Kedves Tibor!
Mi Apollonnal megyünk aug.8- A.Palace-ba.Házból kilépve jobbra fordulva,majd az első sarkon felmenni a főútig,és a főút végén a kínai bolttal szemben van a sárga táblás Arvanatidisz,ez az egyik nagy üzlethálózat.Ugyanezen a főúton már Stavros közepén régen igen Dia hálózat volt,tavaly szeptemberben még Marinopoulos volt,idénre lehet már Carrefour névre hallgat.A parttal első párhuzamos utca a Koralli tavernával srégen a Zoé/Hlios/supermarket.Ezek a nagyobb boltok sorrendben.Gyrosos nekünk a főúton a Carrefourtól jobbra kb.100 m-re Jannis taverna,pita 2 euró/free wifi/,főúton Carrefour melletti benzinkúttal srégen a pékség mellett a Ta Adelfia,csirkés fiúk,csirkék forognak nyárson pita gyro 2,2.A Koralli a Zoé bolttal szemben régen/én itt kezdtem a görög pályafutásomat 1997-ben,legalább 10-szer Stavroson is voltam/nagyon jó volt,most már kevésbé,mert Jorgos a tulaj a Malibu Beach bárjára fekteti a hangsúlyt kevésbé az étteremre..A bazársoron középen van egy 2-3 éve épült modern beülős gyros-pitás,2.5 euro.Esténként a bazársor végén van egy cukrászda,és előtte évek óta az aranyos tulaj fánkocskákat készít,édes cukorszirupban,fahéjjal isteni.1-2 euró mérettől függ.Lukumadesz a neve.Vrasna előtt Lidl,és Masoutis nagyobb supermarket,és gyerekeseknek nagy játékbolt hálózat a Jumbo.
Bár ez a válasz az én drága kisfiamnak ment ,de én is hálás vagyok érte. Versenyben gyűjtünk infót stavrosról
Nagyon várjuk már a nyaralást,próbálunk minden hasznos információt összegyűjteni.Gyönyörűséges helynek tűnik.Igyekszem mindent bejelölni a kis térképemen,szeretek felkészülni.Még így is hátra vannak a látnivalók a környéken ,ami nehezebb diónak tűnik.Még egyszer,köszönöm.
Keletre van Filippi, Nyugatra Krynidi, vagy Lydia: iszapfürdő- λασπόλουτρο
is túl...Olimpiada 15km: Stagira - Arisztotelesz szülöhely és parkja
utazási szervez:Kavala-Thassosra ezt is ajánlom...
Thessaloniki és Meteórák innen fárasztó
ingyenes wifi az éttermekben ill. koralli utcájában a padon. Étterem? Hát csak is azt ajánlom ahova a helyiek is beülnek. A legolcsóbb az a hely ahol a pópát látod enni. A csirkés fiúknál telt ház van,mert finom.
Meghajolok előtted ez szuperül összeszedett infócsomag.Már jelölgetem is a kis térképemet.Nagyon várom már,hogy induljunk.Fantasztikus helynek tűnik,remélem minél több dolgot megtudunk nézni.Még egyszer nagyon köszönöm.
A közeli hegyekre fel lehet menni, de itt vipera is él... De jobbra ott a sárga áruház az akcióval,a gokard pálya és a kolostor romjai.
Átsétáltok Astrovaltára, nagyon szép a part és az aranycsillám a bőrödre tapad(tengerparton a katonákat kerülni kell).
Vasilis idegenvezető, készséggel fog segíteni, ha szükséges(kérdezzétek meg lesz-e esküvő a hétvégén). Ha ciprót szeretnétek inni, attól vegyetek csöndesen: aki gyümölcsöt árul. Hátul lehet az udvaron grillezni(fenyő tobozt szedtek és faszenet vigyetek,vesztek vagy találtok kidobva) . A medencére (hajnalban ébredő seregélyek engem zavartak)fogtok nézni vagy a csendes zöldre? Az épületnek két tulajdonosa(testvérek)van. Szúnyogháló és Wifi van. A tenger 10 perc.
Kavala-Thassos utat ajánlom. Meglátod :vissza szeretnél menni és csak is Thassosra.
Hálás köszönet,már annyira zsongunk,hogy egymás agyára megyünk Lehet,hogy butaságot kérdezek,de Arisztotelész szülőházát meg lehet tekinteni,esetleg belülről is(tudom ez már túl nagy álom )?
Üdv.Lizzy