Hát egy beszámolót nem mernék bevállalni Appolon Travellel utaztam, az utazás zökkenőmentes volt, nem kelett sokat várni a hatrároknál. Igaz hazafele lerobbant a busz, de gyorsan orvosolták kb 20 perc alatt megjavították a sofőrök. A Filió apartmanban laktam egyszerűen berendezett, de számomra teljesen megfelet , az apartman tiszta volt. Én nem a felújított szobába voltam, a felújítottak szerintem nagyon szépek.A Filió nagyon jó helyen van a város közelsége miatt. Jogosítványom nincs ezért én motorral vagy autóval nem tudtam bejárni a szigetet. Két hajó útra fizettem be az egyik a Nidri Star hajóval, Pajánál fizettem be, az Appolonos idegenvezetőnél. Ez a hajó ment Egremnire, Porto Katsikire, Fiskardóra (Kefalonia) , Ithakára és érintettük a környező szigeteket pl Skorpió szigetet. Előszezonban voltam ezért a hajó kikötött Egremninél, Porto Katsikin is, és Fiskardóba és Ithakán. Nekem nagyon tetszett ez az út, megérte elmenni, viszont mivel sok helyen köt ki a hajó ezért minden helyre kevés idő marad. A másik hajó út a Nikolas hajón lett volna, ami három strandra ment volna, de ez sajnos elmaradt. Ezt is a Pajánál lehet befizetni ez a hajó Egremnire , Porto Katsikire és Agiofilire megy. Paja nagyon jó fej idegenvezető, segítőkész.Van a vízesés, ahova egyszerűen el lehet jutni, azt hiszem kb 3-4 km-re van a várostól, kibirható távolság.Neharagudj kb én ennyi infóval tudok szolgálni :oops:Ja még annyi, hogy a Filió apartmanban van mostmár WIFI , de a földszinten én az 5-ösbe voltam elég gyenge volt a jel, hol volt WIFI ,hol nem ,de többször nem. Viszont a többiek azt mondták az udvaron és az emeleten jó volt a jel. Szép estét mindenkinek!
#2205722014-07-14 22:09:27 Válasz a #220516. hsz-ra
Persze ezen kívűl is vannak még fakultatív programok, de azokról nem tudok írni, mert ,csak egy fakultatívon vettem részt. Nagyon szép hely Lefkada, és akiknek van jogosítványuk és autót is tudnak bérelni biztosan nem fognak csalódni. De nekem Nydri is tetszett, jó a tengerpartja valóban nem a legszebb, keskeny és kavicsos és nem olyan gyönyörű türkiz kék a tenger ,mint a nyugati oldalon.Viszont, hegyvidékes, zöld, sok sziget a tengerben, hangulatos este a kikötő is.
Köszönöm borzi a rövid beszámolót ez is tökéletesen megfelel. Csak kíváncsi vagyok ki, hogy érezte magát a szigeten. Nekünk első görög utunk lesz Lefkada és már számoljuk a napokat
Hűűűűűha... Lassan mi is indulunk, én már most készülök. Kell fürdőcipő szerintetek? Idáig akárhol nyaraltam nem kellett. és mennyire kell korán lemenni a strandokra, hogy még csak pár ember legyen, és lehessen fotózni?
#2206592014-07-15 15:13:39 Válasz a #220579. hsz-ra
Látom autóval mentek, hát így nincs miért aggódni, ti sokkal több helyet meg tudtok nézni, és mindenhol annyi időt töltötök el amennyit szeretnétek. Nem lesztek időhöz kötve
#2206612014-07-15 15:20:00 Válasz a #220653. hsz-ra
Hát igen kicsit kellemetlen Nydri partja úszócipő nélkül, nekem nem volt, de kibirtam, én nem szeretem ezt a papucsot. Én előszezonban voltam, álltalában eddig én úgy tapasztaltam, hogy reggel 8-9 körül indul be a mozgás az üdülőfalukon, reggeli után. Gondolom, ha reggel 6-7 körül felkesz tudsz fényképezgetni, hogy még nincsenek sokan. De ez csak az én véleményem, majd kitapasztalod, ha ott leszel
#2206852014-07-15 17:41:17 Válasz a #220506. hsz-ra
Borzi!
Látom a Perigiali Beach bejáratát a képeden ,bementetek oda? mi ott strandoltunk és nagyon szeretnénk ott megszállni jövőre, keressük a lehetőséget, de még feledni kell a hazautazás borzalmait, majd ha halványul az emlék rákeresünk.
Akik kocsival mennek azoknak ajánlom a nyugati part csodálata után feltétlen menjenek át komppal Meganissire 2.70 E. 2X a kocsi átvitele de ott körbe járhatjátok a szigetet.Annyi győnyörű öblöcske van mindegyikbe megmártózol és mész tovább, nagyon szép és emlékezetes lesz, igérem!
#2206912014-07-15 18:22:55 Válasz a #220685. hsz-ra
Igen bementünk az ott nagyon szép. Mi a Filióba laktunk, de mikor jött értünk az Appolonos busz, mikor haza fele indultunk ott volt egy kis időnk. Mi megragadtuk a pillanatot és ott is szétnéztünk. Viszont nekem a Sun Rise apartman túl messze van mindentől, én tudatosan a Filióba foglaltam szobát, hogy a hangulatos kikötő városközpont közel legyen. Viszont tényleg szép volt itt a strand és a környezet.
#2207172014-07-15 21:37:28 Válasz a #220691. hsz-ra
Mi béreltünk autót azért is jó volt a Sun Rise, a nyüzsgést meg nem igazán szeretjük nem volt vészes a Nidribe bejutás,10 perc séta még jól is esett, nagyon jó volt az úszómedence is.Na meg amikor felfedeztük szembe a Perigiali Beach -t dús fűszőnyeg, hatalmas pálmafák, olajfák árnyékában napágyak,szépen gondozott kert, és tulajdonképpen egy étterem, nem drága étterem!!!! szépen gondozott plázs, megtaláltuk a jövőbeli kajak bázisunkat.Eddig Toroniba jártunk de már kellett egy új területet keresni, és Lefkada szigetei erre nagyon csábítóak.