Szia Bebe.
A halott városba a következő képpen jutsz el. Sartit elhagyod déli irányba. Addig mész amíg látsz egy felüljárót. Csak egy van így nem lehet eltéveszteni. Ott balra fordulsz a földútra, elhagyod a kecske farmot és már majdnem ott is vagy. Van ott egy kemping is, érdemes lemenni a partra.
Szia Andi és persze minden fórumtárs!
Az Ammouliani kirándulás igazából az Athos-i hajókirándulás.
Indul minden kedden és csütörtökön 10.00-kor.A programban
Ammouliani össz.1,5 óra szabadidő.Ára:felnőtt 25,gyerek 12 euro.
Visszaérkezés 17.30.
A Magic parkba,amit még kérdeztél már nem szerveznek fak.-ot.
A többit majd otthonról.
Üdv:Beszter
Helló Beszter!
Nagyon drága vagy, hogy még kintről megírtad mindezt. Nagyon ráért volna, gondoltam majd, ha itthon leszel, akkor elküldöd mindezt. KÖSZI a többiek nevében is. Azért is kértelek, hogy nézz már rá, ha már én bénáztam, és véletlenül lehagytam ezt a 2 árat, hátha majd érdekel valakit, akik még ezután mennek Sartira. Akkor a rejtély megoldódott. Mondjuk azon nem csodálkozom, hogy az óriási bevásárló központos programra nem igazán volt igény. Minket sem hozott volna még csak egy kicsit se lázba ez a program. Itthon is a legminimálisabb időt töltöm csak plázákba.
További jó nyaralást kívánok a „luxus” házatokba, és remélem, hogy a tegnapi hatalmas eső után, most már végig nagyon jó idő lesz rátok. Sajnos, ha jól érzi magát az ember, akkor nagyon rohan az idő, úgyhogy élvezzétek még ki a maradék kicsi idő minden percét, amit kint vagytok.
Napsütéses, gyönyörű napot kívánok Nektek!
Szia: Andi
#2215942014-07-24 09:47:40 Válasz a #221543. hsz-ra
Helló Polli!
Csatlakozom én is Dettixhez, mert mi is úgy tudjuk 2 Michalis is van, az egyik az ófaluban (sokáig a Walter Travelosoké volt), a másik, pedig egy jóval „kintebbi” ház, ahová például lehet az Apollon Travelon keresztül is foglalni.
Mi pár éve a főúton túli Michalis házába laktunk. 2 L alakú ház található itt, egy nagy parkosított kerttel, és medencével (ami mindig szép tiszta volt). A medence mellett voltak napágyak, napernyők. És bár mi azt valljuk, ha már tengerpartnál nyaralunk, akkor inkább a tengerbe szeretünk fürdeni, de azért esténként jó volt megmártózni a medencébe is. Mi a medence mögötti házba laktunk. Nekünk semmi bajunk nem volt vele. Elég kontrasztos volt a dolog, mert az első hetünkben a nyüzsgőbb ófaluba laktunk, és utána kocsival átmentünk a második hétre, tulajdonképpen pont az ellenkezőjére.
A szobánk egyszerűen berendezett, de tiszta volt. Mint általában szokott, az alap dolgok a főzősarokba itt is megvoltak (kicsi és nagy lábas, serpenyő, kés, kanál, villa, lapos- és mélytányér, kenyérszelő kés, kiszedő kanál, poharak). Az nagyon tetszett benne, hogy a kertbe volt grillezési lehetőség, amit rajtunk kívül is még több család is kihasznált. Halakat, polipot, husikat grilleztünk - szuper volt. Így részben mi készítettük el az ételt, illetve sokat eljártunk azért esténként tavernákba is, hiszen ott még is csak más hangulata van az egésznek. Arról nem is beszélve, hogy az ott töltött nyarak alatt már jó sok kedvenc helyünk lett Sartin, így magunkat sem akartuk megfosztani az ott kapható finom falatoktól.
Annyit tudni kell a Michalisról, hogy elég messze van mindentől, aminek meg van a jó, illetve a rossz oldala is. Jó, mert Sarti egyéb részeihez viszonyítva sokkal, de sokkal nyugisabb. Ami jó benne még, hogy egy hatalmas kert található ott, amelybe óriási pálmafák és szép virágok vannak, tehát mindez már eleve kellemes hangulatot áraszt. A rossz talán annyi benne, hogy eléggé messze van mindentől (parttól, központtól, tavernáktól), így, aki busszal érkezik oda, és nem akar kint semmi járművet bérelni, az jócskán gyalogolhat majd a tűző napon. Ezért ezt a házat úgy láttuk, hogy az autóval odaérkezők kedvelik inkább, illetve olyan fiatalok szeretnek oda menni, akik úgyis robogót bérelnek majd kint. Ugyanis rengeteg autó és robogó állt ott, mikor mi ott laktunk. Az külön jó volt benne, hogy a kocsit biztonságosan le tudtuk itt tenni. Persze gyalogosan is simán kivitelezhető minden, ha nagyon jó lábai vannak valakinek.
Az biztos, ha valaki nyugodt pihenésre vágyik, akkor azt itt nagy valószínűséggel meg fogja kapni, hacsak nem fog ki véletlenül éppen egy randalírozó társaságot maga mellé - de ez végül is bármelyik háznál előfordulhat.
Partilag talán az lesz majd a jó, hogy, ha a háztól elindultok a hozzátok legközelebb eső partrészhez, ami a Sarti Village rész végénél, a focipályánál lesz, ott választhattok majd, hogy milyen mélységű vizet akartok.
Ha a pályától csak egy kicsit visszább jöttök a parton Sarti Village, vagy az ófalu irányába, akkor ott viszonylag gyorsabban mélyül még (de egyáltalán nem vészes). Viszont, ha a pálya után elindultok az ellenkező irányba, a homokdűnés rész felé, illetve azon túl, vagy, ha még tudtok kicsit sétálni, akkor még följebb Sarti Beach irányába, akkor ott még klasszabb lesz a víz hőfoka. Mert a pálya után fokozatosan egyre sekélyebb lesz a tenger, ezáltal sokkal kellemesebb is a hőmérséklete. És minél följebb mentek S.Beach felé, annál jobban tapasztalhatjátok majd mindezt. Ott a vége felé nagyon sekély, egészen messzire be kell mennie annak, aki mondjuk úszni akar. Ezért szeretik sokan, illetve azért is, mert itt nagyon-nagyon puha homok van.
Az előző térképnél látszik, amit most írtam. A házak végénél, közvetlenül a tengerpart mellett van egy nagy üres placc, no az a focipálya.
2014 08 30 Indulunk Sartiba a Sarti Bach apartmanba, ha esetleg valaki mostanában volt ott írhatna nekem az apartman állapotáról. Ja és még a medence vize is érdekelne, állítólag most már édes vízzel van feltöltve? Előre is köszönöm.
Ígértem, hogy majd újra próbálkozom a térképpel. A pici számok beírásával továbbra is gondjaim voltak, éppen ezért mást találtam ki. Végül is, nem muszáj nekem számokat írni, inkább mindennek kiírtam a nevét. Bár szerintem így meg elég káoszos lett a sok-sok vonal miatt. De azoknak, akik mondjuk, először mennek majd oda, talán jó lesz arra ez a térkép, hogy csak legalább egy kicsit be tudják tájolni azokat a helyeket, amikről itt a fórumon olyan nagyon sokan írtunk már.
Próbáltam összeszedni azokat a helyeket, ahol mi már jártunk. És még mielőtt esetleg valaki belekötne, megjegyzem nem teljes a térképen berajzolt helyek száma (az ófalus részen), de úgy nagyjából próbáltam összeszedni olyan helyeket, amik többeket is érdekelhetnek.
Az ófaluba található tengerparti sétány tavernái nincsenek berajzolva. De mint már azt többen is írtuk itt a fórumon, azok a játszótértől kezdődnek szépen sorban jó hosszasan, így azokat is könnyű lesz megtalálni.
Átnézte a párom is a térképet, szerinte volt ahol 1-1 háznyit kicsit arrébb csúszott a jelölés, de úgy voltam vele, ettől azért oda lehet még találni, így nem rajzolom újra az egészet. Volt olyan, amiben igaza volt, és én tévedtem, de volt, ahol pusztán későn vettem észre, hogy nem hagytam elég helyet a szövegnek, így valóban kicsit arrébb csúszott a jelölés, de ettől a lényeg szerintem ugyanúgy látható rajta.
Annyit fűznék csak hozzá a térképhez, hogy, ha valaki régebbről itt a fórumon még a nagy sárga Arvanitidis supermarketről olvasott, akkor ne azt keresse majd, mert tavasztól új üzletlánc (Carrefour Marinopoulos) vette meg a boltot, így az új boltot átfestették fehérre, egy kék-piros embléma után egy nagy piros Mariopoulos felirat van kiírva.
Egyébként egy ici-picit még is csak rajta van a ti szállásotok helye (Michalis ház) is a térképen, mert a medence széle éppen látható rajta (berajzoltam ezt is). Ha nyugodt pihenésre vágytok, akkor arra a Michalis tökéletes választás. Írni akartam neked róla. De úgy gondoltam majd a térképpel együtt elküldöm, de közben más is érdeklődött róla (ugyanezen az oldalon megtalálod). Ha jó lábatok van, akkor megoldható gyalogosan is a dolog.
Teljesen igazad van, mindennek több oldala van. Mivel távol lesztek mindentől, így lényegesen nyugisabb helyen lesztek, viszont tény, hogy van mondjuk az esténként nyüzsgő ófalunak is egy külön hangulata, meg annak is, ha valaki közvetlenül egy tengerparti házban foglal szállást. Ki kell próbálni ezt is, azt is, végül is választék van bőven. Mivel különbözőek vagyunk, így mindenki más körülmények között tud igazán lazítani. És végül is az a cél, hogy a nyaralás alatt fel tudjunk kellően töltődni, hogy ezt most ki milyen körülmények között teszi, az már teljesen mindegy.
Szia: Andi
#2216492014-07-24 15:59:11 Válasz a #221642. hsz-ra
Szia Polli! Abba nem laktunk még, abban sajnos nem tudok segíteni. Régebben volt egy Walter Travellal utazó ismerősünk, tőle hallottuk, hogy az ófaluban is van szintén egy Michalis ház is, de mint írtam is, mi csak a messzebbi házat ismerjük.
Viszont én most belenéztem az Ibuszos prospektusba, és ott az a ház van benne, amibe mi is laktunk, a kinti ház. Vagy magánúton intéztétek a szállást, és csak Ibuszos busszal akartok menni?
Andi