választottam azthiszem 3,80 euró volt egy doboz ebben 23 szál volt. Én úgy tudom hivatalosan 2 db cigit vagy max 3 lehet kivinni és haza hozni,hát nem hiszem ,hogy ezt mindenki betartja.Haza fele megáltunk Görögországban a vámmentes boltnál én ott láttam 10 euróért egy kartont NEXT a neve. Persze a Marboló jóval drágább.
Én úgy tudom 2 doboz cigit lehet kivinni és behozni. Én kint vettem kék LM cigit ey doboz 3.80 euro volt 23 szál cigi volt benne. Haza fele megáltunk Görögországba a vámmentes boltba ott láttam egy karton cigit 10 euróért, persze nem Marbolót NEXT a neve az volt a legolcsóbb.
Olvasgatom a fórum hozzászólásokat és rengeteg olyan téma van benne ami nem az adott topikba való. Egymásnak üzengetünk azt lehetne privátba is megtenni.
Ez az én személyes véleményem.
Jó nyaralást mindenkinek!
#2181342014-06-17 13:30:16 Válasz a #218074. hsz-ra
SZIA PINGA!
Tudom, hogy amit leírok, nem Poriról szól, DE mindenkinek lehet egy minimális útmutatás a mindig, mindenhol megjelenő fekete kagyló elkészítéséhez.
Megjegyzem, hogy a drága uram előtte semmit sem fogyasztott el, ami vízben úszik, tartózkodik, ettől az első naptól kezdve (2011. év) nem szakadt el, azóta viszont minden évben kéri!
Bár úgy tűnik, hogy Ellened beszélek, de NEM! Mi szinte naponta átbringáztunk Pltatamonasba, az Agora-ra (Piactérre).A bringa már ott lakik Poriban, mindkettőnké, viszont nem hajlandó beszámolni, hogy hogyan is töltötték a telet Poriban. Igaz, már 2012 óta nincs kinn a felirat, lebontották, de az üzletek maradtak, bár Platmonas Poritól 2-3 kilométerre van, megéri a hajnali sétát.
Így viszont mindig kaptunk nagyon friss, aznap hajnalban fogott halakat, rákokat, kagylókat, és mindent, mi szem-szájnak ingere.
Egy csöndes megjegyzés és (tapasztalat): a frissen elkészített fekete kagyló nagyon "feldobja" a házastársakat, még 65 évesen is! (tényleg afrodiziákum!)
Érdemes elkészíteni! a legegyszerűbb recept, legalább 4- fő részére:
A nagyon megtisztított fekete kagylót tegyük az elkészített alaplébe és főzzük legalább 5-10 percig (hol melyik apartmanban hogyan működik a rezsó):
kb. 2 kg fekete kagylóhoz:
5-10 dkg vaj (margarin) + kevés olaj, hogy meg ne égjen a vaj/margarin
2-4 gerezd apróra vágott (nyomott) fokhagyma,
sok petrezselyemzöld (legalább 2-3 magyaros adag)
száraz fehér bor (Poriban a Retsina a legjobb megoldás)!
Először a margarint/vajat kevés olajjal felhevítjük, vigyázva, hogy ne legyen "odakapott illata",
hozzáadjuk leheletnyi eltolódással a fokhagymát és utána az apróra vágott petrezselyem zöldjét,
Amikor már illatra feldobja illatát, beleöntjük a száraz fehérbort,
Ha Ő is megforrt..... JÖHET A KAGYLÓ!!
Innen már csak 10-15 perc szükséges és KÉSZ!!
Amennyiben marad még belőle, akkor másnap kezdődhet a meccs: az este leszűrt fekete kagyló levében kevés kockázott paradicsom hozzáadásával bele lehet alázni kellemes mennyiségű tésztát (ki milyet szeret köretnek) és szép lassan párolni kezdjük (ehhez az ANYÁK és FELESÉGEK keljenek korán, mivel legalább 2 óra). A tészta elkészülte után, ráhalmozva a melegített fekete kagylót, boldog, ragyogó mosollyal tálalhatjuk családunknak.
Reggelire is fogyasztható az egyébként ebére szánt kagylóétel.
Mi mindig így készítjük. Ihletőnk Gordon Ramsey a kedvenc TV-s szakácsunk!
#2181842014-06-17 22:16:22 Válasz a #218134. hsz-ra
Kedves Neipori!
nagyon ínycsiklandozó a fekete kagyló készítési procedúrát olvasni ! köszönet érte! ha sikerül, egy hónap múlva kipróbáljuk Thassoson!
Jutka
Gordon Ramsey forogna a sírjában (de szerencsére még él ), ha megtudná, hogy a kagylóból készített főtt ételt valaki másnapra elteszi! Étteremben ezért végleges bezáratás járna, a kagyló az egyik legkényesebb étek a világon. Kagyló elkészítésekor egyébként fontos művelet, hogy csak és kizárólag a zárt kagyló felhasználható, a kinyílt kagylót szigorúan azonnal a kukába!!!!!!!!!!!!!
Egér1111!
Teljesen igazad van, többször jeleztem már én is, de kevesen értenek belőle
Magdica!
Tévedsz, nem ezért van az "off topic", ezért a "privi" van
Az "off topic"-ba más topikba nem illő témák tartoznak, a személyes üzeneteket priviben érdemes megírni, márcsak logikus megfontolásból is!!