Sziasztok!
Egy olyan kérdésre keresek választ,ami talán kissé furcsa! A rutinos utazóktól kérdezem,mennyi az a napi összeg,amiből gond nélkül ki lehet jönni önellátással? Nem flancolva,de amit megkívánunk(két személy),azt nem kihagyva,jól érezve magunkat szeretnénk nyaralni. Fakultatív program külön kassza!Mivel görögben még nem voltunk,csak a fórumokról tájékozódtunk az árakról! Váltottam még hónapokkal ez előtt eurót,de most picit elbizonytalanodtam,ha kell,inkább még veszek,legfeljebb hazahozom,majd jó lesz máskor,máshol!Köszönöm!
én 1 gyerekkel 276 eurot vittem, és 50 et hazahoztam, mindezt 2 hétre, de vittem lefagysztva pörköltet, milánóit, étteremben csak gyrost ettünk, de a fagyi, a sör, a gyümölcs, a süti mindennap megvolt. de embere válogatja.... nekünk igy jó volt.
Ágica2!
Köszönöm!
Ismerősök között érdeklődtem,akik már voltak hasonló módon,szerintük a napi 100 euró két felnőttnek bőven elég,én is így számoltam,de tudod ilyenkor egy héttel az indulás előtt aztán minden megfordul,ilyenkor jön az hogy elég lesz-e a gatya,a póló,a naptej,stb és természetesen a pénz?
Szép napot Neked!
Én,amikor egyedül mentem és 2 hétre,akkor 400 eurot vittem és haza hoztam 150-et.
Minden nap vettünk enni-inni és volt benne 1 fakultatív is és saját szervezésben mentünk 2szer,busszal és vettem ruhát is
Amikor a párommal megyünk,akkor pedig igen csak változó!
Vittünk 2 hétre 300 eurot ketten és még kellett kivennünk,de volt hogy vittünk 250 eurot kettem és elég volt.
Vivahellesz!
Neked is köszönöm a választ!
Valóban helyfüggó is lehet a költekezés mennyisége,ezért innen és egyéb fórumokról próbáltam tájékozódni az árakról,az alapján kalkuláltam. Neos Marmarasra megyünk. Ahogy írtam nem a pénz szórása a cél,(azért annyi nincs),de nem azt akarom számolni,hogy ma már elment a napi limit,nincs egy fagyi,majd holnap. Egyéni garázdálkodást mi is tervezünk,busz,hajó,esetleg moped bérlés,bár arról senki sem írt,hiába kérdeztem,napi két,néha háromszori kaja,egy sör,süti,egy kis apróság,ami az igényünk! Vágom a centit,még nyolc nap!
Szép napot!
Kedves Chivas!
Én mindenkinek azt szoktam javasolni, hogy saját anyagi helyzetéhez viszonyitva, próbáljon felállitani egy napi limitet és ehhez tartani magát. Ha egyik nap kicsit kevesebbet költ, több marad holnapra. Ha viszont többet költ egyik nap, másnap kicsit visszafogottabban lehet költekezni. Szóval a napi limithez hozzá lehet adni a fakultativ kirándulások kalkulált összegét, valamint, hogy ajándékokra, ajándéktárgyakra mennyit szán. Igy azért meg lehet saccolni a költőpénz összegét. Ha itthonról viszel egy kis hazait pótlásnak, azzal azért elég sokat meg lehet spórolni.g
Autóbérlésről nem tudok nyilatkozni,mert mi autóval mentünk eleve
Marmaras viszont drága,ha ajándékokat akarsz venni,akkor ne itt tegyed,hanem Sartiban,azzal jobban jársz!
A Fish tavernában a halas cucc,amit kértünk 25 euro volt,de a musaka 6,5 ,a gyros 3,5 euro volt.A pékségben,a curkos fánk pedig 1,80 volt,de ettünk 3,5 euroért is sütit
Napi kaja és pia pedig teljesen bolt függő volt! Sörből sokat vettünk és a 4-es kiszerelés 3,90-5,50 euro között mozgott.
#2212622014-07-21 09:29:56 Válasz a #221243. hsz-ra
Szia Vivahellasz!
Köszönöm a jó tanácsokat,igyekszem megfogadni őket! A különféle fórumokról összegyüjtögettem a kajáldák,boltok listáját,ahol érdemes enni,ami azt jelenti,hogy jó a kaja,de az árak sem irreálisak! Három fakultatív program van betervezve,így ahol valami apróságot látunk,ajándékként,azt megvesszük,nem akarjuk utolsó napra hagyni azt sem,mert akkor kényszerből vásárol az ember,hogy ez is jó lesz,meg az is jó lesz,inkább apránként vásárolgatunk! Jó időt megrendeltem,így remélem minden rendben lesz!
További szép napot!
Chivas!
Jó iddő lesz rátok! Ne aggódj miatta! Marmaras nagyon szép. Jól fogjátok magatokat érezni, ebben biztos lehetsz. A piacot és Porto Carrast ne hagyjátok ki!
Jó készülülődést és szép nyaralást!
#2213012014-07-21 15:59:16 Válasz a #221300. hsz-ra
Szia Gudli!
Igen,jó idő biztosítva,30 fölötti várható,a neosmarmaras.gr oldalon tájékozódom naponta. Piac az egyik legfontosabb program,de Porto Carras is szerepel a tervben!
Jó kívánságot köszönjük,ha hazaérünk,beszámolok mindenről!
További szép napot!
Ezek gyönyörű képek... csak simán besétáltál fotózni, agy itt laktatok? Hogyan jutok el ide mondjuk az Athene apartmantól gyalog? Én is meg szeretném nézni Porto Carrast.
Szia Vivahellasz!
Engem is az érdekel,milyen messze van Porto Carras,konkrétan gyalog érdemes-e nekiindulni? A gugli maps-on nézve leküzdhető az akadály,de ha dimbes-dombos a környék,akkor már neccesebb! És valóban igaz,amit valahol olvastam,hogy független attól,hogy nem ott vagyok vendég,szabadon mozoghatok,táthatom a szám,senki nem teszi szóvá? Nagyon jó képek,remélem lesz módom nekem is párat kattintani ott!
Üdv!