Helló Bebe!
Biztos, hogy ez a Panoráma ház lenne, amibe mehettek???????
Mert, hogy van több Panorama ház is Sartin. Írtam kettőről neked a 995-ös oldalon, illetve Fekikecske ugyanitt írt az ófalus Panorámáról neked. Ahogy látom, neked sikerült rábukkannod a 3. Panorama házra (illetve a 2. ófalus Panorama házra).
Szívesen segítenék, ha tudnék, de ebbe a házba mi nem laktunk még. De arra emlékszem, hogy egyik alkalommal az ófaluban sétálva meg is jegyeztem, milyen baromi izgalmas lehet azon a külső csigalépcsőn le-föl közlekedni.
Szia: Andi
#2199672014-07-07 17:27:59 Válasz a #219965. hsz-ra
Helló!
Nézd Bebe, én nem akarok helyetted dönteni. A harangszót éppen nemrég tárgyaltuk ki itt a fórumon, szóval nem hiszem, hogy az én véleményem mérvadó lenne pont ebben a témában. Engem személy szerint biztosan zavarna, DE, mivel nem nekünk kell ott lakni, így lehet ti is azok közé tartoznátok, akik simán elviselnék mindezt. Sok barátunk mondja, hogy ők 1-2 nap után szinte már fel sem veszik mindezt, egyáltalán nem zavaró számukra. És úgy gondolom a harangozás még, ha netán kicsit zavarna is titeket, az azért jóval kisebb kellemetlenség lenne. De, ha már kérdeztél, hát legyen, megírom őszintén, ha nekünk kellene most a kettő közül választani, inkább ezt az ófalusat választanánk. Azok a lehetőségek (Jannis,Marita), amiket a múltkorában írtál már nincsenek meg?
Az biztos, hogy az ófalunak van egy igen különös hangulata, bája, éppen ezért nagyon sokan szeretnek ott megszállni. Arról nem is beszélve, hogy tulajdonképpen minden ott lenne a közeletekbe. Az üzletek, éttermek sokasága, a gyönyörű sziklás part, vagy egy kicsit arrébb menve az egybefüggő partrész, a kikötő, az öblök, stb.
Míg a másik szállásotoknál, ott lenne a Sarti Beach selymes, puha homokos partja, ahol óriási nagy élmény fürdőzni. No meg ott lenne a bizonytalanság, hogy vajon mire mentek ki. Most tuti sokan írják majd, hogy a bizonytalanság mindenütt benne van a pakliba. Ez így igaz, bár amennyi gondról lehetett már az említett házzal kapcsolatba olvasni az idén is, ott azért ez hatványozottabban benne van a pakliban.
Bár egy fórumos társunk, Éva kinyomozta és írt is itt a fórumon róla, hogy a nagy épület alagsorába is vannak stúdiók, így ha odakerülnétek azzal szerintem olyan őrült nagy gondok talán nem lennének, mint a bungalókkal. Bár már mikor mi ott laktunk 2 éve sem igazán értettem, hogy bár egy a tulaj, de az emeletes ház 4 ágyas szobái összehasonlíthatatlanul jobbak voltak a külön álló bungallóknál. És tény, hogy ott a ház környezete valóban nagyon szép, ott a tágas, gyönyörűen parkosított kert, a medence. És a jó sok gyaloglás esténként.
Mivel te tudod milyen igényetek van egy nyaralás alkalmával, annak alapján kell dönteni, hogy szerintetek vajon hol éreznétek magatokat jobban.
Eszembe jutott az előbb, hogy mivel Dias Zeusos szállásra mennétek, így talán lehet majd találni valamit az új házról, a kinti partnerirodátok (Taousanis Tours) oldalán. Így is lett, és itt bukkantam rá a következőre.
http://www.taousanistours.gr/hu/Panorama-Apartmanhaz-nr-1-159
bebe!
Én a helyedben átfoglalnám.Mi laktunk a főtér mellett,nekem nagyon jó volt.A beachen nem,mert nem is akarnék olyan messze soha...nyilván nem dönthetek helyetted,de szerintem inkább vágj bele!A templom esetleg naponta egyszer zavar,de a kosz,mocsok állandóan,és csak bosszantana,hogy miért hagytad...
Szia Bebe!
Mi is laktunk a templomhoz közel,de minket egyáltalán
nem zavart a harangozás.De ahogy Andi is írja,és én is mindig
mondom nem vagyunk egyformák,neked kell tudnod titeket
mi zavar jobban.Engem a kosz,úgyhogy Miskolciutassal értek egyet
és nagyon hamar átfoglalnám.Nem túl bizalom gerjesztő dolgokat
hallottunk az idén a Sarti Beach Ap.-ról.
