Köszönöm az információkat és a véleményeket:) Az éjszakai hajókázásra elmegyünk szerintem, ennyi pénzt mindenképpen megér
Dettix nagyon szépek a képek,tuti megnézzük ezt a sétányt. Én is jövőre gondolkozom Spanyolországon, de....de...Görögországot úgy,de úgy megszerettem már, hogy én is attól félek, hiányozna, ha nem oda mennénk. Bár mindenki azzal szekál, hogy miért nem akarunk megismerni más ország kultúráját is. De aki még nem volt görögöknél ezt nem értheti, az a nyugalom és lazaság ami ott van..meg persze a gyönyörű helyek:)
Akkor ha elmegyünk erre a négy fakultatívra (athén, éjszakai hajókázás, BBQ hajó, hydra),mit érdemes megnézni még kocsival, mert azt is szeretnénk bérelni:) Tudtok adni tanácsokat?
Minden évben annyira frankón meg tudtam szervezni a kirándulásainkat, de idén valahogy olyan tanácstalan vagyok, itt annyi minden látnivaló lesz.
#2207732014-07-16 11:02:37 Válasz a #220769. hsz-ra
Tity, h a szeretitek a történelmi látványosságokat, akkor Mükénét és Epidauroszt ne hagyjátok ki. Nincs is messze Tolotol, és e kettőt egyszerre is meg lehet oldani (mármint egy napon). (Epidaurosz felé menet pedig rengeteg narancsfa van...nem tudom érik-e már ).
#2207742014-07-16 11:09:31 Válasz a #220769. hsz-ra
Tolóban van még fent a hegyen egy templom, amiről mostanában nem esik szó. Nagyon szép, a kilátás pazar, csak zárva szokott lenni. Az út meredek kövesút és többször meg kellett állni. Néhány kép róla
#2207962014-07-16 14:47:49 Válasz a #220775. hsz-ra
Kedves Dettix!
Köszönöm é n is a gyönyörű fényképeket és a térképet, az információkat amiket megosztottál itt a fórumon. jövő héten megyünk , alig várom már.
Mindenkinek aki mostanában utazik jó utat, kellemes nyaralást kívánok. Rozi
Tity! Mi tavaly voltunk Tolo-ban. Hajókiránduláson csak az éjszakain voltunk, így Hydra/Spetses kimaradt, majd azt legközelebb. Jogsink nincs, így nekünk maradtak a szervezett kirándulások. Athén és Epidavros/ Mükéné/Nafplio kirándulásokon vettünk részt. Mindegyik élmény volt, és Ági, az idegenvezető révén sok-sok információval gazdagodtunk. Persze megvan a hátránya a szervezett utaknak: nem tudsz annyi időt eltölteni egy-egy helyen, amennyit szeretnél. Az Epidavros/Mükéné/Nafplio egyben van, mindegyik hely más-más hangulatot áraszt, de nem szabad kihagyni. Nekünk nagyon jó volt, hogy a busz felment a Palamidi erődbe, mert a lépcsőzés már nem megy annyira . Nafplioba egyénileg is többször bebuszoztunk, nagyon hangulatos város, elsétáltunk Akronafplio-ba is, érdemes felsétálni már a kilátás kedvéért is.
Sziasztok!Egyre több helyen olvasom azt hogy Röszkénél a határőrök leszállítják az utasokat és egyenként ellenőriznek mindenkit.Tavaly mikor Sartiba mentünk nem találkoztunk ilyennel.Idén tényleg így működik?
Szia,
ugyan nem nekem írtál, de szeretném megkérdezni Tőled, hogy Akronafplionba hogy mentetek, ki van ez táblázva, vagy a tengerparti sétány körül, vagy egy-két támpontot tudnál írni, könnyű megtalálni?
Köszönöm, üdv/Molli
Katus88!
Én rákérdeztem a Grand Tours egyik soförjénél, hogy igaz-e a hir, hogy Röszkénél leszállitják az utasokat. Ő azt mondta, hogy igaz, de csak a visszaúton.
Sziasztok,
a röszkei hírnek van valóságalapja. Hazafelé le kellett szállni a buszról, de az útlevél/ személyi ellenőrzésen kívül más nem történt. Pár perc volt és indultunk is tovább.
#2210362014-07-18 09:26:14 Válasz a #220980. hsz-ra
Szia Molli!
Tity érdeklődött konkrétan, azért neki címeztem, de publikus infó !
Könnyű odatalálni. Ahol leszállsz a buszról van egy tér egy "oroszlános" kapuval, egy szoborral, kicsit beljebb egy kávézó egy mesterséges tavacska mellett. Ott vezet fel eg pár lépcső egy útra, csak azon kell elindulni. Ha még lesz egy kis időm teszek fel egy pár képet, hogy tudd, miről beszélek.