Sziasztok! Volt valaki a hajóroncsnál? Hogy lehet oda eljutni?
A reptérre vezető úton az utolsó elágazásnál, két táblát látsz, jobbra a reptérre juthatsz, balra a Makrís Gialós strandhoz. Ha ezen mégy, eljutsz kábe a félsziget feléhez kocsival, aminek a csúcsánál van a roncs. Onnan nem nagy séta szerintem. Csak térképről néztem ki, mi nem voltunk ott, de a reptér ablakából simán látni lehetett, hogy ott a hajó orra.
Knut, válaszoltam tegnap a privát üzenetedre a Three Star szállással kapcsolatban.
Nagyon tetszett a sziget, Karpathos egyedi - a többi szigethez hasonlítva - mert viszonylag kevés a turista, a partokon nem hering módjára fekszünk, a helyiek még őriznek valamit, ami a turistásabb szigeteken már nem tapasztalható. Nem láttunk sok mindent (egy 76 éves anyuval azért nem könnyű a gyalogolás), de Olympos, Diafani, Othos, Pigadia is hatalmas élmény volt. Kánikula, kristálytiszta víz. Vissza kell majd mennem.
Ian, ha lesz időm, a szállásról írok és képeket is küldök a honlapodra.
#2225492014-08-04 11:21:49 Válasz a #222521. hsz-ra
Lent a repülőtér felé, tényleg van egy nagy hajóroncs bent a vízben. Mi is láttuk, de nem mentünk el megnézni, mert úgy látszódott, hogy nehezem megközelíthető. Majd próbálok keresni róla képet a sajátjaink között és berakom.
Amit Knut-nak is írtam a Three Stars apartmanról, de igazad van, ide is meg kellett volna írnom:
A Three Stars jó apartmanház, két légterű, a fürdőszoba elég nagy. A nappalit egy ajtó választja el a hálótól, így aki korábban kel, nem zavarja a másikat az alvásban. A nappaliban van egy asztal 2 székkel, 1 kihúzható kanapé, konyha. A terasz nagy, mert mind a nappaliból mind pedig a hálóból ki lehet menni, a szokásos 1 szék, 2 asztal van ott. A teraszon van két zsinór csipeszekkel, ez a szárító. Az áram is a szokásos módon működik: mágneses kulcs a bejárat mellett, ha ráteszed, van áram. Nyugodt környék, szemben egy - természetesen - színvonalasabb apartmanház medencével. A terasszal szemben hegyoldal van, este jön egy pasi birkákkal, de nem zavaró, inkább szórakoztató. Csendes nappal és éjszaka is, Pigadia centruma legalább fél óra séta (nekünk ennyi volt, igaz, hogy a 76 éves anyummal mentem most). Érdemes kocsit bérelni. A legközelebbi három strand gyalog 10-30 percre van, változatosak, van teljesen homokos (Pigadia felé vezető főutról lekanyarodva), van kavicsos, az egyiknél (ahol egy szörf deszka van kitéve), rögtön a part elején csúszós lapos köves). Kb. 1 km-re (Menetes felé) van viszont egy olyan partszakasz, ahol kialakult egy kis lagúna, kb. 30 cm-es víz áll benne, 30 fokos és isteni benne pancsolni. A legközelebbi minimarket kb 600 méter a főúton és szintén itt van egy taverna, Nostimies Nena's - egy iszonyat energikus, szuper kedves csaj a tulaj - és irtó jól főz.
Hátrányok: ha nem kérsz légkondit, iszonyat meleg van, volt, hogy éjjel 2-kor a teraszon próbáltam levegőt kapni. A WC nyomógombos, kb az 5. lenyomásra jön a víz. (Szóltunk, de csinálták meg). Ha nem vagy autós, mindentől messze van (ez szubjektív, van, aki szeret sokat gyalogolni). A szúnyogháló nem működik, bár a szinte állandó szél miatt nem is volt szúnyog. Konyhai felszereltség: néhány pohár, tányér, egy serpenyő, a vízforraló feketéllik a lerakódott vízkőtől, de találtunk egy kis küblit, amiben a reggeli kávéhoz tudtunk vizet melegíteni. A frigó csendes, viszont a mélyhűtőnek nincs ajtaja, ezért max 2-esen szabad csak használni, az üveges víz szó szerint megfagyott első nap, mert lazán feltekertem 4-re.
