Nem letolásra voltam kíváncsi, meg hogy nagy az arcom, csak még nem voltam Görögbe és érdekelt, mennyi pénzből lehet kijönni, milyenek az árak, mert ilyen információt, sehol nem találtam.
Van jó pár NORMÁLIS fórumos, nekik köszönöm szépen az információkat!
#2185682014-06-22 21:31:42 Válasz a #218549. hsz-ra
A leomlott reszig autoval is siman el lehet menni, de csak odaig. Onnan tovabb semmivel. A javítas pedig szó szerint áll, ma egy arva lelek nem volt meg a kozelben sem.
Sziasztok !! Szeptember 20 - tól mennénk Kefalóniára , a kérdésem az lenne hogy jó idő van - e még olyankor ?! Válaszotokat előre is köszönöm !
Szia!
Mi tavaly Sartin voltunk szeptember közepén és szuper időnk volt, ezért mertük bevállalni az idén Kefalóniát, szintén szeptember közepére. Egy nap volt esős, de minket a sétától az sem tartott vissza. Estére vittünk egy vékonyabb pulcsit, hosszú nadrágot és esernyőt. De tuti jó idő lesz, megrendeltem!
Köszönöm szépen válaszodat! Remélem azért augusztus végéig összekapják magukat a görögök és rendbe teszik az ottani útszakaszt. Bár reményeim az idő teltével egyre fogy !
De addig még van 2 hónap és reménykedni még lehet !
#2186022014-06-23 09:45:26 Válasz a #218566. hsz-ra
Kedves Zsolti!
Kefalonian ugyan meg nem jartam, de Gorogorszagban mar igen, nem is egyszer. Velemenyem szerint vigyetek annyi penzt, amennyit tudtok. Koltsetek mindenre amire kedvetek tartja, ha mar van lehetoseg ra. a 3000 szerintem is sok, de ha megmarad, annal jobb. amit en maskepp csinalnek: nem kell egy nyaralasba besuriteni mindent. Suru lesz a programotok, ha igy lesz ahogyan leirtad. Pihenni is kell. Es gondolom a csaladodod sem szeretne ha rohanasbol allna a nyaralas. irtad, hogy lesz kocsi berelve. en erre fektenem a hangsulyt. Tobb helyet megtudtok nezni sajat szervezesben kocsival mint egy fakultativon, es meg olcsobb is lesz. termeszetesen 1max 2 fakultativ meg igy is beleferhet.
ez csak az en szereny velemenyem. azert vagyunk itt, hogy segitsunk, es sajat tapasztalainkat megosztjuk masokkal.
Tegnap elmentünk Zolara, hogy onnan majd hajóval elmegyünk Fteri beach-ra, de a hajó kölcsönzés sajnos még nincs nyitva. Ez még nem elég szezon
Aztán elmentünk Voutira, amit már tavaly előtt is próbáltunk, de sajnos a nehéz lejutás után sem lehet ott fürdőzni, mert nagyon piszkos. Nagyon szép pedig, igazán pazar hely, de annyira koszos a víz, hogy nem lehet fürdeni.
Aztán gondoltuk megpróbáljuk Myrtost, mégis az a legszebb a szigeten. Egy darabig lejutottunk autóval, majd a második lezárásnál elakadtunk ( az első ugyanis már félre volt rakva). Onnan, ami kb. másfél km gyalog tudtunk csak lemenni. A parton egy hajócska és kb. 10 embernyi "tömeg" A lejutás nem volt gond, 20 perc alatt meg is volt, de már előre sajnáltam magunkat a visszaséta miatt
Szélcsend, semmi hullám, kevés ember, a látvány - mint mindig - pazar. Imádtuk!! A napernyőt, ami eleve le van szúrva ott nem szabad használni, mert egy hölgy ezt direkt figyeli ott. Leengednek, a tiltás ellenére, de az ágyakat és az ernyőket nem használhatod. SZóval kell ernyő, mert különben bitang meleg van ott. Nekünk volt szerencsére, cipeltük magunkkal.
5 körül abban a kegyben volt részünk, hogy épp akkor indultunk vissza, amikor a hölgy, aki vigyáz a rendre és lestoppoltuk. Megúsztuk az írdatlan hoszú sétát a tűző napon. Mázli...
