Lefkada
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 5911
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Lovas zsuzsa
Aktív fórumos
Aktív fórumos
224 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#217941 Üzenet linkje2014-06-14 13:07:55  Válasz a #217915. hsz-ra

Nem a kétárbocos csinálja, és nem 45 E. azt mondta a Paja, hogy ez teljesen új út , elsők között hajózzuk végig ezt az utat, nem tudom pontosan de azt hiszem a Nicolaosz nevű hajón utaztunk.
# 5912
Lovas zsuzsa
Aktív fórumos
Aktív fórumos
224 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#217944 Üzenet linkje2014-06-14 13:35:30 

Azért volt még jó ez a hajó mer bement a Papanicolis barlangba a végéig ott megfordult és úgy jött ki .izgultam,de simán ment.
Konyu! Végigjártuk Meganisit kocsival,nem volt piskóta,Katomeribe alig tudtunk bekanyarodni az útra, a nyerő beach Atherinos lesz kajakozás szempontjából, van ott minden, étterem jó csendes kicsi öböl a kanyaron túl Elia B. Akoni B. Limonari B. Nidriben azaz Perigiali vonatkozásában is találtunk megoldást a hajózásra, felfedeztük a Sun Rice lejtős utjával szembe van egy Perigiali Beach nevű étterem, szálloda stb. csodálatos szép füves kertel, pálmafák több száz éves olajfák árnyában strandoltunk, jól kiépitett strandal , oda szerezni szállást ott aztán vízre rakhatjuk a hajót és kószálhatunk.De még ez terv mert brutál volt a hazafelé vezető út,még el kell felejteni.

# 5913
Borzi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
310 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#218282 Üzenet linkje2014-06-19 09:28:47 

Sziasztok!

Mint már írtam a Filióban nem volt elég erős a WIFI jel legalábbis nem minden szobában. Én úgy oldottam meg, hogy kimentem a tengerparti sétányra lefordultam balra van ott egy kávézó Caffe Plaza nagyon jó erős Wifijük van érdemes elkérni a kódot egy kávéra beülni megérkezéskor kb 2 -3 euró befektetés. Utána a majdnem szemben lévő padon a hajóknál leülni én tudtam ott fogni a jelet, aztán ott wifiztem ingyen egész héten. A kódot akkor nem változtatták meg mikor ott voltam.Mondjuk én a Yefsi Görög étterembe vacsoráztam ők adták meg a Caffe Plaza wifi kódját mert nekik nem volt.Halat ettem sültkrumplival rizzsel azthiszem 10 euró volt a kardhal ,ha jól emlékszem. Finom volt, de annyit nem adnak, hogy ne tud megenni. Sartin nagyobbak voltak az adagok. KB 8-12-15 euróért lehet ott vacsizni

# 5914
Giof
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
3 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#218375 Üzenet linkje2014-06-20 11:39:32 

# 5915
Katta82
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
23 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#218384 Üzenet linkje2014-06-20 13:40:26 

Sziasztok!

Jelentem végig olvastam a topikot viszont van néhány dolog ami még mindig homályos maradt a kis fejecskémbe ezért bombáználak titeket pár kérdéssel! icon_smile.gif

1. Perigialiban lesz a szállásunk. A kérdés a következő. Gyalogszerrel kb. milyen távolság Nydri központja? Bevállalható egy esti séta keretében, vagy felejtős?

2. Láttam néhányan írtatok kilátókról. Az érdekelne, hogy hány kilátó van a szigeten? Melyikeket érdemes meglátogatni, illetve autóval megközelíthetőek e ezek?

3. Az a kép is kitisztult, hogy naplementét a nyugati parton fogunk látni. A kérdésem az lenne, hogy van-e valami űberszuper naplemente nézős hely (olyan, hogy a leesett államat a kis lapáttal kelljen felszedegetnem) a nyugati parton amit ajánlanátok?

4. Bevallom ez lesz az első Görög utunk, így a következőre is kíváncsi lennék. Tudnátok ajánlani olyan helyet a szigeten ami Görögországot tükrözi? Beszéltetek itt páran igazi hangulatos görög falvacskákról...

