#2208352014-07-16 19:07:46 Válasz a #220831. hsz-ra
Az eü kártya azt fedezi és úgy fedezi, ahogy az adott ország állampolgárainak teszi. Mivel az eü nem mindenhol ingyenes, ott a fizetős részt ki kell pengetni. Ez durva lehet pl. Franciaországban, ahol vmi 1/3-át kell a betegnek fizetnie.
De szó nincs csak életveszély elhárításról. Pontosan azt kapod amit a helyiek-ha az ingyenes akkor úgy, ha részben téritéses akkor meg úgy.
Miskolciutas!
2012-ben Lefkadán motelbalesetem volt! Ennek következtében jobb alsó végtag romtörés-romtörés azt jelenti gyakorlatilag felrobban combközéptől lábszáram közepéig a lábam....na most nem a váróban ültettek 5 napig..kórház..rtg. ct...labor...ellátás, orvosi, nővéri, gyógyszerezés, operálni akartak nem engedtem- mivel egészségügyben dolgozom fel tudtam mérni az állapotomat a röntgen és CT-n látottak alapján, de műteni akartak stb.....ne beszéljetek már hülyeségeket!!!ingyen ellátás kaptam Eus taj-t mutattuk be kizárólag!!!!
Legalább informálódjatok, mielőtt félrevezetitek az embereket
részlet az oep pdf-ből
" Az egészségügyi szolgáltatónak úgy kell ellátnia a magyar biztosítottat, mintha az adott tagállamban lenne
biztosított.
itt az egész:
http://www.oep.hu/pls/portal/d.....121024.PDF
Bocsi de nincsen olyan utasbiztosítás ami utólag fizetné az orvosi kezelést, hiszen logikátlan lenne. Mert miért kötne bárki is biztosítást ha meg tudna előlegezni 50-100 millió Forintot? Max. olyan van hogy a kisebb orvosi kezeléseknél a gyógyszert te veszed meg. De a kórházi kezeléseknél a kórház biztosít mindent. Az Eu-s kártyával történő kezelésnek van egy nagy hátulütője az utasbiztosításos kezeléssel szemben. Ha egy olyan országban vagyunk amelyben egy kezelés drágáb mint a magyarországi, akkor a különbözetet elöbb-utóbb behajtják rajtunk, mivel az OEP csak a magyar téritési díjat fizeti ki esetünkben a görögnek. Az utasbiztosítás meg fizet mint a katona tiszt a maximálisan meghatározott mértékig. Ezért ordulhat lő az, hogy ha Eu-s kontóra csinálnának egy összetett ortopéd kezelést, akkor azt nem fogják megcsinálni, hanem csak szállítható állapotba hoznak, azt itthon folytatódhat a műtét sorozat. Ha van egy pl. korlátlan összegű utasbiztosításod akkor akár ha az Usa-ban tartózkodsz is még a platina inplantátumot is be fogják ültetni. Leegyszerüsítve az Eu-s kártyával csak az állami egészségügyi intézményekben foglalkoznak veled, akkor is kényszerből, míg egy jó utasbiztosítással akár magán klinikába is mehetsz ha az van aközeledben, és még a s.günket is k.nyalják.
Dobaki!
Nem az orvosi ellátást fizette itthon ki a biztosító számla ellenében!!!A TAXI és TELEFON és RUHA , ami tönkrement fényképezőgép stb....
És akkor újra: műteni akartak, nem szállítható állapotba hozni!!!!Operálni!!!Eus tajra....
Nem az orromat tamponálni 2 forintért.....
Ja ők akkora jószívűek simán megoperálnak, még akkor ha épp csak a váróban tartózkodásom költségét fedi le az Eus biztosításom....
és nyalintva volt az a bizonyos...nekem is Uramnak is....All inclusiv volt 5 napig....napi takarítással...Eus tajra....
Remélem aki bizonytalan még ez ügyben, az elolvassa a " szakirodalmat" és az alapján dönt!
#2208432014-07-16 19:33:43 Válasz a #220839. hsz-ra
mivel az OEP csak a magyar téritési díjat fizeti ki esetünkben a görögnek. honnan veszel ilyeneket? azt fizeti ki, amit ott az állam fizet ki. Ha vmi tök ingyenes a júzernek akkor azt, ha van önrész akkor az azon felülit.
Azt meg képzeljük el néha, csak játszásiból, h egy orvosnak lehet hivatástudata is, és nem kényszerből lát el...felteszem neked se csupa kényszerből áll a munkád. ráadásul neki tök nyolc, h ki fizeti ki végül a díjat-így se meg úgy se az, akit éppen ellát.
amúgy elképzelni se tudom, hogy lehet ezen a témán évről-évre, visszatérően rugózni. Egy semmibe se kerülő, könnyen megszerezhető kártyáról van szó, ami semmiképpen sem árthat, maximum csak segíthet...
Kevesen veszik a fáradtságot, hogy az utasbiztosításhoz kapcsolódó feltételeket elolvassa (lazán kipipálja, hogy elfogadja), s ha mégis, a nyelvezete akkor is elég fárasztó, bő lére eresztett. Főleg akkor lehet gyanús, ha hatalmas összegeket ígér a biztosító. Tanulságos olvasmány, ajánlom mindenkinek.
Csak egy dolgot szeretnék kiemelni. Szinte általános, hogy ha valakinél bizonyítható, hogy a bekövetkezett betegsége veleszületett, vagy már meglévő egészségügyi problémájára vezethető vissza, akkor azt nem fizeti a biztosító. Számos népbetegség van, pl. a magas vérnyomás, amivel együtt jár a fokozatos érelmeszesedés. Ha egy ilyen ember szívinfarktust vagy agyvérzést kap, ezek szerint marad az ima?
Azt értem, ha valakinek nem kell az EU-s kártya (lelke rajta), de miért kell ócsárolni, másokat lebeszélni róla, főleg, hogy ingyenes, s egyszerű hozzájutni.
Az meg hülyeség, hogy itthon nem fogadják el! Ugyanaz a TAJ szám van rajta, mint a hatósági igazolványon. Ráadásul a papír nem határidős, nincs lejárata, és nem vonják be, ha nincs TB jogviszonyod. Magyarul annyit ér, mintha a telefonodba írnád be! Ha idegen orvoshoz mész, akkor szépen bepötyögik a gépbe a számot, az meg jelzi, hogy biztosított vagy-e. Kicsit nevetséges lenne, ha itthon nem fogadnák el. Nem vagyok nagy orvoshoz járó, de nekem eddig elfogadták. Magyarország kilépett volna az unióból?
Ami biztos, hogy a legtöbb nyaraló településen semmire nem megyünk a taj kártyával, mivel a maszek orvos nem fogadja el! Ha van egy nagyobb baleset, mint a már jelzett motoros baleset az már eleve állami ellátást feltételez, mert a maszek orvos a kis településen el sem tudna látni.
Ami biztos, hogy a legtöbb nyaraló településen semmire nem megyünk a taj kártyával, mivel a maszek orvos nem fogadja el! Ha van egy nagyobb baleset, mint a már jelzett motoros baleset az már eleve állami ellátást feltételez, mert a maszek orvos a kis településen el sem tudna látni.
Így van, de pont ehhez kell ez a kártya mert állami ellátást kapsz...ezt írtuk. A kisebb dolgokhoz amit a nyaraló helyen lévő doki meg tud csinálni ahhoz meg kell az utasbiztosítás mert az meg magán doki.
Egy friss cikk az Európai Egészségbiztosítási Kártyáról, arról a bizonyos kis kékről.
Hátha jól jön valakinek, vagy épp nem tudja mire jó. És hogy tisztán érthető legyen, hogy nekünk akik, ki - és be gurulunk az Unióból ez nem elég!! Kell, illetve melegen ajánlott az utasbiztosítás megléte is!