A közkedvelt közösségi fórumon (csoport nevét nem tudom lehet e írni)
jó pár napja téma az apartman.Áldatlan állapotokról írtak,borzalmas
fotók kíséretében.Senki nem volt hajlandó jegyzőkönyvet felvenni
az esetről,anélkül pedig természetesen nem lehet itthon reklamálni.
Ezek után dönts.
Melyik zavaróbb?
Napi párszori harangzúgás vagy emberhez méltatlan környezet?
Mert a fotókból ez jött le.
Szerintem addig változtass,amíg lehet.
Szia:Beszter
Szívemből szóltál!!!!!! Nagyon szépen és találóan megfogalmaztad, azt, amit szerintem nagyon sokan érzünk, mikor görög földön járunk. Éppen ezért rengetegen tudunk az általad leírtakkal azonosulni.
Hiába éreztük magunkat nyaralásaink során mi jól, több ország tengerpartján is, mégsem éreztük sehol sem azt a különös érzést, mikor átlépjük a görög határt. Még a szívünk is hevesebben ver olyankor. Persze, mint mindenkinek vannak nekünk is külön kedvenceink görög földön, amely helyek megkülönböztetett helyet foglalnak el a szívünkben.
Éppen ezért frászt kapok attól, mikor ismerősöktől hallom, hogy végül is tök mindegy, hogy most horvát vagy görög tengerpartra mennek nyaralni. Tengerpart és tengerpart között mi különbség? Erre szoktam mondani, hogy az ilyen ember inkább maradjon itthon a fenekén. Ki ezt szereti, ki azt, de össze sem lehet hasonlítani országok tengerpartjait, mindegyik más, és másért jó.
Egy biztos, nem lehet egyik görög szigetet sem egy lapon említeni, egy szárazföldi nyaralóhellyel, mert ennek is, annak is meg van a maga bája. És az is biztos, hogy minden utazásnál közbejöhetnek váratlan dolgok, amikkel nem számol az ember, de Görögországba ennek ellenére még soha nem nyaraltunk úgy, hogy óriási csalódás kupaccal jöttünk volna haza. Minden nyaralóhelyben megtaláltuk a szépet, és a jót. Igazából egy olyan hely volt eddig, amire azt mondtuk, hogy széjjelnéztünk itt is, de ide többet tuti nem megyünk. Viszont utólag visszagondolva még ehhez is fűznek szép emlékek, mert nagyon jókat kirándultunk a környéken, és ettől emlékezetessé vált ez az utazás is.
Imádjuk a tengert, szeretjük a finomabbnál-finomabb ételeiket, és nem ragadtunk le csak a gyrosnál. Bár annyira kedveljük, hogy akár hetekig is ellennénk rajta, ha nem lenne más. Szeretjük a görög zenét, nagyon érdekel minket az ezerarcú görög kultúra, és még hosszasan sorolhatnám, hogy miért várjuk már akkora izgalommal azt, hogy eltölthessük nyaranta kint azt a pár hetet.
Pontosan úgy van, ahogy írod, annyira hiányzik az ottani hangulat, a görög emberek és a tenger, hogy már a téli hónapokban elkezdünk a nyárra készülődni. Nézegetjük a fotókat, ha új helyre megyünk, akkor pedig jönnek az útikönyvek, megy a neten a keresgélés ezerrel, hogy minél felkészültebben érkezzünk majd meg nyáron.
Az biztos, hogy különbözőek vagyunk mi emberek, mindenkinek más tetszik – ezzel nincs is baj. Így nem mindenkit ugyanaz a nyaralóhely, sziget, látványosság, vagy pillanat ragad meg, de mégis valahogy nagyon sok embert megérinti a kint töltött idő.
Engem is kinevetnek itthon sokszor, mikor egy leander bokorról is olyan átéléssel és csillogó szemmel mesélek, mintha nem tudom, mit láttam volna. Közben náluk ebből annyi van, mint nálunk a parlagfűből. És igen vannak érzéseim, így nem szégyellem azt sem, hogy bizony nem egyszer könnyes szemmel búcsúzok el egy-egy nyaralóhelytől, és bizony kislányos izgalommal, és rajongással várom az utazásokat. Pedig már, ahogy a keresztfiunk szokta mondani, a dupla 20-as korosztályhoz tartozunk. Utazni nagyon jó! Egy olyan élmény mindez, amit senki nem vehet el tőled!
