Akárhogy is mi biztos elmegyünk Myrtosra egy darabig autóval aztán gyalag. Ennyit megér...Platia Ammost azért lehet, hogy nem vállaljuk be, de azért csak odakukkantunk majd, mert a látvány elég pazar...
Konyú mennyien vannak a szigeten illetve Skalan és környékén? Vannak turisták azért vagy mindenki megijedt a földrengéstől és másik szigetre menekült? Skalan alapvetően rendben van minden? Az utakra épületekre strandokra gondolok..
Kocsival simán el lehet jutni Platina Amos-nál a parkolóig. Mi motorral voltunk, de úgy sem volt vészes.
Ananda9: Itt minden jó és szép. Előző két nap kicsit felhős volt ,de a levegő nem volt hideg szóval lehetett kirándulni. Mára visszatért a jó idő.
beczo:Skalan és a szigeten minden oké. Utak jók, még sok helyen jobbak is mint otthon. Turisták is vannak, de még sincs tömeg. Tegnap voltunk Lixouri-ban ahol elméletileg elég nagy károkat okozott a földrengés, de ott is megy a nyüzsi ezerrel.
És végül itt egy árlista az autóbérléshez Skala-ban. Az rak alkuképesek. Azt viszont nem tudom főszezonban is azok lesznek-e még.
A segítségeteket szeretném kérni. Lefkadáról nemrég jöttem haza nagyon tetszett. De most gyönyörű képeket töltött fel a Grand Kefalóniáró a facebookra.l. Nem tudom mi legyen Kefalónia vagy Zakhyntos. A tengerpartja érdekelne Skálának és Lassinak hogy hirtelen mélyül e szoktak e nagy hullámok lenni?Skálán van e olyan rész ,ahol lassan mélyül és, ha igen a Grandos apartmanoktól mennyit kell gyalogolni. Az az igazság, hogy most nagyon megtetszett Kefalónia a képek alapján jobban, mint Zakynthos. Viszont Zakin Tsivilinél azt olvastam lassan mélyül a tenger. Kérlek szépen segítsetek egy kis infóval.
Köszönöm
Borzi
MaciG!Olyan jó, hogy mindig írsz nekünk néhány infót! Légy szíves írd meg a tapasztalatidat robogó ügyben! Mi is azzal tervezzük a sziget bejárását! Köszi!
Mi Lassin és Skalán is nyaraltunk már,szubjektív véleményünk,hogy a Lassi közlében lévő kis öblök tetszetősebbek,idén is ide megyünk vissza.Ha Lassiból a St.Theodore világítótorony felé indulsz Argostoliba (ez a hosszabb út),akkor sok nevenincs,gyönyörű fürdőzésre,kagyló szedésre alkalmas kis öböl van,ezek legtöbbje lassan mélyülő.De közvetlenül Lassinál is vannak sekélyebb strandok,pl.a Hotel Mediterranee partja,ahol sok kisgyermekes családot láttunk.
Skalától nem messze pedig a Kaminia beach volt a kedvencünk,ez is sekély vizű rész,s pont ezért itt mindig nagyon fincsi volt a víz hőmérséklete.
Köszönöm Napfény, de közvetlen Skálába nincs olyan rész, ahol lasabban mélyül olyan 1-1,5 km-es körzetben, mondjuk ,mint Sartin,? Hogy a Sarti Beachen már lassan mélyült, Sarti központjában meg hirtelen
#2183242014-06-19 17:23:07 Válasz a #218295. hsz-ra
Szia
A kérdést én úgy tenném fel mi a cél? Ha csak strandolni jöttök meg pihenni akkor Zakhyntos. Ha szeretnétek kirándulni akkor Kefalónia. Mert utóbbi sokkal szebb mint Zakhyntos, de ezt csak az látja aki fel is fedezi a szigetet és nem csak a part meg az apartman között mozog.
görögmaci: Robogóval egyenesebb szakaszon simán lehet menni 70-80 km/h körül, de átlagba ilyen 50-60 szokott lenni nekünk. Viszont 2 főre kell a 125cc. Esetleg 80cc még szóba jöhet, de mi ilyet nem találtunk.
beczo!
Mi előszezonban voltunk, kevesen, de voltak. Skala környékén semmi gond, a főutca kövezése szép lassan, de haladt, szerintem azóta kész Nekünk sofőr híján egyébként is csak a környék maradt idén, de mivel 2x már voltunk, nem volt hiányérzetünk. A 2 hét így is kevésnek bizonyult, aki találékony, így sem fog unatkozni, ami meg kimaradt, majd legközelebb meglesz Nekem még 2 nap hiányzott ahhoz, hogy nyugodt szívvel utazzak haza
delfini!
Valszeg nem sikerül majd a lejutás az Ammosra, de nagy szurkolótok vagyok, remélem, valamilyen módon mégis sikerül. Azért javaslom, körültekintően próbálkozz, a könnyelműségnek ott nincs helye!!
Köszi kónyu, hogy gondolsz ránk ... szerintem duplán megfogadjuk MaciG javaslatát és lefelé is inkább kötéllel próbálkozunk (na de mennyire legyen hosszú az a kötél?)
Kato Lagadi-hoz van valakinek esetleg gps koordinátája? Ma 4x mentem el oda vissza, azon a szakaszon ahol lehet, de nem találtam. Elméletileg Skalából indulva egy S kanyar után lesz, 150m-re, ahol vannak bordó házak is, meg valami törésvonal.
Vagy lehet már telesen benőtte a gaz? De a google earth-on se látom hol is lenne. :S
#2183312014-06-19 19:07:08 Válasz a #218329. hsz-ra
Maci!
Köszi a választ.
Kako lagadi.
ahogy nekem könnyen ment!
menj el a Limeniáig,fordulj visza Skalának,a Limenia végén erősen emelkedik az út,majdnem derékszögű ív azután kiegyenesedik,majd a tenger oldalon lesz egy szalagkorlát,ott vasmacska kidob,ott lesz a beszakadás a tenger felé,aminek a Skala felőli végén lesz a levezető ösvény.