Utasbiztosítás
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Útlevél, biztosítás, bankkártya
Hozzászóló Üzenet
# 1306
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Vibolya
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
12 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#220100 Üzenet linkje2014-07-09 11:50:30 

Sziasztok! Az autónk májusban töltötte 0 10. évét, tehát már autós biztosítást nem tudok rá kötni. viszont van casconk rá a KÖBEnél: kell akkor még valami ezen kívül, vagy a casco az elég ha külföldön baj van az autóval? Nekünk is volt már Görögországban balesetünk az autóval, úgyhogy az ördög nem alszik!
# 1307
Chivas
Aktív fórumos
Aktív fórumos
51 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#220156 Üzenet linkje2014-07-10 08:21:58 

Sziasztok!
Kötöttem MAPFRE biztosítást,leküldték,ki is nyomtattam,de ez gyakorlatilag csak egy darab papír! Magyar nyelvű! Nem vártam több kötetes kötvényt,de azt hittem,legalább egy nyelven,leginkább angolul is meglesz. Ennyi elég? Olvasom,hogy a macedonok szívóznak néha,nekik elég egy magyar nyelvű egyoldalas kötvény? Köszönöm,szép napot mindenkinek!

# 1308
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#220158 Üzenet linkje2014-07-10 08:47:12  Válasz a #220156. hsz-ra Előzmény #220156

Nekünk az utóbbi két évben szintén Mapfre volt, soha nem szívóztak vele, mondjuk nem is kérték sehol. Gondolom, ha más biztosító küldi, az is ugyanilyen darab papir, szerintem a határőröknek kellene tudni arról, hogy a biztosítás ilyen formája is létezik. icon_smile.gif Az sem hiszem, hogy gondot okoz, hogy csak magyar nyelvű.
# 1309
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Dobaki2
Törzstag
Törzstag
538 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#220162 Üzenet linkje2014-07-10 09:31:44 

Mi a görögöknél egyszer már használtuk a Mapfree-t, semmi gond nem volt vele. A használat előtt fel kell hívni a biztosító ügyfélszolgálatát, már ha járóképes a beteg. Ha ő nem tudja, akkor másnak kell hívni a biztosítót!!!
# 1310
Chivas
Aktív fórumos
Aktív fórumos
51 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#220166 Üzenet linkje2014-07-10 09:44:19 

Köszönöm Nektek a gyors választ! Remélem,valóban nem lesz rá szükség,hogy élesben teszteljük! Az utazóknak jó utat,jó nyaralást,azt itthon maradóknak kitartást!
# 1311
Pucsido
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
39 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#220783 Üzenet linkje2014-07-16 12:44:10 

Eu kartyat nagyon erdemes ?
# 1312
Killerlaca
Aktív fórumos
Aktív fórumos
477 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#220788 Üzenet linkje2014-07-16 13:38:55  Idézet innen: #220783

pucsido írta:
Eu kartyat nagyon erdemes ?

Ha ezt valóban kérdezed, akkor szerintem semmibe nem fáj kiváltani.
Viszont ha ne adj isten kellene, akkor nagyon drága tud lenni egy korházi kezelés...
Ha jól tudom ez a kártya arra jogosít, mint itthon a TB. Tehát ha gond van és állami korházba kerülsz, akkor megkapod azt az ellátást mint egy Görög ember.

# 1313
Titi68
Törzstag
Törzstag
835 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#220795 Üzenet linkje2014-07-16 14:44:24  Válasz a #220783. hsz-ra Előzmény #220783

Remélhetőleg nem "érdemes", mert nem lesz rá szükséged, már csak azért is, mert a kisebb problémáknál jobban jársz sima utasbiztosítással, amit a környékbeli magánorvos is elfogad.
Viszont tiszta hülyeség nem kiváltani, mert ingyen van, akár a neten is intézhető, és sokkal praktikusabb itthon is ezt használni, mert jól elfér a bankkártyák, szig, jogsi között! Akkor meg miért ne?

# 1314
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#220801 Üzenet linkje2014-07-16 15:12:08 

Engem zavartak már el itthon az eu-s kártyával, mondván, csak a magyart fogadják el... De remélem, ez csak egyetlen, kivételes eset volt - amiben rációt nem leltem. icon_smile.gif
(Egyébként én sem értem, hogy egy ingyenes kártya kiváltásán, amit valóban még nem is kötelező személyesen intézni nagy macerák árán, miért dilemmázik bárki is. De hát ez olyan, mint az örökzöld személyi-útlevél este. icon_smile.gif)

# 1315
Dobaki2
Törzstag
Törzstag
538 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#220806 Üzenet linkje2014-07-16 15:39:34 

Nem igazán értem ezt az EU-s TB kártya mizériát. Ha kötök, márpedig miértne kötnék egy utasbiztosítást, ami az én esetembe 75 millió Forintig biztosít, akkor mivel lenne jobb az EU-s TB biztosítás?!

