[quote="teketoria"]"Sartin találkoztunk egy nyugdijas házaspárral akik elmondták,hogy '95tõl minden évben egy hónapra kiköltöznek" Véletlenül az a nyugdíjas pár itteni fórumbeli neve "Nei Pori"? Én imádom őket! Sajnos mostanába keveset írnak mert elkezdték őket is támadni hogy nyugdíjas létükre milyen jól megy...
Na igen...Irigykedem is, de ennek kellene egy követendő példának lenni, én is ezt szeretném csinálni nyugdíjas éveimben, de ezért tenni is kell!!!
Nemsokára indulunk..de idén először kocsival de valamiért nagyon tartok a Macedonoktól
nagyon korruptak ahogy hallom. Most mesélte az egyik ismerősöm,hogy készüljünk fel rá hiába van zöld kártyánk ott is fognak velünk csináltatni 50 euroért de kérdem én minek???-mikor van és friss, érvényes...meg hiába tarta be az ember a sebességet kitalálják,hogy nem annyival mentél amivel kellett volna stb..a sok rizsa....csak,hogy pénzhez jussanak......hogy lehet ezeket kivédeni?-jó kérdés tudom de nagyon dühitő...
hogy lehet ezeket kivédeni?-jó kérdés tudom de nagyon dühitő...
Én nem voltam még ilyen helyzetben, így csak azokat mondom amik hirtelen eszembe jutnak. Legyen meg a magyar magyar nagykövetség elérhetősége, ha megállítanak legyen bekapcsolva egy diktafon és ha van fedélzeti kamera a kocsiban az is működjön (manapság ez már nem ritkaság), illetve ha nem követtetek el semmit még véletlen se hagyjátok magatok.
Hali Borkaandi!
Sajnos a következő ruccanás jövőre lesz csak,nem engednek el a melóból.Pedig szívesen mennék még egy kicsit,pluszban lesz még egy halasztott vizsgám amit meg kell csináljak,azt ezőleg Sarti miatt hagytam ki,mert hát egy időben volt a kettő.Kitartást Neked,és ne foglalkozz te se lököttekkel.Az ékszerészt meg meggondolom
Sziasztok! Holnapi indulással(08.04.) megy e valaki Sartiba? Nagyon nagyon fontos lenne kijutnom! Esetleg ha valahova beférnék jelezze már nekem Köszönöm!
Sziasztok! Szerdán szeretnénk indulni autóval Sartira . Nem foglaltunk előre szállást,gondoltuk majd kint úgyis találunk. Önbizalomban nincs hiány,csak félek hogy szállásban majd lesz Mi a véleményetek,el merjünk indulni főszezonban? Előre is köszönöm a válaszokat!
#2226242014-08-05 09:52:52 Válasz a #222588. hsz-ra
Helló Zoxoo!
Számomra kicsit hihetetlennek tűnik, hogy fullra tele lenne Sarti mostanság, annak ellenére is, hogy főszezon van. Én imádom Sartit, tehát nem azon csodálkozom, hogy más is szereti, és hogy sokan kirándulnak oda. Inkább az a furcsa, hogy olyan őrült sok ház van ott, és ezért tűnik hihetetlennek, hogy minden kiadó ház tele lenne. Pedig mostanában többször is olvastam olyanok üzenetét a Facebook Sartis csoportjába, akik már kint voltak, és onnan kintről próbáltak segítséget kérni, mert nem találtak hirtelenjében szállást maguknak.
Persze ezen üzenetekből az nem derült ki, hogy esetleg egy bizonyos környéken belül nem találtak helyet, vagy netán nyitottak voltak-e arra, hogy Sarti bármelyik részén vehessék ki azt a szállást.
Mert azt könnyen elképzelhetőnek tartom, hogy mondjuk közvetlen tengerparti házat nem találnál, de az szinte kizárt szerintem, hogy egy parttól esetleg kicsit távolabb lévő kiadó szobára sem lehet rábukkanni.
