Mi is július 27-én vasárnap délután indulunk Pargara. Mivel Fehérvárról megyünk Horvátországnak szoktunk menni az utóbbi években. Volt arra felé mostanában valaki? Mi a helyzet Eszéknél az útépítéssel? Tapasztalható forgalomnövekedés azóta hogy ők is az Unióhoz tartoznak?
Szia Djbobo !
Tegnap jöttem haza Eszéknek, mivel legutóbb Röszkénél voltak problémák, de előtte is erre jártam párszor. Eszék és az autópálya között az a bizonyos 5-6 km változatlan állapotban van, mint tavaly. Viszont annyi a változás, hogy a horvátoknál van EU sáv és szigorúan veszik, aki nem oda való, már fordulhat is vissza.
Sajnos a júliusi-augusztusi hétvégi forgalom tavaly növekedett és ez így lesz szerintem az idén is.
Sziasztok
Mi is Július 20-án az esti órában indulunk Paráliára, Tompán keresztül. Belgrádnál az elkerülőt foglyuk igénybe venni. A kapuknál idén a kp-s fizetést választjuk. Tankolást is kp-val intézzük
Tegnap hazaérkezett kollégától infó: Belgrádot átszelő gyorsforgalmi hazafelé vezető oldalán túrnak, elterelik a forgalmat. Szóval mostanság visszafelé érdemes lesz az elkerülőt használni.
Ja és a Makedón autópálya hazafelé oldala szintén a régi, azaz kátyús.
Akkor sem mennék az elkerülőn ha egész Belgrádot feltúrnák... Elkerülő min 40-50 perc 1 óra, városon keresztül dugóban sem több 30 percnél.. De ha nincs dugó max 15-18 perc a Belgrád táblától a fizetőkapuig...
Mi augusztus elején szeretnénk menni Görögországba (Korfu), autóval. De mivel elég hosszú az út és még soha nem voltam olyan családot keresnénk akik külön autóval mennek és tudnánk egymáshoz csatlakozni.
Nézd meg az Utazólistában, hogy kik indulnak veletek egynapon: http://www.hellasz.hu/utazolista
(Jelentkezze be a Hellasz.hu főoldalán és utána minden adat látható a listában.)
Te ismered magad, de szerintem sokkal jobban jársz, ha rászánsz pár órát és visszaolvasol. Ha van konkrét kérdésed felteszed. Az olvasottak és a GoogleMaps alapján készítesz egy útvonaltervet fontosabb csomópontokkal, pihenőhelyekkel, tankolásokkal, fizetőkapukkal. Ha megnyugtat, akkor kerítesz egy GPS-t aktuális frissítésekkel.
Egyszer mentem egy jó ismerőssel konvojban, de többet soha. Minden családnak mások az utazási szokásai, más a sofőrök vezetési stílusa. Szerintem legalább annyi konfliktusforrással és idegeskedéssel jár a konvojos utazás, mint amennyit segíthet egy újoncnak. Az útból pedig akkor is fel kell készülni, ha Te mész hátul, mert mi van, ha véletlenül elszakadtok egymástól?
Hát, 1 órájába telt, mire kijutott a terelő táblákat követve (amúgy sofőr, nem okoz gondot neki a kavargás), mindenki eldönti, hogy bevállalja-e vagy sem Ami kötelező az a KRESZ betartása, semmi egyéb