A teknősök ilyenkor rakják le a tojásaikat, azért találkoztok velük az utakon Toroniba láttuk őket, az egyik a kerítés fonata alatt volt, az hittük fennakadt ahogy át akart mászni, megemeltük hogy átrakjuk, hát alatta volt egy nagy üreg és tele volt tojásokkal, visszaraktuk két óra múlva már nem találtuk még a helyét sem, volt esze a drót alá elhelyezni , hogy a kutyák ne tudják kiásni.A kígyóktól nem kell félni, ahogy hallják a lépéseteket el menekülnek,ha meglepitek őket akkor esetleg veszélyesek,de ilyen nem fordul elő!
Idén szerencsére egy darab kígyót nem láttam a szigeten, egyébként teljesen mindegy mennyire fél ő tőlem....én üzenem mindegyiknek rettegek tőlük, oszt jónapot
Van valakinek tapasztalata kerékpárkölcsönzéssel és biciklis kirándulásokkal kapcsolatban? Skala Potamián szeretnénk bérelni, de eddig nem találtam egy kölcsönzőt sem az interneten (persze ez nem zárja ki, hogy létezik ilyen), csak Potosban.
Olvastam, hogy Limenas felé nem ajánlott átlagos edzettségi szinttel nekivágni. Esetleg Alyki felé kedvezőbbek az útviszonyok, vagy felejtős a bicikli átlagemberek számára?
#2194812014-07-01 15:34:24 Válasz a #219480. hsz-ra
Szia!
Emlékeztem, hogy volt már erről szó itt, nézd meg a 271. oldalt, ott beszéltek arról is, hogy mennyiért lehet bérelni (illetve, hogy akkor már jobban megéri a robogó), és a arról is volt szó, hogy Skala Potamiaból egyik irányba sem egyszerű a terep átlagember számára...
...
Olvastam, hogy Limenas felé nem ajánlott átlagos edzettségi szinttel nekivágni. Esetleg Alyki felé kedvezőbbek az útviszonyok, vagy felejtős a bicikli átlagemberek számára?
"Átlag" ember számára a sziget nyugati oldala a kerékpározásra alkalmasabb, mivel ez a terület kevésbé tagolt, kisebbek a szintkülönbségek, nem jellemzőek a szerpentines utak a domborzati viszonyokból adódóan. A sziget keleti oldala hegyes-völgyes, nagy szintkülönbségekkel és igen kanyargós utakkal. Skala Potamiaból bármerre indulsz, minden irányba hegyi utakon közlekedsz. Skala Potamiából délnek indulva talán úgy Potos felé szelídül meg a táj. Észak felé indulva pedig úgy Skala Rachoni után lesz "simább" a terep.
Bambusznád, sajnálom, hogy ilyen rossz időtök volt, de a beszámoló nagyon szupi és a képek, hát tényleg csodaszépek. ( meg volt az előnye is a néptelen partoknak) Addig olvastam és nézegettem itt este, hogy már leragadt a szemem Nemsokára indulunk mi is, várom már...
Szia Theia! Igenis várjuk a képeket és a beszámolód. Mindenki máshogy látja a helyzetet, mindenkinek más nem teszik egy szállásban. Én is tuti észrevettem volna ezeket
1 x voltunk busszal, bár nem fogtunk ki hál'istennek ilyen csoportot amit írtál, azért a 25 óra utazás megviselt minket, ja és a busz soför letépte a böröndünk fülét a annyit cibálták.
Nem jön ki olcsóbban az autós utazás, kényelmesebb (nem a páromnak aki odáig vezet), pl. 25 helyett 14 óra alatt odaérünk, több mindent tudunk vinni és magunkhoz alkalmazkodunk stb... de sokkal több mindenre kell gondolni, amit egy utazási iroda pl. levesz a válladról.
#2195162014-07-01 21:44:06 Válasz a #219509. hsz-ra
Szia Majszi!
Szerintem a videóbeli part, amire Te gondolsz, az Alyki. Ez a strandja eléggé tele szokott lenni (kavicsos), a félsziget másik oldalán van egy másik partszakasz, ami nyugisabb. Mi itt nem is fürödtünk, csak lehűlés céljából másztam bele kicsit a vizbe, annyi látnivaló van - ókori romok, csodaszép fehér sziklák, ókori márványbánya -, hogy csak bámészkodtunk.
#2195402014-07-02 08:56:45 Válasz a #219528. hsz-ra
Szia Theia!
Szuper olvasnivalóval szolgáltál a reggeli kávém mellé. Ugye képek is lesznek?
Azért jó sok helyre eljutottatok, és az időjárással állított meg Benneteket. Azért tudtatok fürdeni is pár helyen?
Az Arvantidis szupermarketet mi is nagyon szeretjük, a lehető legtöbbet szoktunk ott vásárolni, tényleg olcsóbb a többi áruháznál, és jó nagy a választék, aki Limenasban jár, annak tényleg megéri betérni oda.
(fura volt olvasni, hogy még nem ettetek olyan gyrost, ahol így fel van tekerve a pita, én eddig még csak olyat láttam, és töltöttet soha )
Messinia és Fazika, köszönöm szépen, hogy válaszoltatok! Ez már jó kiindulási alap számunkra. A robogó lenne a kézenfekvő megoldás, de még soha nem vezettünk robogót, ezért kicsit bátortalan vagyok ezzel kapcsolatban. A párom nem, de elég az, hogy én igen. Autót biztosan bérelünk, majd azzal felmérjük a terepviszonyokat, és meglátjuk a többit.
#2195762014-07-02 12:28:38 Válasz a #219528. hsz-ra
Köszi Theia, én is elolvastam, jól sikerült beszámoló!
Külön érdekes volt, hogy egy időben voltunk, így próbáltam kitalálni, hátha valamikor egy helyen jártunk, de szerintem pont ellentétes napokon jártunk az azonos helyeken