Az idő isteni, Lassi nyugodt és lazítós, Argostoli is csendes még, a sziget pedig nagyon szép, virágzó...Ma Lourdata a cél, holnap pedig még nyitott...Talán Platia Ammos...ki tudja?
A benzin nagyon drága 1.73 euro, de a kocsi nem sokat fogyaszt szerencsére
Nagyon örülök annak ,hogy ha még nehezen is ,de le lehet jutni a Myrtosra.Nagyon sajnáltam volna kihagyni.A séta vissza fele biztos nem lesz egyszerű ,főleg a hátizsáknyi kővel, amit hozni akarok onnan de szerintem legalább egyszer bevállaljuk az utat.Ananda9 ameddig lejutottatok kocsival ott volt hely a parkolásra ?Nem volt nehéz megfordulni?A másik kérdésem az lenne, hogy tud-e kompot valaki Vasilikiből Fiskárdóba 06.28.-án a reggeli órákban?Vissza olvastam a fórumon meg elolvastam az összes beszámolót amit csak találtam és többen is azt írták,hogy van,viszont írtam a Sambatoursnak ők viszont csak a 10 órát adták meg első időpontnak.Adjatok tanácsot,Válasszam a hosszabb utat Kilini felé de ott van már 6.30-kor is komp, vagy inkább menjünk a jóval rövidebb úton Vasiliki felé és bízzak a szerencsében, hogy indul hamarabb is komp.Az utóbbinál végig kel menni a szigeten ugyanis Skallaban lesz a szállásunk.Már magában is egy élmény lenne.
#2186702014-06-24 08:20:16 Válasz a #218663. hsz-ra
Mona!
Vasárnap foglaltam a menetrend szerint a 9.00 induló kompra,amit a Sambatours-os csajszi 10.00-ra igazolt vissza,a visszauti igazolást 10,30-ra.ha nem nőtt szárnya a kompnak akkor ez kicsit meglepő lenne. Tegnap egész nap nem ment a levelező rendszerem,ma rákérdezek, hogy hogy van ez,az eredményt majd megosztom.
Ithakára ha motorral átkompozunk, akkor melyikek ott a legszebb standok amik is elérhetőek? MErt gondolkodom egy átkompozáson, de Ithakából "nem készültem"
Maci! Tegnap nem volt netem, de ha áll még az Ithakai terved, akkor most válaszolok.
Bármely strand elérhető motorral, mert a sziget kicsi. Sőt vannak olyanok, amik autóval nem is megközelíthetők. Mi a Filiatro beachet választottuk, csak párc Vathitól. Olyasmi, mint az Emblissi Kefalonián. Viszont, szinte csak görögök voltak, és nem volt túlzsúfolt. Van egy klassz kis büfé is, mégsem túl turistás.
A másik, amit ajánlanék az az Agios Ioannis beach, a sziget nyugati oldalán rálátással Kefaloniára, türkizkék vízzel. De ezt csak egy darabig lehet járművel megközelíteni, utána lépcső van lefelé.
Egyébként érdemes körbejárni a szigetet, nagyon hangulatos településeket rejt. Az északi felén, akár csinálhatjátok azt is, hogy az egyik úton mentek fel, és a másikon vissza. Meglehetősen látványos lesz.
Szerintetek melyik irányba érdemes Skála felől elindulni robogóval, hogy szép strandokat találjon az ember és ha lehet meg is tudjuk közelíteni, úgy is jó ha motorral egy darabig aztán gyalog?! Poros felé vagy a másik irányba? Nekem a kisebb öblök tetszenek inkább mint a nagyobb strandok. Meddig érdemes elmenni robogóval ami még elviselhető? Gondolom Poros nincs messze és úgy tűnik tovább is lehet motorozni a parton Poros után, ahol a Goggle.maps -on látszanak szép kis strandok, csak hogy megközelíthetőek e?
#2187192014-06-24 16:17:27 Válasz a #218715. hsz-ra
Ha Porosz fele indulsz akkor pont ilyen kis öblök lesznek. A masik iranyba inkabb nagyobb homokos partok vannak, de mindket irany csodalatos. Milyen robogoval mentek?