Autóval Görögországba
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
Hozzászóló Üzenet
# 14461
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
79kori

Aktív fórumos
Aktív fórumos
245 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#223557 Üzenet linkje2014-08-19 15:32:26 

Sziasztok, mi július 31-én este fél 10-kor indultunk, kifelé Hercegszántó kb. 2 perc, egy autó volt elöttünk, a többi határ is gyors volt, a görög határőr szokás szerint csak integetett, hogy menjünk,menjünk...
Augusztus 8-án délelött indultunk vissza, MAC határőr kedvesen "Viszlát!" még egy mosolyt is kaptunk a kb. fél óra várakozásért, szerb határon kezdtem idegbajt kapni, az egy óra várakozás volt.Mindenhol kéregetők, bebámulnak a kocsiba, na ilyenkor napszemüveg fel és előre nézz...sorban eléd bepofátlankodó nem tudom, hogy milyen nemzetiségű kollegák, de úgy, hogy rád se néz, csak jön és jön a tükrödet meg majdnem leviszi...Közben a törökök ráfekszenek a dudára, emiatt (vagy nem) még lassabban halad a sor...
Befelé is Hercegszántónál jöttünk, magyar határőr kipakoltatott egy bőröndöt, kinyitott két kocsiajtót, jól megnézett mindent...kétszer megkérdezte, hogy van e cigaretta, alkohol nálunk.Nem volt.
Amúgy teljesen jó ez a határátkelő, nekünk ez esik útba, de úgy látom, hogy kezdik felfedezni a törökök is, mert sok autót láttam kifelé menni.

# 14462
A'la Rasta

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
35 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#223566 Üzenet linkje2014-08-19 18:35:16 

Sziasztok!

Kölcsönzött autóval megyünk Szalonikiből Pargára autópályán. Érdeklődni szeretnék, van-e valakinek tapasztalata, hogy milyen sűrűn lehet rendőrbe botlani? icon_smile.gif
Ha esetleg van kölcsönzős tapasztalat, ha nem az vezeti az autót, akinek a nevén van a szerződés, mennyire veszik komolyan?
Lehet, hogy naiv vagyok, de úgy is lehet érteni ezt a dolgot, hogy, ha az az autóban van, akinek a nevére szól a szerződés, akkor vezethet más....
Alacsonyabb rendű utakon mennyire jellemző az ellenőrzés?

Kösz!!

# 14463
Csarlsz

Aktív fórumos
Aktív fórumos
420 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#223575 Üzenet linkje2014-08-19 20:31:12 

Egyik fórum társam már írta, csak megerősíteném, a Görög határőrök, jöttek a kocsik között és szedték ki az uniósokat,előre irányítva, szinte semmi időt nem töltöttünk a határon.
# 14464
Accord

Aktív fórumos
Aktív fórumos
496 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#223583 Üzenet linkje2014-08-19 21:27:10  Idézet innen: #223566

A'la Rasta írta:
Sziasztok!

Kölcsönzött autóval megyünk Szalonikiből Pargára autópályán. Érdeklődni szeretnék, van-e valakinek tapasztalata, hogy milyen sűrűn lehet rendőrbe botlani? icon_smile.gif
Ha esetleg van kölcsönzős tapasztalat, ha nem az vezeti az autót, akinek a nevén van a szerződés, mennyire veszik komolyan?
Lehet, hogy naiv vagyok, de úgy is lehet érteni ezt a dolgot, hogy, ha az az autóban van, akinek a nevére szól a szerződés, akkor vezethet más....
Alacsonyabb rendű utakon mennyire jellemző az ellenőrzés?

Kösz!!

Mi 10 napig mentünk össze-vissza, rendőrt kizárólag Lefkada városban láttunk.
Útközben egyetlen egyszer sem láttunk sehol...............Se pályán, se a mellékutakon, se a falvakban.

# 14465
Triznyak

Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1024 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#223586 Üzenet linkje2014-08-19 22:44:25  Válasz a #223566. hsz-ra Előzmény #223566

"van-e valakinek tapasztalata, hogy milyen sűrűn lehet rendőrbe botlani? icon_smile.gif"

Eddig egyszer állítottak meg, megnézte a papírokat és elköszönt. Ez úgy 11-12ezer km alatt.

Szerintem nagyobb az esélye annak, hogy cápát látsz az Égei tengerben, mint hogy egy görög rendőr megállítson. icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif

# 14466
Vivahellasz

Aktív fórumos
Aktív fórumos
266 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#223603 Üzenet linkje2014-08-20 11:49:01 

Kétszer mentünk autóval és még csak rendőrökkel sem találkoztunk tavaly!

A határoknál baromi gyorsan átmentünk,szinte sehol sem kellett várnunk.A görög határon meg eleve intettek,hogy menjünk,személyit sem néztek,mehettünk:-)

Visszafelé a Makedónok kérték a zöld kártyát a határon,magyarul:-)

# 14467
Ananda9

Aktív fórumos
Aktív fórumos
292 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#223617 Üzenet linkje2014-08-20 20:00:49 

ordas!

Annak idején mennyiért szálltál meg a Motel Dzepben?

# 14468
Keve

Aktív fórumos
Aktív fórumos
126 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#223622 Üzenet linkje2014-08-20 20:40:38 

Sziasztok!
Szerbiában a Leskovac-i Gros Hotel booking oldalán azt olvastam az egyik értékelőtől, hogy élő zenekar muzsikált.
Tapasztalta ezt valaki? Nem szeretnék éjjel fáradtan a szerb zenei kultúrával ismerkedni. icon_smile.gif
Köszi!

# 14469
Csarlsz

Aktív fórumos
Aktív fórumos
420 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#223628 Üzenet linkje2014-08-20 21:58:25  Idézet innen: #223622

keve írta:
Sziasztok!
Szerbiában a Leskovac-i Gros Hotel booking oldalán azt olvastam az egyik értékelőtől, hogy élő zenekar muzsikált.
Tapasztalta ezt valaki? Nem szeretnék éjjel fáradtan a szerb zenei kultúrával ismerkedni. icon_smile.gif
Köszi!

Akkor kerüld el, mert amikor mi voltunk, valóban élő zenekar játszott.(1 éjszaka voltunk ott) Nekünk viszont kimondottan tetszett, hogy nem egy szintetizátoron játszottak. Volt hegedű, gitár, fúvós,tangóharmonika, dob. Népzenét játszottak két szám teljesen megegyezett a magyarral népdallal.
A mi szobánkból ez nem hallatszott, ez a szálló kerthelyiségében van az étteremmel, az udvaron., teljesen az épület másik oldalán.

# 14470
Hiroda

Aktív fórumos
Aktív fórumos
122 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#223630 Üzenet linkje2014-08-21 08:25:04  Válasz a #223622. hsz-ra Előzmény #223622

Amikor mi voltunk, akkor is volt élő zene, de nagyon kellemes formában. Nyugodtan beszélgetni is lehetett vacsorázás közben. Talán ha pont a terasz felé nyílik a szoba ablaka, az zavaró lehet, de az pár szoba csak. Az étterem gasztronómiai és vizuális élménye biztos feledteti, ha problémát okoz a zene az alvásban. Mi 13 órás út után voltunk, plusz jó vacsora, tehát a dísz század is gyakorolhatott volna mellettem.
# 14471
Ordas

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
27 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#223632 Üzenet linkje2014-08-21 08:52:30 

ANANDA9 !

EMLÉKEIM SZERINT 30 EUR-T FIZETTEM, REGGELI NÉLKÜL !

EGYÉBKÉNT KERESS RÁ AZ INTERNETEN !
JÓ UTAT ÉS PIHENÉST ! icon_lol.gif

AJÁNLOM HELYETTE: PREDEJANE MOTELT,HA ÉRDEKEL !

# 14472
András67

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
20 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#223647 Üzenet linkje2014-08-21 18:31:29 

Neos Marmaras
Meg volt az idei nyaralásunk is felejthető élményekkel.
2012-2013 Korfu Sidari Gela apartman. A felejthetetlen kategória . Csodálatos környezet, barátságos helybeliek , gyönyörű kulturált apartman és szolgálatkész, felkészült idegenvezető. Rengeteg programajánlattal és lehetőséggel.
Részemről az első hibás döntés autóval elindulni .Az autódban több kárt okozol mint amennyi élményt kapsz. Határokon sublótfiókos tolvajok és koldusok keresik a lehetőséget hogyan lehet bárkit is megrövidíteni. Rettenetes utak , balkáni állapotok a pihenőhelyeken, török hordák hadai a parkolókban , egerek és patkányok az autópályán Belgrád után egy egész bandát gázoltam el miközben a sztrádán rohangáltak.
Sokat böngésztem az oldalt és könnyen abszolválhatónak találtam a leírtak alapján. Sokat autóztam nyugat európában nagyobb távokat is simán megtettünk. De útközben mint ha nem is arra mennék amikről a fórumokon olvastam. Röszkétől Belgrádig a kormány szétrázza a kezedet olyan pocsék az aszfalt, a sztrádán szembe forgalom lámpái mint egy oszcilloszkóp vakítanak mert nincs növényzet vagy valami más ami tompítaná a fényeket. Belgrád után nem sokkal vége a pályának az aztán a gyalázat. Nemzetközi országút ahol zetorok , kombányok cammognak, terelések falukba, sebességkorlátozó táblák garmada értelmetlenül kirakva. És végig a görög határig. Görögöknél is pocsék az úthálózat de ezt tudtam.
A lényeg este 9-kor indultunk és másnap 15-órára értünk oda, hétköznap mentünk pont a török invázió miatt , sebesség határokat szigorúan betartva.
Ezek után megérkezel a szállásodra Athene apartman. Az idegenvezető fogad , kulcsot megkapod. Kívülről nem panaszkodom azt látom amit a fényképen a katalógusban. Kétszemélyes a szállásunk felbaktatok és amikor kinyitom az ajtót döbbenet lesz úrrá rajtam. A szoba mint egy gyufásdoboz a hobbitok sem férnének el benne a megyéből és koszos. Fürdő vállalhatatlan állapotban és méretben az takarítónőt nem látott. Penészes , gombás, retkes. A zuhanyzó mosdóra szerelt cső egy locsolóval és ennyi. Egy 1,20 hosszú és 0,50 cm széles. Ebben a budi ,mosdó,zuhanyszerű. Tusolás közben az ajtó alatt meg folyik ki a víz az előszobába. RETEK. Egész héten nem jön a takarító. A panoráma viszont tényleg az amit szintén láttam a fotókon.
Már csak apróság hűtő nem jó vastagon lefagyva amit jelzel az idegenvezetőnek válasz hajszárítóval engedd le és akkor jó lesz. Tovább nem írom mert nem lenne szalonképes hoztak egy másik hűtőt.
Távolságok légvonalban mérve, minden nagyon messze 450méter mint strand realitás 800méter a másik a duplája.
Barátságtalanok az emberek , bizalmatlanok az üzletekben mint egy magándetektív jönnek utánad ahogy nézelődsz. Sok mindent nem látsz az üzletekben mint az Orczy piacon tele Kína fossal minden.
Kevés fakultatív program amin én voltam azon most is sírva fakadok a röhögéstől.
Aki még nem járt Görögbe az ne menjen ide mert többé nem teszi be a lábát , egyébként ebbe a barátságos és gyönyörű természeti adottságokkal megáldott országba.
Tartózkodásunk2014.07.28-08.05
További szép nyarat mindenkinek.