Hát semmivel, mivel 75 misiből igen sokáig gyógykezelhetnek, másrészt a biztosító úgyis hamarabb haza visz, hiszen az ő érdeke is ezt kívánja. Szerintem egy normális utasbiztosítás mellett egy felesleges percet sem érdemes foglalkozni a TB kártyával. Bár ha valakit az megnyugtat, akkor irány a TB ügyfélszolgálat, és csináltassa.

# 1316
Pontikos
Törzstag
Törzstag
1082 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#220812 Üzenet linkje2014-07-16 16:00:39 

Ha olyan az utasbiztosításod, hogy a biztosító utólag téríti meg a költségeidet számlák ellenében, akkor azért elég rossz érzés lehet ott a helyszínen kicsengetni párszáz-ezer eurókat... Ha nagy a gond, akkor telefonálgatni sem lehet a legjobb adott helyzetben a biztosítónak... Ha olyan településen vagy, hogy szakorvosra van szükséged, aki mondjuk a helyi kórházban rendel, nem kellemesebb csak úgy, a tb kártyáddal felkeresni minden egyéb macera nélkül? Az utasbiztosítás hatálya pedig sokszor csak sürgősségi esetekre terjed ki, míg az EU kártyáé nem. Az utasbiztosításból sokszor kizárnak, ha mondjuk jet skizés közben történik valami veled.

Fura ez a nagy ellenállás egy ingyenes, 2 grammos plasztikkártyával szemben. icon_wink.gif

# 1317
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#220822 Üzenet linkje2014-07-16 17:49:15  Válasz a #220812. hsz-ra Előzmény #220812

amit ráadásul, ellentétben a magyarországi viszonyokkal, még kiváltani is egyszerű és gyors.
# 1318
Killerlaca
Aktív fórumos
Aktív fórumos
477 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#220823 Üzenet linkje2014-07-16 18:00:20  Válasz a #220812. hsz-ra Előzmény #220812

Pontosan....nem összekeverendő a két biztosítás fajta.
Az egyikkel ha bevisznek nagy baj esetén a kórházba és van ilyen kártyád, akkor megkapod azokat az ellátások mint az adott ország állampolgára.
Míg egy utasbiztosítás estén ebben már nem lennék biztos, de hogy fizethetsz mint a katonatiszt az tuti. És itthon mindenféle számlákkal szaladhatsz a pénzed után...hát nem egyszerűbb felmutatni azt a kis plasztik kártyát ami ingyenes ellenben az utasbiztosítással? icon_rolleyes.gif

# 1319
Suvimarta
Aktív fórumos
Aktív fórumos
279 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#220829 Üzenet linkje2014-07-16 18:45:12 

Saját tapasztalat: görög kórház, orvos, ellátás stb úgy álltak hozzám mintha itthon ért volna a baleset....legyen Eus kártyátok, ami nem csak akkor jó ha halálotok vagytok!!!!
Nem kezeltek sem hátrányosan, sem kevésbé gondosan vagy szakszerűtlenül, mert CSAK az Eus tajt adtam oda.Sőt! Nem maceráltak, operálni akartak, felállt a team, de én nem engedtem őket érvényesülni. Szuper jó és nem kerül semmibe, aztán kössetek utazás előtt utasbiztosítást is, azt meg pár ezerből meg lehet úszni...és akkor lehet hívni a biztosítót, hogy vigyé haza most!!!
és aztán nyugodtan nyavalyogtam a bajomon, mert tudtam, hogy egy kanyi nem sok, annyit se kell összekoldulnom sehonnan..
és fizette a taxi költséget, telefon számlát, ruhát stb... csak a számlát kellett bemutatni itthon....
és bocsánat, hogy ismételtem magam, mert májusban már volt ugyanerről szó...

# 1320
Miskolciutas
Törzstag
Törzstag
1313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#220831 Üzenet linkje2014-07-16 18:56:20 

Hát,én nem pont így tudom a dolgot...az EU-s kártya csak alapdolgokra biztosit,azért ne gondold,hogy majd ingyen-bérmentve mindent megkapsz érte,amit az adott ország polgára...csak alap,életveszély elháritást.Többire ott az utasbizt.,ha meg az nincs,akkor fizess!!!Vagyis,ha mondjuk kórházba kerülsz,az ápolási számlára rámegy a gatyád is,mert az már nem életveszély elháritás.De persze mindenki döntsön saját szájíze szerint!
Egyébként én úgy tudom,itthon nem is fogadják el orvosnál a plasztikkártyát,nem arra lett kitalálva!
Az meg tévedés,hogy sokszáz és ezer EU-t kéne ott fizetni,fel szokták ajánlani mindkét lehetőséget(Uniqa és Groupama kipróbálva,de szerintem több jó biztositó is van!)

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Útlevél, biztosítás, bankkártya
<   1 2 3 ... 87 88 89 ... 99 100 101   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu