Beszámolóm csak ide tudtam elhelyezni:
Elérkezett számunkra is a végre várva, várt nyaralás. Kréta, Gouves. 2014. augusztus 2től 8ig.
Első repülős utunk volt. A család minden tagja élvezte, bár kicsit furcsa volt, de megszokja az ember, és vissza úton már meg sem éreztük a felszállás \\\"viszontagságait\\\".
A szállásunk a Klió apartmanban volt, önellátással. A szobák amiket kaptunk, megfeleltek, tágasak voltak, minden nap takarították. Szóval nekünk teljesen megfelelt. A tulaj család nagyon rendes volt, és aranyosak.
Kréta rögtön elbűvölt bennünket. Nagyon szép, igazi gyöngyszem. Tudtam, hogy nem utolsó utunk ez erre a szigetre.
Gouves tengerparti része egy üdülőövezet, semmi extra, szokásos kis tavernákkal. Viszont a szállásunkhoz közeli part nagyon szép tiszta és homokos volt. Viszont az igazi Gouves, Ano Gouves, felfelé a hegyek felé, ezen üdülőhelytől kb. 6kmre, az valami csodálatos volt. Igazi görög kis falucska, helyi emberekkel, szokásokkal és a maga elragadó kedvességével. Aki erre jár, semmi féle képpen ne hagyja ki, ez az igazi Gouves...
Első két napunk a hely felfedezésével indult. Délelőtt 10 körül értünk a szállásra, délben elfoglaltuk a szobákat, utána pancsi és feltérképezés.
A kocsibérlésben segített a kinti ügyintéző hölgy, Tímea. Nagyon kedves és segítőkész volt. Három napra foglaltunk kocsit, szerintünk így jobban megérte, mint fakultatívokkal.
Hétfőn az utunk Agios Nikolaosba vezetett. Itt egy partszakaszon meg is mártóztunk a hosszú városnézés után. Hangulatos város, nagyon tetszett. Útközben persze szebbnél szebb tájakat láttunk, melyektől a lélegzetünk is elállt. Ezen a napon látogattuk meg Kritsát és Maliat is.
Kedden reggel korán indultunk Ierapetrába, ahonnan indult a hajó Chrissi szigetére. Ez egy lakatlan sziget, a maga karibi hangulatú partjaival. A hajóút 1 órás volt, csodaszép. A szigeten nagyon meleg volt, de megérte, mert nagyon szép partszakaszokat láttunk, a föveny tiszta kagyló volt...! 6órát töltöttünk itt, utána még kicsit szétnéztünk Ierapetra városában.
Szerdai napunkon Herakliont vettük birtokba. Egy kis piacozás után megnéztük a múzeumot, és később Knossoba mentünk. Ami szintén lenyűgözött, a forróság ellenére mindent alaposan megnéztünk.
A maradék 2 napunkat pihenéssel és fürdőzéssel töltöttük.
A nyaralás nagyon szuper volt, amit tudtunk a keleti részen megnéztünk, de valóban igaz, hogy egy hét Krétából nem elég...tehát legközelebb ugyanitt...
Hááát! Még semmit nem pakoltam, ami nem jellemző rám. Általában már egy héttel nyaralás előtt listával a kezemben pakolok. Rz ahét viszont olyan sűrű volt, hogy nem volt időm. De holnap tuti belevágok
Kedves Grandpier!
Nem értek veled egyet. Amit én kaptam például a tombolán, ha most besétálnék az Ibuszba és most foglalnék, fejenként 20 ezerrel kerülne többe. Bocsánat, 2x17 ezerrel, mert Bulgáriát mindenképp szerettem volna kizárni.
Azt mondtam, hogy van olyan ajánlat amit vissza lehet dobni. Én is azért jelentkeztem, mert úgy gondoltam, hogy "jelentős árkedvezménnyel" el tudok menni Görögországba. Tudom sokaknál ez működik, mert akár 50-100 ezer forintot is megspórolnak. Én egy buszos, szállodás foglalásnál, olyan ajánlatot kaptam, amit mint mezei utazó 7000 Ft-al olcsóbban ki tudtam volna hozni. Ezt levezettem az irodának, és mondtam azt is, hogy azt is tudom ők nem annyiért foglalják a szállást, mint én.
A másik dolog, hogy azt mondják neked, hogy Korfu, örülsz másfél óráig, majd hívnak, hogy mégse, bocsi Bulgária. Biztos te is repdesnél!
De nem akarom senkinek az örömét ezen a fórumon elvenni. Nálam az IBUSZ leírta magát. (Annak ellenére, hogy hülye voltam, hogy nem zártam ki Bulgáriát, de ebben is annyira hittem nekik, mert azt mondták, hogy még senkit sem küldtek oda. Na engem igen.)
Én is úgy hallottam, hogy az előző években senkit nem küldtek Bulgáriába, neked nem volt szerencséd. Igen, én most örülök, de ha Zakynthoson minden rendben lesz, akkor tudom nyugodt szívvel dicsérni az Ibuszt.
Szia fszeva!
Mi ugyanakkor utazunk amikor Ti, de nekünk még nem mondták meg, hogy hova kerülünk. Az iroda szerint még a héten sem biztos, inkább a jövő hetet tartják valószínűnek. Mondjuk mi repülővel megyünk, akkor más sorsolás van? Nem értem én ezt, mert Ti már a múlt héten tudtátok, mi meg csak a jövő héten, ez azért óriási különbség. Akkor, hogy zajlik ez a sorsolás? Minden héten kisorsolnak egy pár embert, és aki a végére marad, az kapja a maradékot?
Nem igazán értem, de mindegy várok, mást úgysem tehetek. Nekem egyébként mindegy lenne bármelyik sziget, de legutóbb még Bulgáriát is emlegették az irodában... Na azt nem nagyon szeretném.
Jó Nektek, Zakinthos biztos nagyon jó lesz!
Bulgáriába küldtek eddig is utasokat a tombolával buszos útra. Repülős apartmanos kombinációban nem olvastam, hogy ment volna valaki. De ugye biztos jóval többen mennek ezzel az akcióval, mint akik itt a hellaszon vagyunk. Úgyhogy ki tudja, lehet repülővel is mennek mások.