És, ha magadtól nem is találsz, akkor még mindig ott van 3 utazási iroda, akiktől kérhettek segítséget, ha nagyon nem találtok szállást magatoknak. Ha szükség lesz rá, akkor én elsőnek a Sithonosokat kérdezném meg, nekik igen sok szállásuk van kint.
- SITHON TRAVEL (a nagyparkoló szélén, illetve az ófaluban a főutcán is van irodájuk)
- GRAND TORUS (az ófaluban van irodájuk, a 2. kis keresztutcában)
- TAOUSANIS TOURS (az ófaluban, a főtéren van irodájuk)
Nem tudom jártál-e már Sartin, ha nem, akkor talán segítség lehet a következő térkép abból a szempontból, hogy ez a 4 utazási iroda helye is be van rajta jelölve.
Írtad, hogy holnap akartok indulni, szerintem igazából az a kérdés, hogy 1 vagy 2 hétre mennétek, mert azt nem árt tudni, hogy augusztus 15. nagy ünnep náluk. Így, ha 2 hétre mennétek, akkor ebbe az ünnepbe pont belecsusszannátok. És mivel ez most idén ráadásul péntekre esik, így szinte mindenütt azon a héten p-szo-v eleve telítettebb lesz minden.
Görögországban augusztus 15.-e Nagyboldogasszony napja, katolikus szűz Mária-ünnep. Ezen a napon a hívők szűz Mária mennybemenetelét ünneplik. A nemzeti ünnepre pedig sokan zarándokolnak Sartira (is), de az ország többi részén is ünnepséggel, vásárral egybekötött ünnepet tartanak és imádkoznak. Ez a húsvét után a legnagyobb ünnep Görögország szerte mindenütt. Ilyenkor a nagyobb városokban is bezár minden, a görögök pedig szabadságra mennek, ezt az ünnepet szinte minden görög a családjával tölti. Ezért ilyenkor az utak borzasztó zsúfoltak. Ilyenkor Thesszalonikinél számítani kell arra, hogy hosszú ideig az autónkban töltve vesztegelni kell majd, ott szinte mindig bedugul ilyenkor a forgalom.
Szinte minden faluban panigirit (búcsút) rendeznek, és ünnepelnek. Így van ez Sartin is. A búcsú helytől függően 2-3 napig is el szokott tartani. Este kezdődik a panigiri, amikor is minden nagyobb faluban zenekar és táncosok lépnek fel. Emellett ünnepi istentisztelet és körmenet is szokott lenni.
Jó utat, és kellemes nyaralást kívánok Nektek Sartin!
Szia: Andi
#2226262014-08-05 10:04:53 Válasz a #222431. hsz-ra
Helló Vadevezős!
Akkor kicsit hasonló cipőben vagyunk mi is. Mi is majd sajnos csak jövő szeptemberbe készülünk megint Sartira kirándulni. Mert bár Sarti az első számú nagy kedvenc, és nagyon imádjuk, de azért vannak más kedvencek is, és oda is vissza-vissza járunk néha. Így már meg van az idei szeptemberi utunk, és már a jövő júniusi utunk célpontja is.
Szép napot kívánok! No és persze majd sok sikert a vizsgához! Szia: Andi
Szia Andi! Köszönöm a gyors és hozzáértő válaszodat,nagyon sokat segítettél. Megerősítettél elhatározásunkban úgyhogy indulunk. Ha nem sikerül Sarti, hát elég nagy Görögország...
Üdvözlettel: Zoli
Helló Zoli!
Szerintem valami szállást biztosan találtok majd, maximum nem egészen arra a részre, ahová eredetileg szerettétek volna. De ahogy látom nem görcsöltök rá, éppen ezért fog majd minden jól menni. Kellemes nyaralást kívánok Nektek Sartin!
És, ha sikerül majd valami jó szállást leakasztani kint, akkor, ha hazajöttök írd meg itt légyszi mindezt a fórumon. Mivel van még pár hét a szezonból, így, hátha segítség lehet majd még valakinek ez az info a nyár folyamán.
Szia: Andi