Én olvastam pár éve a regényt, igazán szép mű, és jó, hogy ilyen szemmel is belepillanthatunk a mai, és a félszáz évvel ezelőtti kor szőttesébe...
...Több görög ember életén, sorsán keresztül, a szerelmi szálakkal átszőtt II. világháború történelmébe...
Jó látni az igényesen elkészített (görög nyelvű - tehát a nyelvet gyakorlók számára is hasznos) filmet...! És különösen hasznos a link azoknak, akik esetleg lemaradnak s Duna tévé némelyik (vagy az összes) epizódjáról...
A könyvet olvastam 4 évvel ezelőtt, épp az itt - a fórumon - lévő ajánlások között találtam. Ennek hatására utaztunk 2011-ben Krétára. Voltunk Spinalongán is. A szűk átjáróban is ácsorogtunk egy kicsit, megpróbáltuk átérezni azt, hogy milyen lehetett ott bemenni úgy, hogy tudod, nem jösz ki többet. Plakán is időztünk egy kicsit, míg vártuk a hajó indulását, ami átvitt a szigetre. A jegyet az Maria's Old Taverna előtt vettük.
Na...ne kapjak agyvérzést...jól bekészültem a sorozatra, leülök nézni, erre kezdés után pár perccel elment a Duna tv adása. Minden más adó jó, csak a Duna, meg a Duna world tűnt el.
Még jó, hogy Stratos belinkelte, hol lehet majd visszanézni.
Most látom csak, hogy az a link nem magyar nyelvű. Keresgetek mint az őrült a Duna honlapján, úgy látom vissza lehet nézni a részeket ott is, remélem ahogy vége, fel is teszik, nagyon nézném...
Messinia, én ugyanígy jártam csak annyi különbséggel hogy nem voltam ideges, mert már 1x láttam, meg nem sokkal előtte már ki idegeskedtem magam, egészen más ügy kapcsán azért engem is kellemetlenül érintett.
Kb. a felénél visszajött az adás, filoztam is, hogy majd megnézem egyben, de úgy látom, hogy a Dunán nem is lehet minden adást visszanézni, többek között szerintem ezt a sorozatot sem. Úgyhogy megnéztem a második felét, és szidtam a Duna Tv összes rokonát, hogy pont most ment el az adás.
Én még most látom először, ezért idegesitett ennyire.
Hát ez a tegnapi rész, még a múlthetinél is szomorúbb volt, és annyira fokozzák a drámai hatást, hogy soká tartott, amíg észre tértem.
De azért tetszik.
Nálunk szintén elment az adás, de az m1 is. Ütögetett a guta, konkrétan. De aztán megkerült.
Melus16, lesz itt még sokkal nagyobb dráma, és sokkal nagyobb érzelmi mélységek, szenvedélyes szerelem ami...de inkább nem írok semmit, majd meglátod. Kacagni nem lesz okunk, az nem ez a film. Elképzelhetetlennek tartom hogy hogyan lehet azt feldolgozni hogy elszakít a betegség a családomtól, a gyerekemtől....hogy "néhány" evezőcsapás távolságba éljem tovább az életemet nélkülük, amikor olyan közel vannak, és nem találkozhatok velük, nem ölelhetem meg őket
Mono, én utálom azokat a filmeket, amelyekben túl elnyújtott egy-egy kép, arc, táj, stb. Ebben a filmben viszont ez egyáltalán nem zavar, sőt, lenyűgöz, teljesen ráragadok a tv-re és átérzem a tragédiát. A második részben most különösen a férj alakítása tetszett.
Mono, én is véletlenszerűen kapcsoltam vissza, és lám, lett adás, de a feléről igy is lemaradtam. Először azt hittem, hogy visszanézhető majd a Duna médiatárában, de mint kiderült inkább a saját készítésű műsorokat lehet online megnézni, ezt nem. Szóval elvettek tőlem fél órát...
Valóban iszonyú lehet ezt átélni, amit az Eleni (meg a szigeten élők), nagyon valósághűen visszaadja a film a betegség drámai oldalát. Kiváncsi leszek a további történésekre. Valamikor télen lesz majd vége a sorozatnak, ha 26 részes, jól el lesz húzva, izgulhatunk rajta.
Sziasztok! Hát, lehet engem megköveztek, de nekem a könyv sokkal jobban tetszett. A könyvet 2008-ban kb: 2 nap alatt kiolvastam, egyszerűen nem tudtam letenni. Annyira vártam a filmet, de engem nem fogott meg annyira mint benneteket.