#2210352014-07-18 09:23:36 Válasz a #221033. hsz-ra
Szia Kriszti!
Jó utat nektek, vigyázzatok magatokra. Irigykedünk rendesen otthon, pont tegnap mondtam Krisztának, hogy holnap indultok Határok: én tartom magam Tompához, Röszke alapból kilőve, mert ilyenkor nagyon kiszámíthatatlan, Ásotthalom nem érdemes ha nem indultok 3 körül és nem pályán mentek, tegnap még egyszer utána számoltam, és szerintem Tompa éri meg. Kecskemétről én a Jakabszállás, Fischerbócsa, Tázlár, Kiskunhalas Tompa útvonalon szoktam menni. Kikerülöm Bócsát meg Soltvadkertet. Az út jó, csak kicsit szűkös, de forgalom nem nagyon van.
Ha hazaértetek várok egy bejelentkezést
Gyors segítségre lenne szükségem. A lányom tegnap szólt, hogy a személyi igazolványa augusztus 7-ig érvényes. Mi 2-án jövünk haza. Szerintetek kockáztassam meg Makedóniát vagy Szerbia-Bulgáriának ill. Románia-Bulgáriának induljak?
#2210852014-07-18 17:25:35 Válasz a #221082. hsz-ra
Hivatalosan nem probléma, az a lényeg, hogy érvényes legyen. Elvileg kérhetnek igazolást arról, hogy mikor fogod elhagyni az országot. Bővebben: Itt, pld. 214488 Üzenet Elküldve: 2014-03-24 16:34:29 , vagy #219475 Üzenet Elküldve: 2014-07-01 14:18:17.
#2210862014-07-18 17:38:15 Válasz a #221085. hsz-ra
A belépéskor felmutatott okmánynak minimum annyi ideig érvényesnek kell lenni amennyi az adott országban a maximális tartózkodási idő. Tehát ha pl. Macedóniába a belépés után maximum 90 napig tartózkodhatsz akkor legalább még 90 napig érvényesnek kell lenni az okmánynak. A határőr nem mérlegelheti, hogy Te csak átutazol az országon.
Lehet hogy már a szerb határőr kiszúrja és lehet visszafordulni.
Ha kifelé éppen "átcsúszol" akkor hazafelé is lehet gond, és lehet menni annak az országnak a magyar konzulátusára ahol ottragadtál.
Sziasztok!!
Nézem a határról a híreket hetek óta, és nagyon bosszant, hogy már péntek délelőtt be van dugulva a határ Röszkénél, és ami még rosszabb, délutánra már tompánál is!!! Két hét múlva, péntek délután indulnánk útnak Békés megyéből! Ha akkor is a mostani helyzethez hasonló állapotok lesznek, akkor arra gondoltunk, hogy Tiszaszigetnél fogjuk átlépni a határt!! A kérdésem az lenne, hogy milyenek arra az útviszonyok, milyen az út minősége?? Lehet rajta haladni, vagy csak nagyon lassan?? 5 fővel csomagtartó tele pakolva, nem szeretnénk szétrázatni az autót!! Ha esetleg járt arra mostanában valaki, megköszönném az infókat!! A másik kérdés, hogy hol tudunk fel menni az E 75 jelzésű autó pályára?? Én a Google Earthot néztem, de az csak Újvidék után vezet rá vissza! A válaszokat előre is nagyon szépen megköszönöm!! Üdv: Ági!!
#2211132014-07-18 21:31:53 Válasz a #221086. hsz-ra
Szia Tpisti!
Ha jól emlékszem, Te közel ülsz a tűzhöz. Miért van az, hogy Te ezt írod, a konzuli szolgálat pedig azt, hogy Szerbia és Macedónia esetében addig kell érvényesnek lennie, amíg az utazás tart? Szerinted kitől lehet ebben a témában aktuális és hiteles választ kapni?
Nem kötekedni akarok, csak nem értem!
Tegnap óta Skopelos vendégszeretetét élvezem .
Ami a határokat illeti:
Csütörtök 13:00 körül értünk Röszkére ahol 1,2 km sor állt. Ez jelentett 2 órás várakozást míg átjutottunk
A szerb-mac határ már jóval könnyebben ment mert összesen 4 autó volt előttünk- 15 perc alatt végeztünk. A határőr nagyon alapos volt itt mert épp egy előttem álló "átutazónak" nem volt rendben a kocsi zöld kártyája s annak ellenére, hogy a nyelvet is beszélte nem tudta meggyőzni a határőröket. Félre állították s lehet "azóta" is ott áll még....
A görög határon esküszöm csak lassítanom kellett mert intettek csak és gurultam is tovább. Igaz volt vagy hajnal 2-3 körül...
Innen meg majd úgy is megírom a szokásos beszámolómat de elöljáróban annyit, hogy kenterbe veri a sziget egy halom agyon "istenített" görög nyaralóhelyet. Pedig voltam már épp elég helyen az országban. Eddig minden Tuti 100%