Szeptember elején megyünk Korfura kocsival. Tudna valaki információkat adni az útvonalról, üzemanyagárakról,komp menetrendről és árakról, autópályadíjakról? Nem tudom melyik lenne jobb Olaszországból vagy Görögből kompozni. Előre is köszönöm ha valaki tud segíteni.
Szeptember elején megyünk Korfura kocsival. Tudna valaki információkat adni az útvonalról, üzemanyagárakról,komp menetrendről és árakról, autópályadíjakról? Nem tudom melyik lenne jobb Olaszországból vagy Görögből kompozni. Előre is köszönöm ha valaki tud segíteni.
Szia
Egy kis fórum kereséssel minden infót megtalálsz itt... vegyük már a fáradtságot erre...
#2200032014-07-08 09:27:11 Válasz a #220002. hsz-ra
Szia!
Bankkártyával. De ha ragaszkodsz a kp-hoz akkor is mindegy, a különbség elenyésző ahogy számoltam. Én úgy tervezem ha nem megy a terminál valami oknál fogva, akkor euróval fizetek, úgyis azt viszek, így nem kell váltogatni.
Sziasztok! Nem olvastam vissza a falat mert közben dolgozom..
1.Szeretnék tanácsot kérni,hogy mi idén először megyünk autóval Sartiba és
nem tudom a zöldkártyán kívül milyen biszti kell még az autóra?
15 éves a kocsink egy Opel Kedett Karaván..azt olvastam a neten,hogy lehet kötni Asszisztanszot de csak 15 éves autókorig.... vélemény?
2.Aztán utasbiztosítást ti hol köttök EUB?-vagy Atlasz?
Tavaly előtt mikor mentünk Zakynthosra akkor EUB-t kötöttünk de lehet van annál kedvezőbb is talán nem?-mert azért ezek elég húzósak 12 napra.
3. Autópályán jó az Euro is de érdemes-e megvenni inkább a dénárt ill. a dinárt Macedóniába ill. Szerbiába?
Köszönöm szépen előre is a segítséget!
Jó nyaralást kívánok minden kedves fórumtársamnak
#2200102014-07-08 12:04:01 Válasz a #220006. hsz-ra
1. Zöldkártya kell!! külön biztosítást meg szerintem csak 10 éves korig tudsz kötni az autóra...
2.EUB biztosítót kerüld messzire, semmit sem ér, hiába vagy náluk biztosítva, a görögök nem szeretik ,mert nem egy jól fizető biztosító társaság.. Atlasz vagy Alianz...
3.. Én se denárt se dinárt nem váltanék, mindkét helyen elfogadják a kártyát, szerintem jobb azzal fizetni...
#2200152014-07-08 13:06:40 Válasz a #219994. hsz-ra
Köszi! Addigra mi már jövünk hazafelé. Vagyis én úgy csináltam, h az Olymposz felé vesszük az utirányt, mert nem voltam benne biztos, h egymagam le tudom vezetni az 1300 km-t, így megszakítással megyünk.
Baska Vodára a 880 km lement egy seggel, meg sem álltam odáig, de ott 1 laza határ van, meg alig van fizetőkapu. De görög felé ahogy olvasgatom itt, rengeteg helyen meg kell állni, szívás az útvonal, sok lehet a torlódás. Így nem mertem egyben bevállalni...............
#2200222014-07-08 14:02:35 Válasz a #220017. hsz-ra
Azt nem tudom, hogy ki van e írva. Mintha korábban azt olvastam volna, hogy nincs, és úgy váltják ahogy akarják. Engem is a fórumon győztek meg róla, hogy a legegyszerűbb bankkártyával fizetni, mert ebben az esetben deviza (ez nem biztos) közép árfolyamon váltja a bank (az én kártyám esetén helyi valutáról euróra és utána forintra). Néhány oldallal ezelőtt valaki belinkelte, hogy forintban neki mennyit vont le, és nagyon baráti volt. Igazából nem is az 1-2 ezer forint itt a mérvadó (egy nyaralás összköltségén nem sokat dob), hanem, hogy egyszerűbb, nem kell azon filózni, hogy most vajon átvertek vagy nem stb. Egyébként is nagy bankkártya használó vagyok itthon, kp-t alig hordok. Azért a biztonság kedvéért nálam lesz az útiköltség euróban is, legfeljebb elköltjük motorcsónak bérlésre . Szerintem nem érdemes a határok után még a valutaváltással is bíbelődni, de mindenki maga tudja.
#2200232014-07-08 14:06:05 Válasz a #220011. hsz-ra
Szia Jox! Köszi, már tegnap észre vettem, meg is kötöttem! 14 ezer lett így 13 nap 3 ember + az autó. Uniqua lett. A kötelezőm is náluk van. Ebben van valamennyi az autó meghibásodása esetére is, bár ne fessük az ördögöt a falra:) Januárban vettem, még csak 4 éves, de sose lehet tudni. Asszem 75 ezret adnak a hazahozatalba meg a helyi szervízbe. Már meg is kaptam a kötvényeket emailen.