Mi Pefkarin leszünk, a sziget legdélebbi csücskében, úgyh kb mindegy hol köt ki a komp...
a kérdés az, hogy ha sikerül elcsípni egy kompot kavalában, akkor mi éri meg jobban, megspórolni kb 60 km-t, vagy pár eurót
Keramotiból max. 45 percenként indul komp. Ami azt jelenti, hogy folyamatosan megy a feltöltés. Az egyik elmegy, már lehet is felszállni a másikra. Kisgyerekeknek is nagy élmény lesz a sok órás ülés után sétálni, szaladgálni egy nagy hajón. Ha elindul, arról meg ne is beszéljünk. A sirályok szinte mindig kísérik a hajót....
Ugyanez Kavalába, ahonnét csak 2-3 óránként indul a komp, valahogy így nézhet ki ha nem sikerül pontosan érkezni: megérkeztek a kikötőbe, komp sehol, mert elment, vagy éppen jön vissza, vártok, a gyerekek nyűgösek, hogy mikor érkeztek már oda.... Elmenni sétálni, körülnézni nem hiszem, hogy sok kedvetek lesz 14-16 óra autózás után.
Szóval én biztosan Keremotit választanám és nem a költségek, vagy a távolság miatt.
A hajók között nincs nagy különbség, bárhonnét indultok hasonlóval fogtok menni.
na jó, de ha odaérünk kavalába, és a köv hajó csak 2 óra múlva indul, akkor még mindig átmehetünk keramotiba. nem? kb útba esik. és 13 óra vezetés után lehet szivesebben hajókázok 1 órát, mint levezetni még 60 km-vel többet
Na jó, de minek kavarogsz be Kavalába, ha autópályán elkerülhetnéd?
Kavala viszonylag nagyváros, a főútjain előfordul dugó. Szóval én biztosan nem mennék be csak azért, hogy megnézzem, lesz e hamarosan hajó.
A 60 km plusz, az nem olyan nagy idő, mint amit elvesztesz Kavalába.
#2228362014-08-08 08:38:26 Válasz a #222833. hsz-ra
akkor mi a gond? ha számodra a kavalából indulás a komfortosabb, akkor így kell csinálni. ha pedig meg akarod nézni, anyagilag mi a helyzet, akkor számold ki, h hogyan alakul a szállásig a költség így és úgy.
azért kérdeztem, mert nem tudtam miért jobb keramotiból indulni, de mostmár értem. nem tudtam hogy ez a kavala ilyen jellegű hely. akkor marad keramoti. kösz mindenkinek a választ!
Mi úgy megyünk, hogy ha épp lesz komp a menetrend szerint, akkor inkább Kavalából indulunk. Kisgyerekeknél sokat számít, ha 20 perccel kevesebbet kell ülniük, még akkor is, ha a komp menetideje kétszer annyi. Ott legalább mozoghatnak, szeretik is. 5 órás kompúton is voltak már, imádták HA meg nem jön Kavalából, akkor marad Keramoti.
#2228962014-08-08 22:25:56 Válasz a #222893. hsz-ra
és thassoson is közel van a prinosi komphoz a szállás? vagy legalábbis közelebb, mint limenashoz?
mert ha nem, akkor a szárazföldön megspórolt időt a szigeten autózod el, viszont a hosszabb komp miatt később is érhetsz a végállomásra.
Mi Pefkarin leszünk, a sziget legdélebbi csücskében, úgyh kb mindegy hol köt ki a komp...
a kérdés az, hogy ha sikerül elcsípni egy kompot kavalában, akkor mi éri meg jobban, megspórolni kb 60 km-t, vagy pár eurót
Ti sem lesztek messze Limenariatól, Nektek is közelebb lenne a szállás a kavalai komptól, olyan 15 km-re.