Sancho én már a múltkorában felajánlottam neked, ha írsz privát üzibe egy e-mail címet nekem, akkor nagyon szívesen elküldöm a Korfus beszámolónkat. Hátha találsz benne olyat, ami majd érdekel annyira, hogy kint feltétlenül felkeressétek az adott helyet. Azt látom, hogy itt is tudnék neked e-mailt küldeni, viszont bocs, de nem tudom, hogy itt vajon mellékletet hogyan tudnék csatolni neked (szerintem sehogy). Mert, ha jól láttam, akkor itt csak sima szöveget tudok átküldeni (a beszámolóm pedig szöveges rész, sok fotóval megtűzdelve).
Szia: Andi
Sziasztok, mi nagyon szerettuk az ofaluban lévo Panorama apartmant. A harang nem zavart, a ház nagyon jó, mi a foldszinten laktunk, az emeletre a csigalepcso vezet fel.
#2199802014-07-07 20:02:32 Válasz a #219965. hsz-ra
Bebe ez bizony így van, ahogy Beszter nagyon találóan megfogalmazta. Mit ne mondjak, sűrűn olvasom én is az általa is látogatott oldalt, és nem semmi dolgokat írtak ott. Próbáltam én is némi tanácsot adni, mint ahogy rengetegen fel voltak háborodva, és ki, hogy tudott próbált segíteni egy-egy jó ötlettel. Olyan is volt, aki itthonról próbálta a kinti utasok ügyét tálalni a pesti irodának, hogy ne kintről kelljen folyamatosan telefonálni. A kinti idegenvezetőjük ugyanis magasról tojt a fejükre, egyszerűen nem volt hajlandó a hivatalos papírt megírni. Ezen kicsit csodálkoztam is, mert régebben a főtéren, Taousaniséknál is egy jó társaság dolgozott éveken át. Lehet, hogy új emberek vannak – nem tudom.
A legjobban azon voltam ledöbbenve, hogy nem voltak hajlandóak egyik esetben sem jegyzőkönyvet felvenni, pedig velem együtt még nagyon sokan első körben rögtön ezt javasoltuk, hiszen ennek hiányában nem igazán tudnak majd reklamálni. Így ez a papír nélkül itthon semmi esélyük nincs arra, hogy bármiféle kárigénnyel éljenek.
Éppen ezért többen azt javasolták, hogy írjanak kint ők maguk egy papírt, amit több ott tartózkodó nyaraló is aláír majd. Bár mivel ugye ez nem hivatalos papír, szerintem itthon körbe röhögik majd őket. Illetve készítettek több fotót is, hogy legalább tudjanak valamit mutatni. Csak, mint ahogy az egyik „szenvedő alany” írta, az ugye sajnos a szagokat nem adja vissza. Arról nem is beszélve, hogy az ember hónapokig készül arra a kint töltött 1-2 hét nyaralásra, amikor nem azzal akarja az idejét tölteni, hogy szaladgál be az irodába, és akkor még az idegeskedésről nem is beszéltünk. Később azután pár dolgot kijavítottak, de azért bőven kijutott nekik a mérgelődésből odakint.
Így egyetértek az előttem szólókkal, nem is kérdéses, inkább legyen az a pár harangozás, mint, hogy bosszúsággal teli legyen a várva várt nyaralásotok.
#2199902014-07-07 21:21:34 Válasz a #219836. hsz-ra
Szia Csomo! Mi átlag 12-14 óra alatt le szoktunk érni Sartiba, úgy, hogy délután 18 -19 órakor indulunk Pestről. A beszámolód szerint Ti majdnem 22 órát utaztatok. Pihentetek sokat? A másik kérdésem, hogy a Görög határon miért volt ez a másfél óra várakozás? Tavaly és azelőtt a Magyarokat még külön előre is hívták.
Előre is Köszi a választ.
#2199912014-07-07 21:21:35 Válasz a #219836. hsz-ra
Szia Csomo! Mi átlag 12-14 óra alatt le szoktunk érni Sartiba, úgy, hogy délután 18 -19 órakor indulunk Pestről. A beszámolód szerint Ti majdnem 22 órát utaztatok. Pihentetek sokat? A másik kérdésem, hogy a Görög határon miért volt ez a másfél óra várakozás? Tavaly és azelőtt a Magyarokat még külön előre is hívták.
Előre is Köszi a választ.
Mi délben indultunk busszal és 4 busz volt elöttünk a görög határon most az volt a mániáuk ,hogy összeszedték az útleveleket és személyiket hogy nincs-e köztünk szerb román nemzetiségü.