5. A következő lényegi kérdés a mennyei étek! icon_smile.gif Mivel ahogy fent is említettem teljesen görög szüzek vagyunk, így az ételeket se ismerjük nagyon. MI az amit mindenképpen meg kell kóstolnunk? (hozzátenném, hogy egyikőnk sincs oda a tengeri herkenytyűkért - inkább csak nézegetni szeretjük őket - édességek, nyalánkságok viszont bármilyen mennyiségben jöhetnek mivel csokoholista vagyok! icon_redface.gif

6. Szeretnénk snorizni is majd, ehhez láttam már pár tippet azt hiszem azzal boldogulni fogunk. Viszont megkérdezném, hogy vannak-e szárazföldről is elérhető (nem kell hozzá hajóra szállnunk fakultatívba) tengeri barlangok a szigeten és ha igen akkor merre keresgéljük őket?

7. A hegy/sziget legmagasabb pontjára a feljutás mennyire körülményes autóval? Vállalható?

Most nagyjából ennyi kérdés jutott eszembe! Elnézést ha kicsit "sok" lettem volna! icon_redface.gif
Azt már most előre megígérhetem, hogy zaklatni foglak még titeket! icon_biggrin.gif icon_evil.gif
Jó nyaralást/pihenést mindenkinek aki már ott van! A vissza érkezőktől pedig izgatottan várom a beszámolókat! icon_smile.gif

Előre is köszönök mindenkinek mindent! icon_smile.gif

# 5916
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Miskolciutas
Törzstag
Törzstag
1313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#218459 Üzenet linkje2014-06-21 19:12:23 

Szia katta!
Listád 5. pontjához!
Csokifanok nem vagyunk-nem is nagyon jellemző itt-,de mivel mást is feltétlenül kell ennetek,igy erről irnék:
Horiatiki-alias görög sali-mindenképpen kipróbálandó,mi ezzel kezdünk rögvest első napon-én "zöldséges" vagyok.Ugyanis a görög paradicsom és hagyma nem ugyanaz,mint az itthon kaphatók.Majd meglátod.
Tzatziki-lehet,hogy itthon már ettél-vagy legalábbis úgy gondolod,de az igazi alapanyagból igazi tzatziki csak ott kapható.
Sült feta:előétel,lecsós szószban sült feta,igazi kenyérrel tunkolva
Musszaka-rakott padlizsán-hússal,krumplival,néha paradicsomos szószban,néha nem,de besamel minden bőven vagy rajta...helyfüggő,én a paradicsomost szeretem.
Kleftikó-általában bárányból(lamb-kleftiko néven a Greek cuisine oszlopban a kitett étlapokon)minden jó fűszerrel összesütve csrépedényben,esetleg fóliában krumplival zöldségekkel...nagy kedvencünk
Stifado-általában sertés vagy marhahús,komoly paradicsomos szószban gyöngyhagymaszerű zöldséggel...
Mi úgy szoktuk,hogy kérünk egy-egy főételt(én halas is vagyok,a férjem kleftikóval nyit)és egy görög salit,egy tzatzikit és egy tányét sült krumplit,ezt ketten csiprgetjük,,aztán mindenki eszi a saját főételét...
Perigiali éttermeiről nem tudok irni,de Nidriben nagyon ajánlom a Statist-gyoskajálda és nekünk kedvenc volt a Maistrali nevű étterem a kikötősor közepe táján...sajnálom,hogy nem szeretitek a tengeri cuccokat...

# 5917
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#218474 Üzenet linkje2014-06-21 22:30:57  Válasz a #218384. hsz-ra Előzmény #218384

1. https://awesomescreenshot.com/08030qq486

3. hát igen, nyugvó napot nyugaton érdemes. icon_smile.gif méghozzá ez esetben bárhol a nyugati oldalon, bármelyik nyugati oldali gyönyörű strandról, de akár nyugati oldali hegyi faluból is (ha látod a tengert). érzésem szerint mindegyik helyről meglesz az, amit keresel.