Szoba van a földszinten is, de azt úgy képzeld el, hogy fél pince mélyen. Oda nem süt be annyira a nap, biztos hűvösebb is, viszont a kilátás semmi. Inkább kérj az 1. emeletre. Mi a 6-os szobában voltunk, a legszélén van, a szomszéd teraszról sem látni át. Viszont szinte egész nap süti a nap a teraszt, ezért mi napközben lehúztuk mindkét helyiségben teljesen a rolót és kinyitottuk a mosdó kis ablakát, így nem volt olyan nagyon fülledt, mire hazamentünk. Az apartmanház hátsó része - amelyről a szobák nyílnak - a nagy semmire néz, meredek földre, ami végül is mindegy, mert ott úgysem álldogál az ember. Biztos lesz majd ott is valami egyszer talán.
Köszi Kati! Néztem már a térképen, hogy hol van az apartman, de két helyre is volt találat. Az azért nem túl jó, hogy ennyire messze van a központtól. Legalább lejárjuk majd a finom falatokat.
Kb. 1 km-re (Menetes felé) van viszont egy olyan partszakasz, ahol kialakult egy kis lagúna, kb. 30 cm-es víz áll benne, 30 fokos és isteni benne pancsolni.
Kati, egyrészt emelem kalapom, sok hasznos infot hoztál az utánatok indulóknak.
Másrészt kérdeznék: biztos, Menetes felé? Mert Pigadia tengerpartja nem megy Menetes felé... Menetes a ti apartmanotokból kilépve balra van, a tenger meg jobbra. Vagy valamilyen másik lagúna?
Néztem már a térképen, hogy hol van az apartman, de két helyre is volt találat.
Ha térképen megtalálod a Konstantinos Palace-t, ott kell lekanyarodni balra (tehát távolodva a tengertől). Esetleg még támpont lehet az Astron Bungalows (nem a Princess), majdnem pont ott van a Three Stars.
Szia Pontikos!
Nem kell kalapot emelni, hiszen amit kaptam infót tőletek, az a minimum, hogy én is adok. Amúgy igazad van, Menetes balra van a Three Startól. A lagúnás partrészt úgy értettem, hogy elindultunk a szállásról, kimentünk a főútra, ott befordultunk balra és csak mentünk, mentünk, elhagytunk egy már nem működő romos tavernát, egy lakókocsit, Kantina volt ráírva és isteni gyrost meg frappét csinált a pasi. Ahol a lagúna van, ott áll egymás mellett 3 kék-fehér (mily meglepő színválasztás) lakatlannak tűnő ház. Ez nem tudom, hogy mennyire érthető így, valóban ez nem Pigadia-hoz tartozó partszakasz. A lagúnás résznél van 2 napágyas szakasz (az elsőnél, ami a lakókocsihoz közelebb esik, egyáltalán nem jött senki beszedni a pénzt), a 2 napágyas szakasz után jön a lagúna.
Ennél érthetőbben nem tudom leírni, sorry, már dolgozom, de elég nehezemre esik visszaállni. HONVÁGYAM VAN!!!!!!
#2226372014-08-05 12:21:08 Válasz a #222619. hsz-ra
Szia Kati! Én értem , csak a menetesi dolog miatt kérdeztem rá, hogy ne zavarjon meg másokat. Nem Menetes, hanem Aperi felé kell menni. Így tuti mindenki megtalálja.
Hamarosan indulóknak - friss karpathosi buszmenetrend.
Figyelem! Olymposra vasárnap nem indul busz, csak kedden és szombaton, 9:30-kor. Ha jól látom, a Pontikos által korábban megadott menetrendben még szerepelt a vasárnap. A legújabb menetrend július 1 - szeptember 10 között érvényes.