Tavaly a katalógus azt írta hogy az apartman a tengertõl 250m-re van.Amikor odaértünk több mint 600 méter volt.Nem okozott gondot,csak annyira pofátlan az iroda....Hogy lehet így átverni az embereket!
Mi Nei Poriba busszal megyünk,valaki megtudná mondani hogy mennyi idõ kb.?
Nekem a Bella Tours jött ki a legolcsóbbra.10 nap busszal,3*-os apartman,félpanzió 2 felnõttnek kb.110ezer.
Ezen ne aggódj, mert Nei Porin egyszerûen nem lehet 600 m a ház a tengertõl. Maximum 250 m, az az utolsó utca. Most persze plusz-minusz pár méterrel ez eltérhet, mivel nem mérik le mérõszalaggal. Egy háztömböt számítanak kb. 50 m-nek, és ez alapján írnak távolságot. Legalábbis nekem így magyarázták.
Az meg sajnos természetes, hogy minél közelebbinek akarják feltûntetni a házakat, hiszen így jóval vonzóbb az ajánlat. Sokszor viszont az itthoni iroda csak arra tud hagyatkozni, amit a kinti tulajdonos közöl vele.
Busszal a menetidõ kb 18-20 óra lefelé, Haza valamivel gyorsabban teszik meg az utat. Persze ez sokban függ a határoktól, forgalomtól, és hogy esetleg hány másik üdülõhelyen álltok meg letenni és felvenni utasokat.
Sziasztok
Mi júli 07-tõl megyünk Nei P.-ba 2 hétre gk-val.
A Dias Zeus szervezésében és már csak a SOTIRIA apartmanban kaptunk helyet.
Ha ismeri valaki ezt az apartmant írjon róla.
Köszi
Szia Katus
Mi is a Dias Z.-al megyünk júliusban, tényleg nekik volt a legkedvezõbb az ajánlatuk.
Már csak a SOTIRIA apartmanban kaptunk helyet ismered esetleg?
Most megyünk ide elõször, de nem busszal hanem gk.val.
Úgy látom te ismered a SOTIRIA apartmant.
Mi ide megyünk júliusban 2 hétre heten. Kissé aggodalmaskodom,hogy milyen a szoba és az egész hogy néz ki mi van benne,milyen a szekrény, mert valaki panaszkodott,hogy csak akasztós volt és nem tudtak elpakolni. A konyha is érdekel ! Egy 2 fõs studió és egy 2 szobás 5 fõs apartmanunk lesz a harmadik emeleten.
Ha van ismereted légyszi mindent írjál le nekem a saját emailemre
m.trautmann@chello.hu
Szia Márti!
A helyzet az,hogy most megyünk elõször Nei Poriba,így nem ismerjük még a ,,terepet "és az apartmanokat sem .Ebben bizonyára Bea ,a kinti vezetõ fog tudni tájékoztatni,aki nekünk eddig is nagy segítségünkre volt./Bogobea/Ajánlotta az iroda akkor is mikor mi fizettünk be,de miután nem volt semmi információ az apartmanházról,így nem ezt választottuk.Mi a Fotini házban leszünk elszállásolva. Nagyon szép Nei Pori,rengeteg a környéken a látnivaló és nem utolsósorban csodálatos a tengerpartja/az infok szerint/,na persze meg a sok sok kép alapján amit eddig találtam.
A Dias katalógus 10-én jelenik meg,abban már biztos lesz az apartmanotokról bõvebb leírás.Már nagyon várjuk a nyarat,de ahogy itt nézelõdõm ezzel nem vagyunk egyedül.Sok helyen találsz Nei Poriról leírást.képeket és videókat is.Jó nézelõdést.
Üdv
Katus
Elõször is, semmi ok az aggodalomra, nem volt rossz választás a Sotíria! Mindenki a Kaloudához és a Fotinihez ragaszkodna, mert ez van benne a tavalyi katalógusban, de ez korántsem jelenti azt, hogy a többi apartmanház rosszabb lenne. Tudom, hogy a bizonytalant senki nem szereti, de ez a ház tavaly is a Zeushoz tartozott, csak akkor még a Joker kategóriában. Panasz nem volt vele kapcsolatban szerencsére.
Az apartmanház Nei Pori déli részén, Platamonassal átellenes irányban található, egy sarokra a Kalouda háztól, és kb 120 m-re a tengertõl. A szobák csak a 3. emeleten találhatóak, az elsõ-másodikon görögök laknak, de nagyon kedves emberek, észre sem venni a jelenlétüket. A szieszta betartását (14-17h) azért jónéven veszik, csakúgy mint mindenhol máshol.
A szobák kimondottan tágasak. fenyõbútorokkal berendezettek. A szekrénybe õszintén szólva én még nem néztem be, szóval erre nem tudok válaszolni. Egész nyáron laktak benne, szóval biztosan meg lehet oldani a pakolást. A konyha átlagosan felszerelt, rezsóval, hûtõszekrénnyel, adott számú evõeszközzel, edényekkel. Az erkélyek tágasak, oldalirányból látni a tengert.
A ház elõtt lehet parkolni. Az autóval való beállásra nincs lehetõség. Szupermarketek vannak a közelben.
Most így hirtelen nem jut más eszembe. Ha van konkrét kérdésed, szívesen válaszolok.
Köszi a gyors választ egy kicsit meg nyugtattál, a Diasnál azért mutattak a házról képet de mivel még máshol nem találkoztam vele kétségeim voltak.
Tehát az alattunk lévõ emeleten nem nyaralók hanem lakosok vannak?
Remélem nem zavarjuk majd egymást.
Az Evi Tours-ba vannak magyarok akiktõl pl. fakultatívra lehet jelentkezni?
Mivel gk.val megyünk van valami jó tanácsod amire figyelni kell? jó az út és a kitáblázás, tehát odatalálunk simán ? Szerbia-Macedónia felé megyünk.
Márta
Tavaly mi is kocsival voltunk Nei Poriban és sehol semmi gond nem volt!
Igaz figyelembe kellett venni a helyi vezetési szokásokat! Pl: a görögök a leállósávban közlekednek inkább ( és el kell engedni a gyorsabb kocsit) amúgy szerbián és macedónián keresztül érdemes betartani a sebességhatárokat, és nem csak a rendõrök miatt...Néhány helyen az autópálya sem az igazi, de a táj is gyönyörû!
Egyébként errõl az autós topicban bõvebben olvashatsz!
És nagyon jó útvonaltervezõ van a www.viamichelin.com oldalon!
Szerintem simán oda fogtok találni! Arra figyeljetek, hogy amikor már az E75-ösön tartotok Nei Pori felé, akkor Platamonasnál ne térjetek le az autópályáról. Itt sokan elkavarodnak. Szóval a platamonasi várnál is tovább kell menni a pályán, egészen a Nei Pori tábláig, ahol a vasútállomást fogjátok elõször meglátni. Ez mellett is el kell haladni, majd ha minden jól megy, a templomnál fogtok kilyukadni. Innen balra fordultok a négysávos úton a település közepén és jöttök végig az úton, míg meg nem látjátok jobb kéz felõl a nagy kék-sárga Evi Tours táblát. Itt én foglak várni titeket. Tehát lesz magyar, igen...
Ha adhatok egy tanácsot az érkezéssel kapcsolatban, akkor 11 elõtt ne érjetek oda, ha nem szerettek várakozni. Ugyanis az elõzõ turnus 9-kor költözik ki, és akkor kezdik a takarítást. Tehát 11 elõtt semmiképpen nem lehet beköltözni, de van ahová csak 14h-tól. A Sotíriát általában hamar kitakarítják, mivel csak 5 szoba van benne.
Fakultatív programokra nálam lehet majd befizetni. Autós utasoknak az érkezés napján este szoktam egy kis infós-beszélgetõs találkát összehozni, ahol mindent meg tudunk beszélni és azonnal be is lehet fizetni a kiválasztott utakra!
Örülök,hogy kint megismerkedhetünk.
Jó,hogy leírtad az út irányt mert mi mindíg teszünk 1-2 kört, remélem most nem kell és simán odatalálunk.
Ha lesz még kérdésem majd jelentkezem.
Köszi
Márta
A Fotini apartmanjait aki tudja kerülje el,csak jó tanácsból mondom!
Mi Korfun voltunk a Fotini apartmanjában,és nem volt ablak a szobában.Egy hatalmas egérlyuk volt a padlón és még tudnám sorolni.....