# 14473
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Suvimarta

Aktív fórumos
Aktív fórumos
279 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#223649 Üzenet linkje2014-08-21 19:06:22 

András!

Szerb, Macedón autópálya tény, hogy egy jacques fosh.Görög Egnatia Odos ezzel szemben remek.Sajnálom, hogy ennyire "felejthető" lett a nyaralásotok.
MI tavaly előtt Sartit váalsztottuk, de akkor az egész Sidon-félszigetet bejártuk-többek közt Neos MArmarason is jártunk.Vanank csodálatos részek ezen a félszigeten is. Nekünk apartman terén sem volt még soha ennyire negatív élményünk...illetve bocs volt, de az a Gros Hotel Leskovac Szerbiában , ami egy mocskos ,undorító szeméttelep volt 2012-ben-azért írom, hogy volt, mert valamelyik fórumtárs idén azt mondta ő szívesen ajánlja....na visszatérve.
MI annak ellenére, hogy leesik a rázkódástól a fejünk és kapaszkodni kell a kormányba, szívesen megyünk autóval! Sajnos a török, román, bulgár munkásinvázióval számolni kell. Mi többek közt ezért megyünk júniusban, vagy szeptemberben, mert akkor már nagyjából elfogynak ezek.
Koldus meg zsebes meg mindenhol van, épp ma a Keletinél csöves homokos koldult a bankjegy automatánál a turista srácoktól icon_evil.gif
Félre állt a szám, hogy menjéééé dógózni , ne tarhájjá..........de reméljük nem a Keleti környékén tanyát vert cigi-cigit mantrázó congenitálisan hiperpignetáltakkal és a mellettük csendesen - vagy nem- borozgató D&G parfümben úszó homelessekkel fogják azonosítani Magyarországot .....
És kívánom legyen még nagyon sok sok gyönyörű és felejthetetlen nyarad Görögországban icon_smile.gif

# 14474
András67

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
20 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#223652 Üzenet linkje2014-08-21 19:34:55  Válasz a #223649. hsz-ra Előzmény #223649

Kedves suvimarta.
Elfogadom a véleményedet. Olyan volt mint ha nem is Görögországban lennék.Lányom fogalmazott jól ez a kilenc nap mint ha kimaradt volna az életünkből. Nem ez láttam és tapasztaltam idáig. Koldus, tolvaj kérdésben igazad van csak hogy ezt a rendőröktől és határőröktől párméterre csinálják és elnézik!ne hidd hogy a para beszélt belőlem.

# 14475
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Suvimarta

Aktív fórumos
Aktív fórumos
279 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#223654 Üzenet linkje2014-08-21 19:45:44 

András!
Egyébként meg kell mondjam, mi idén Thassoson voltunk és telis-tele volt már júniusban az újgazdag románokkal, ukránokkal és az ő szemetükkel...Imádtuk ezt a szigetet...majd visszatérünk, ha már nem ide járnak, addig meg keresünk másik helyet Görögországban...Remélem azért Ti is visszatértek!icon_smile.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 964 965 966 ... 1324 1325 1326   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu