Zsolti!
Annyit is el tudsz költeni, csak akarnod kell Nekem ez mindig bejött. Eldöntöm, meddig mehetek el, és nem tudok elég nagyot mondani De a normális léthez elég lesz simán!
Szia Kónyu!
Nem tudom, ti hogyan jöttetek ki 500EUR-ból két hétre.
Nekünk autóbérlés 140Eur 4 napra + üzemanyag, de azon gondolkodom, hogy kibérlem 1 hétre, motorcsónak bérlés 200-300, kaja amit számoltam 4 főre, reggeli-ebéd-vacsora 1200-1500, programok, belépők legalább 700, ajándékok 200 és még nem számoltam .......jaj istenem, a párom költekezését, ami nem kevés. Nem is olyan sok a 3000EUR. Azon gondolkodom, hogy még egy ezressel meg fogom toldani. Persze nem luxust akarunk, de nálam a nyaralás nem a spórolásról szól, elég azt egész évben azt "űzni".
#2185032014-06-22 13:42:35 Válasz a #218502. hsz-ra
hm, ez tényleg tök szubjektív, de azért egy két hetes görög nyárra 3-4000 eur azért elég sok pénz. sztem pl. igencsak közel van a luxushoz, bár a luxus definíciója is tök egyéni.
mindenesetre, ennyiből tengeren túli utakat is vidáman ki lehet hozni akár, az biztos.
fotizsolti!
Nem turkálnék a zsebedben,de nem birom megállni,hogy ne irjam meg,szerintem a 3000 Euro is bőven felette van egy 4 fős család ésszerű költségének...párod persze költekezik,amennyit akar,de pl. ez a reggeli-ebéd-vacsora 1200-1500 azért is sok,mert a legritkábban ebédel ott az ember egy olyan komplett kajasort,mint itthon megszoktuk!A marha nagy hőségben 1-2 kilo barack,szőlő stb.,ha nagyon kamasz a gyerek esetleg egy gyrospita(2 Eu) akkor is egy 10-es../4 fő...az én kamaszom nagy kajás,de ott igy működött nála!és hova akartok belépni 700 Euroért?
Mi is 500 körül szoktunk kijönni,igaz,mi 1 hét főszezon közepén szoktunk menni,és én nem veszek ajándékot max 20-30-ért apróságokat...szóval ne aggódd agyon magad!
Csak azért gondoltam,hogy beirom ezt a hsz.-t,nehogy már szívgörcsöt kapjanak az újonnan indulók,hogy kevesebből nem lehet kijönni...(szóval,aki leszúrna,hogy ne személyeskedjek,csak ez volt a célom!)
Miskolciutas!
Nem turkálsz a zsebemben, sőt örülök, ha kapok bármilyen használható információt.
Nem vagyunk gazdagok, de itthon az utcára sem megyek ki pénz nélkül, pláne nem egy másik országba a Családommal.
Kónyu írta, hogy 20-30Eur egy étkezés 2 főre, akkor 4 főre 7 nap x 3 mindjárt kijön egy nagy szám. Persze fogunk mi is gyrost enni, de azért a főtétel is fontos, pláne, szeretnénk megkóstolni az ottani ízeket. Azért a gyros sincs meg 10-ből, amikor kell üdítő, kávé stb. is.
Programok, belépők még a 700 is kevésnek tűnik.
Hajókirándulás /szigettúra, Ithaka stb/ 4x40-50Eur/túra. Üvegfenekű hajó 55Eur/fő. Vannak belépők /Melissani, Drogarati stb/ szinte mindenhova.
Én nem tudom, hogyan lehet ilyen árak mellett 500-ból kijönni, de örülnék neki.
Tegnap mentek ki a barátomék, már most írt, hogy vigyünk amit tudunk /szalámi, kávé stb-stb./ , mert rettentő drága minden. Na ilyenkor hogyan induljon el az ember 500 Euro-val?
#2185182014-06-22 16:56:15 Válasz a #218515. hsz-ra
nézd, itt sokan sokszor voltak és járnak is görögországba, és hidd el, ezek a számok tök irreálisak.
ezek nem egy kéthetes, kefalóniai, de mondom, egy tengerentúli üdülés árai és költségei. nem tudom mennyit esztek (csatlakozom miskolciutashoz: sztem is lehetetlen háromszor annyit enni, főként nyári hőségben, mint amennyit ehetsz egy tavernában azért a fejenként 10-15 euróért amit kónyu írt; igazából, még kétszer se menne nekünk), milyen ajándékokban gondolkodtok, mire akartok ennyi belépőt kifizetni, miket akartok vásárolni, de két hétre elkölteni egy milliót, sőt még többet is alkalmasint úgy, hogy abban a szállás és az utazás költsége még benne sincs, még a francia riviérán is melós feladat lehetne.
ahogy a barátot se értem, hogy hol lehet, milyen őrült drágaságról számol be, mert én nem ezt tapasztaltam: bolti árak átlagosan mondjuk 15%-kal drágábbak az itthoninál, a taverna árak annyi, amennyit kónyu írt, szóval...
#2185222014-06-22 17:10:56 Válasz a #218515. hsz-ra
Egyetértek a többiekkel. Ez a pénz, bőven sok.
Szerintem ott számolod el, hogy pl, ha fakultatív, akkor aznapra nem kell kocsi. Több kirándulás, még kevesebb autóbérlés, mert minek. Ha meg autót béreltek, akkor minek a fakultatív? És máris nem annyi a költség.
Belépő szerintem csak a cseppkőbarlangba, és a Melissani-tóra van... Más nem is jut eszembe.... Abból a 700-ból levehetsz egy nullát a végéről. Illetve vannak múzeumok azért.... De mindenre nem is lesz idő, az biztos!
És a kajára szánt pénz is rettentő sok, bár ti tudjátok mi a tervezett menü.
Summa-summárum, elég lesz a 3000€.
Nem két hét, hanem egy hétre megyünk, jövőhét Szombaton indulunk.
Én is nagyon sokallom, másfél millióból megjártuk USA-t 1 hónapra, mondjuk ott nem kellett szállást fizetni.
Ha kint leszünk minden kiderül.
melus16
Az autó így is úgy is kell, már kibéreltem teljes hétre.
Ha megyünk hajókirándulásra, oda is el kell jutni valahogy és vissza, nem Lassi-ból indulnak a hajók.
Amikor 1 program 45-60Eur/fő, akkor az mindjárt 140-240Euro, tehát gyorsan összejön a 700.
Motorcsónakot béreltem, hisz másként nem tudunk menni pl. Myrtos-ra, ez sem kevés.
És még sorolhatnám.
De legyen igazatok, ne költsünk többet 500-nál.
#2185272014-06-22 17:35:28 Válasz a #218526. hsz-ra
Ti biztos, hogy bőven többet fogtok költeni 500-nál.
Egyébként KIRÁNDULÁS ÁRAK viszonyításként a te számaidhoz (tudom, hogy ti Lassiban lesztek, azért írom, hogy viszonyításként) ... és ráadásul elmondásod szerint ti még transzfert sem kértek hozzá, hanem odagurultok, tehát nyilván helyiektől kaptok rá árat, ami ennél még alacsonyabb kell, hogy legyen...
Nagy tervek ezek?
Nem szeretnénk egész héten a parton sütkérezni és gyrost enni.
Azért azt nem hiszem el, hogy nem kell autót bérelni, nem kell vacsorázni, nem kell fakultatív stb. stb.
Ezek mind-mind sok pénz.
Persze ti jobban tudjátok, hisz ti voltatok kint többször.
Én csak próbálom össze rakni, hogy mennyit is vigyünk, de már most össze zavarodtam.