4. szögletesen fogalmazva: majdnem minden, ami nem nidri. icon_smile.gif
ennél cizelláltabban: a hegyi falucskák (bármelyik, de például: kalamitsi, asprogerakata, exantia, manasi, karia is talán...); aztán a sziget déli szeglete, ahogy autóztok a világítótorony felé; egy frappé vmi félreeső helyen, egy vacsora egy olyan tavernában, ahol többnyire görögöket, helyieket látsz étkezni...ilyesmik. könnyen lehet, hogy még meg is érzed, amikor ilyesmi történik majd. icon_smile.gif

5. https://www.haniboy.hu/_/etelek.htm

# 5918
Cofffos
Törzstag
Törzstag
669 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#218554 Üzenet linkje2014-06-22 20:05:45 

Katta82 írta:

4. Bevallom ez lesz az első Görög utunk, így a következőre is kíváncsi lennék. Tudnátok ajánlani olyan helyet a szigeten ami Görögországot tükrözi? Beszéltetek itt páran igazi hangulatos görög falvacskákról...

5. A következő lényegi kérdés a mennyei étek! icon_smile.gif Mivel ahogy fent is említettem teljesen görög szüzek vagyunk, így az ételeket se ismerjük nagyon. MI az amit mindenképpen meg kell kóstolnunk? (hozzátenném, hogy egyikőnk sincs oda a tengeri herkenytyűkért - inkább csak nézegetni szeretjük őket - édességek, nyalánkságok viszont bármilyen mennyiségben jöhetnek mivel csokoholista vagyok! icon_redface.gif

Giroszt mindenképp egyetek. A magyar girosznak köze nincs a kintihez. icon_smile.gif Miskolciutas olvtársnővel egyetéretek abban, hogy a kinti paradicsom és hagyma merőben más mint az itthoni, de szerintem görögsalátát inkább csinálj mint étteremben egyél. Túl van árazva.

A stifadóban a gyöngyhagyma szerű zöldség valójában gyöngyhagyma. icon_biggrin.gif Nekünk a girosz mellett ez lett a kedvenc kajánk. Nem egyformán készítik országszerte. A legjobbat Pargán ettük a Sakisban.

Ha elég nyitottak vagytok, akkor olyan helyet keressetek, ahol sok a helyi lakos, vagy nem helyi, de görög. Figyeld, hogy mit esznek, és bátran kóstoljátok meg. A nyaralós helyeken az a baj, hogy a túristákhoz igazítják a kaját. icon_sad.gif

Nekem sikerült Kefalonián paelát ennem. Tengeri herkentyűst akartam enni, és ezt hozták. icon_biggrin.gif Teljesen autentikus görög kaja mondhatom. icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif

Édesség: most nem jut eszembe a neve, de van egy isteni vaniliáskrémes lepényük, (levelestésztás) amit nem lehet kihagyni. Volt idő, mikor rendszeresen ezt ebédeltünk dinnyével.

Bár csak ételeket kérdeztél, de érdemes megkóstolni a retzinát, a mazsolabort, az ouzot, a cipurot, a Mytos és az Alfa sört. Nekünk rendszeres kísérője a nyaralásoknak az Apélia bor is. Korrekt nem túl erős, elérhető árú asztali bor. A fekete cimkés vöröset szeretjük.

Görög hangulatú falu:
Mi csak 1 napot töltöttünk Lefkadán, és véletlenül tévedtünk be Katochori nevű faluba épp szieszta idején. Egy árva lélekkel sem találkoztunk. Kellően görögös kisfalu. Sok öreg házzal. Nekünk tetszett. A keleti oldalon van. 38.666355, 20.691945

# 5919
Cofffos
Törzstag
Törzstag
669 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#218558 Üzenet linkje2014-06-22 20:15:41 

Jah...a kilátót lefelejtettem.

Itt megálltunk annó, és elképesztő kilátás volt. El tudom képzelni, hogy a naplemente feljthetetlen lehet innen.

38.628598, 20.561777

# 5920
Lovas zsuzsa
Aktív fórumos
Aktív fórumos
224 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#218621 Üzenet linkje2014-06-23 14:45:50 

Perigialiból a Sun Rise ap.tól Nidri 15 perc séta.
# 5921
Akoska
Aktív fórumos
Aktív fórumos
110 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#218628 Üzenet linkje2014-06-23 17:07:14 

Huh hát volt mit visszaolvasnom amióta nem voltam. El kell mondjam Lefkada gyönyörű egy sziget így nem bántuk meg a párommal hogy oda mentünk és szuper jó nyaralásunk volt, bár mindennap hulla fáradtak voltunk mégis nagyon tetszett.Paja az idegen vezető szuper jó.Jobb nem is lehetne.Sajnos aaz aghiofili strandocska kimaradt mivel quad/gyalogszerrel mentünk és hát az asszonynak pókfóbiája van icon_sad.gif.Nálam Porto Katsiki a nyerő az asszonynál Kathisma. Quadot beéreltünk 4 napra volt 100 euro az A1-nél Nidribe. Az utak minősége szerintem megfelelő talán egyedül a Gialos -hoz vezető út a legrosszab. Nidriből quaddal a kathisma 50 perc, a porto katsiki kb 1 óra tehát nem vészes és mindig a főúton közlekedtünk. Ja és ennyi szines pillangót soha életemben nem láttam. Amikor meg pont indultunk volna az Egremni-ről akkor volt kisebb földrengés (paja szerint 3,9). A filióba voltunk. Igen a szobába gyenge volt a jel de az udvaron tökéletes volt a wifi illetve szinte mindegyik étteremben van jó wifi meghát amugy is nyaralunk. Standard szobába voltunk de arra tökéletesen megfelelt hogy arra a pár óra alvásra amíg ott voltunk ellegyünk hiszen nem lakni megy oda az ember.(na jó a zuhanyzó télleg kicsi).Lefkada város és környéke jó szeles. A kilátónál meg eszméletlen jó a panoráma.Szinte majdnem minden strandon jártunk és a víz nekem pont jó volt. Ag.Nikitas-i strand is nagyon szép. Kastos - Kalamos hajó kirándulás is jó volt nagyon. Összeségében 5*. Ja és hozzá teszem bár paja nem volt velünk csak esténként találkoztunk vele de sokat hozzá tett a nyaraláshoz mind élményekben mind információkban.
# 5922
Anicooöc
Aktív fórumos
Aktív fórumos
145 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#218632 Üzenet linkje2014-06-23 17:35:41  Válasz a #218628. hsz-ra Előzmény #218628

Üdv itthon!
Rangsor? Lefkada vagy Kefalonia tetszett jobban összességében?

Kathismán sokan voltak már? Mi tavaly június közepétől voltunk és akkor még nem voltak sokan, mikor jöttünk el 8 nap múlva, akkor kezdtek többen lenni.
Imádom! Már csak bő 3 hét és indulandusz! icon_biggrin.gif

# 5923
Akoska
Aktív fórumos
Aktív fórumos
110 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#218634 Üzenet linkje2014-06-23 18:20:43  Válasz a #218632. hsz-ra Előzmény #218632

Eleinte nem voltak sokan viszont Ag.Nikitas -ban végig álltak az autók mind a két oldalt.Voltunk ott az utolsó előtti napon is és akkor már sokkal többen voltak de mivel hosszú ez a partszakasz így bőven ellehetett férni. Hát sorrendet nem tudnék felállítani még akkor se ha fizetnének hiszen mind két szigetnek meg van az előnye és a hátránya és mind két helyen vannak mesébe illő tájak strandok stb. Talán annyi lenne amiről persze a sziget nem tehet hogy az utazási szervezése nem pont a legjobb de különösebb probléma nem volt. Kefalóniából a sziget méretéhez elég keveset láttunk mert akkor még nem volt 2 éves a jogsim de ami késik az nem múlik icon_biggrin.gif
# 5924
Bestrocco
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
10 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#218678 Üzenet linkje2014-06-24 09:22:27  térkép

Sziasztok!

Végigolvastam a topicot viszont annyi problémám van hogy nem találom azt a térképet amin részletesen jelölve voltak a strandok illetve minden fontosabb részlet.

köszönöm a segítséget.

# 5925
Anicooöc
Aktív fórumos
Aktív fórumos
145 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#218680 Üzenet linkje2014-06-24 09:32:04  Válasz a #218678. hsz-ra Előzmény #218678

Szia!
Erre gondolsz?
Ez saját készítésű.
Lefkada strandok térképen

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 394 395 396 ... 570 571 572   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu