#2224642014-08-03 12:13:43 Válasz a #222459. hsz-ra
én ugyan se busszal se autóval nem járok, de azért az meglep, h négy főnél olcsóbb volna a busz... még akkor is meglep, ha sehová se megy ott az ember, de ha bérel ha csak egy-két napra is autót/robogót, akkor már végképp kétkedek.
#2224712014-08-03 13:20:04 Válasz a #222465. hsz-ra
Na bele akartam én is mászni a számolásba, de annyira belebonyolódtam, hogy feladtam.
Az a lényeg, hogy rájöttem, hogy nekünk megéri az autókázás. Egy hét alatt bárhová is megyünk, bepattanunk és máris körbe tudunk nézni, bárhol, akár egy vásárlás erejéig is. A másik, hogy általában még oda-vagy hazafelé beiktatunk egy-két látnivalót, ha egy kis kerülővel is, de meg tudjuk nézni.
Mondom, nagyon-nagyon sokszor átrágtuk már ennek előnyeit hátrányait, a buszos utakat főleg anyagi okok miatt választják az emberek, vagy persze, ha nincs saját autójuk, illetve nem tud/akar vezetni, szuverén joga bárkinek, ha a busz mellett dönt, ugyanúgy, mint az autósoknak.
Bevallom, én magam nem érzem, annyival drágábbnak anyagilag az autózást, de lehet, hogy azért mert a többi előnye miatt is választom. Mindenesetre örülök, hogy egy évben egy hétre megtehetem.
#2224722014-08-03 13:24:36 Válasz a #222465. hsz-ra
hm, jogos, nem gondoltam volna. bár rápillantottam erre a tolora, jövő nyára 7.6-ra értékelt 4 fős apartman van 50-ért is, de még akkor is marad vmennyi árelőny (mert remélem úgy értetted a kocsit, h 110 euró, de biztos úgy).
#2224752014-08-03 13:32:53 Válasz a #222471. hsz-ra
persze, én is csakis kizárólag az anyagi oldalra voltam kíváncsi! mert szerintem is minden másban (kötöttségek-nekem ez volna a legnagyobb kihívás, alkalmazkodási kényszer, lassúság, 'fárasztóság', kényelmetlenség) rosszabb a busz; nyilván ez egyénfüggő, de számomra pl.annyival az, h én kalapom leemelem a buszozók előtt, mert tuttiság, h kész lennék tőle mire pl. az 1600 km-re lévő tolóba odaérnék.
#2224762014-08-03 13:33:40 Válasz a #222472. hsz-ra
Szia!igen úgy értettem!és a 60-e apartman az a a tengertöl kb 100m-re van!mert igen van 50-e ért is,de az általában domb tetején és vagy 500 m-re a tengertől!(a lényeg,addig amíg a busz ha csak pár tíz ezerrel is olcsóbb,nekünk megéri!)mert még hál istennek nem futottunk össze olyan emberrel (csoportal) a buszon hogy rossz élményünk lenne!
Tényleg változó, kinek mi éri meg. Nekünk 5 főnek, aki nem tud a fenekén megülni, csak a kocsi éri meg. Olcsó szállást szoktunk keresni, és minden nap megyünk sokat a környéken, plusz autóbérléssel már nagyon drága lenne. Két főnek, aki egy hétig csak a parton pihenget, vsz a busz jóval olcsóbb.
Messinia, épp nézegetem, hogy útközben hol tudnánk pihenésképp kiránulni, nézelődni egy kicsit.. nincs véletlenül vmi jó tipped Szerbia vagy Macedónia részen? A mac hegyek olyan szépek az autóból, legszivesebben szétnéznék ott jobban egy kicsit
#2224792014-08-03 13:44:23 Válasz a #222476. hsz-ra
erre azt írják, h 100 méter, van medence és az 50 euróban svédasztalos reggeli is van.
nem ismerem tolót, lehet, h ez rossz helyen van de ennek az ára és szolgáltatásai alapján tapasztalataim alapján azt feltételezem, ősszel 50-ért problémamentesen lehet választani, ha nem még alatta is.
de ez már az irodás út vs. magánszervezés témába futna bele, azt meg hagyjuk inkább.
#2224832014-08-03 14:22:49 Válasz a #222477. hsz-ra
Na most megfogtál, mert ott még nagyon álltunk meg sosem. A hegyek valóban gyöngyörűek, bár én mikor megyünk át rajta autóval is félek, tériszonyos vagyok, ráadásul tavalyelőtt kifogtunk a macedón hegyi úton egy nagyon csúnya balesetet (borzasztó volt látni, a szalagkorlát épphogy megfogta a kocsit a szakadék szélén, igy is tropára ment, tele az út nyaralós cuccokkal, ráadásul kb 3 órát araszoltunk a sorban miatta), azóta alig várom, hogy átérjünk azon a szakaszon.
Megmondom őszintén általában valami régészeti területet nézek ki, ha van ilyen a környéken, amerre jövünk, azt szoktuk útba ejteni. Macedóniában az autópálya mellett is van egy archeological site, azt hiszem Stobi, amit mindig csak lesegetek, de valamiért még sosem mentünk be.
Görögországban meg hál'Istennek mindig lehet találni útközben valami Archeological site-ot.
Ismerősömék most jöttek haza az Ohridi tóról, ők el voltak ragadtatva!
(Mi eddig igyekeztünk a hátunk mögött hagyni Makedóniát minél gyorsabban :lol : )
Lehet be kellene iktatni legalább 1 napos rácsodálkozást arra a részre.
Én Uram sem hajlandó buszozni még ha olcsóbb is lenne. Na mondjuk repülni se akar
nem mert fél...Ő az autóra esküszik...mondjuk én mivel az óriáskeréken végig üvöltöttem a menetet, hogy meg ne merjen moccanni, ne fényképezzen, ne nézelődjön a szemeivel mert billegünk, agy úgy gondolom nekem is jobb az autó,mint a repülő
#2224902014-08-03 15:24:19 Válasz a #222487. hsz-ra
pedig összehasonlíthatatlanul a legeslegbiztonságosabb közlekedési mód: évente 6-800 ember hal meg repülésben, ezzel szemben közlekedésiben 1.24 millió.
Meg amúgy azon a bizonyos óriáskeréken sokkalta intenzívebb az érzés, mint egy utasszállítón. Utóbbi, a felszállás érdekességének kivételével inkább unalmas, mint bármi más (persze izgalmas felülről látni a világot, vagy épp a felhőket).
De nem meggyőzni akarlak ám, ezek tökre nem logikus dolgok: tőlem bárki mondhatja, hogy semmi bajom nem lenne ha mitomén, hozzáérnék egy varangyos békához, attól még abban a pillanatban kapnék idegösszeomlást. pedig ez aztán tényleg veszélytelen művelet volna.
Se a varangyos béka, se a kígyó, se a giliszta, se a sikló még a vízi se: nem veszélytelen!!!Magában hordozza a na most kapok szívinfarktus veszélyét!!!!Számomra!
Egyébként ilyen fostos csak a baleset óta vagyok...helikopteren már ültem, de edzem magam, mert nem akarom kihagyni a repülőt sem!
#2224922014-08-03 15:33:26 Válasz a #222490. hsz-ra
Ráadásul a repülő nagy előnye, hogy gyors.
Viszont számomra nagy hátránya, hogy meg van szabva a csomagom mennyisége, nagysága. Mi tényleg visszük a fél házat nyaralni - mi lesz ha gyerekkel megyünk majd!
Egyébként én is eléggé be vagyok tojva a repüléstől...
#2225452014-08-04 11:12:53 Válasz a #222492. hsz-ra
akkor talán neked is nyugtató lehet az alábbi blogbejegyzés (meg bárkinek akit érdekel a téma, repült vagy repülni szeretne), melyet ács gábor (repülési szakújságíró, amellett, hogy gazdasági újságíró is) jegyez (kitér arra is, amiről már ezen a fórumon is volt egy-két éve téma, hogy vajon spórolnak-e a fapadosok a karbantartással):