Helló Fekikecske!
Kíváncsian várom a beszámolódat! És biztosan más is örül majd, ha megosztod itt a tapasztalataidat. Bár az idei szezonból már nincs túl sok hátra, de az általad megírt infók hasznosak lehetnek majd a jövő nyáron odautazóknak is.
szia: Andi
Sziasztok,
Augusztus 29-en indult a buszunk és 22 óra alatt értunk ki. A határok jók voltak, a görögöknél álltunk a legtöbbet kb. 40 percet. Mivel koran ott voltunk, a szallasokat még takarítottak, de nem baj, addig kaveztunk, meghallgattuk a tajekoztatast a lehetosegekrol.
A csoportunk 2 szallast birtokolt, a tobbseg a Phillys Hotelt kapta, ez medencés, viszont nagyon kint van. A strandja abszolut sekely, sokaig bokaig be lehet gyalogolni.
4-en kerultunk a Hotel Georgeba, abszolut jó szallasnak tartom. Elég közel van a központhoz és az ófaluhoz, ami a nagy kedvencem. Elso delutan szuper napsutes es hatalmas hullamzas volt, de úgy beszívtak a hullamok, hogy az nem volt semmi. Vasarnap
szinten hasonló, de mi nagyon elveztuk. Hetfon felmentunk az öblökhöz, 3 eve csak itt strandoltunk. Szomoruan tapasztaltam, hogy furdesre alkalmatlan volt mert a hullamzas rengeteg halott hínart mosott ki. Hetfon van egy jó 10 euros Sofia hajós program, amire mi nem mentunk, ezt banom. Kedden a Toroneos kirandulasra mentunk el, ez 30 euro. Busszal elmentunk Neos Marmarasba szép szerpentines utakon, ott hajóra szalltunk, az ido jó volt, de menet kozben kialakult egy kisebb vihar. A Chrousso öbölnél kikototttunk, ami nem igazan szép. Azert persze strandoltam. Hazafele a teknos sziget kornyeken nyílt vizi furdesre volt lehetoseg. Itt olyan vihart kaptunk, hogy sajnos nem kötöttunk ki Pefkohoriba, ezt nagyon sajnalom. Viszont a vihar fantasztikus volt, atcsapott a hullam a fedelzeten én nagyon élveztem a hullamvasúthoz hasonló utazast, sajnos sokan rka utcaba jartak emiatt. Neos Marmarasban kaptuk meg azt a szabadidot amit a kis halaszfaluba lett volna jó. Összessegeben jó kirandulas volt, este tértunk vissza Sartiba.
Szerdan akik mentek a lakatlan szigetesre rosszul jartak, mert visszafordult a hajó a viharos tenger miatt. Csutortokon görög esteztunk, az egy jó buli szerintem. Pénteken még kielveztuk a tengert és a jó idot, szombat reggel 10-kor indultunk haza, a görög-macedon hatar durva volt 3 óras varakozas. Vasarnap reggel fél 9-re már Budapesten voltunk.
Árak
gyros pita 1,70-2,50 között.
Kalóz mix tál szuper finom 6,50
Tintahal tál 6,50
gyros tal 5-6,50 között.
Görög sali 4-5,50 között.
Grillezett feta 4 euro
Karton víz 1,25-1,75 között.
Tej, 1,50
A kedvenc ettermunk a Lauer volt, többször visszamentunk.
A Hanna Hausban egyszer ettunk, nagy adagot adnak.
Ettunk egy tengerpartiban is, de nem tudom már a nevét sajnos.
Nagyon szép ezust ekszerek vannak olcsón, vettunk természetesen, nem lehetett kihagyni.
A nyaralasunk most inkabb pihenosebb volt mint 3 eve, de ebben közrejatszott az idojaras is, kihasznaltunk minden jó idot. A víz 25-27 fok lehetett,isteni volt.
Tovabbra is szeretjuk Sartit.
Helló Fekikecske!
Köszi, hogy megosztottad velünk mindezt! Igazán szép nyaralásotok volt.
Ha nem titok, megkérdezhetem, hogy melyik utazási irodával mentetek? Már csak a szállás miatt vagyok kíváncsi rá. Vagy csak buszjegyet vettetek utazási irodán keresztül, és a szállásokat magán úton intéztétek?
A Hotel Phillys valóban nagyon szép hely, de sajnos tényleg eléggé kint van, jócskán lehet onnan gyalogolni, ha valaki oda megy. A George hotelbe nem laktunk még, viszont tavaly mikor még a Grandosok szállása volt ez a ház, akkor sikerült bent szétnéznünk az egyik 2 ágyas szobába, és valóban nagyon jó kis szállás az is. Mi akkor egy utcával visszább, a Hannával szemben az Ostraco Hotelbe laktunk, ami szintén Grandos volt, és mi nagyon szerettük.
A Toroneos túra az egy igazán szép program, többször is részt vettünk rajta, és mindig nagyon élveztük. Azt viszont sajnálom, hogy nem tudtatok részt venni a Sofiás hajós programon, jó lett volna erről is olvasni, hogy vajon milyen volt. Mivel nem régóta van csak ez a hajó, így mi még júniusba nem tudtuk kipróbálni.
A hullámok bizony sok programot átírnak odakint. Ráadásul, akik még ezután mennek ott már eleve számolni kell azzal is, hogy bár vannak nagy hullámok akár főszezonba is, de szept. 15 után már szinte mindennaposak a nagy hullámok, tehát innentől sokkal nagyobb rizikó befizetni mondjuk egy kis hajós kirándulásra. Mert például a kalózhajós program is, ha már egy kicsivel nagyobb hullámok vannak, akkor nem indul el a hajó mérete miatt.
Mi egyébként sokszor megyünk direkt szeptember közepe után, mert nagyon imádjuk, mikor nagy hullámok vannak. Nagyon jó, mikor dobálja az embert. Ilyenkor persze csak óvatosan, módjával, de sokat lehet hülyéskedni a vízbe. Az más kérdés, hogy kb. az egész évi só adagunkat benyeljük ilyenkor, de a párom szokta viccesen mondani, hogy legalább fertőtlenítve vagyunk odabent a következő nyárig, míg újra görög tengerpartra megyünk. Mondjuk, időnként vannak vicces dolgok a kijövetelnél, nagyon lesni kell, hogy hogyan jön a hullám, mert bizony könnyen megdobja, és beteríti az embert. A bikiniben fürdőzőknek meg eleve figyelni kell, mert sokszor komplett szettbe mennek be hullám fürdőzni, viszont kifele már felső nélkül jönnek, és észre sem veszik, hogy a nagy hullámzás közben hipp-hopp eltűnt róluk.
Szia: Andi
Helló MaciG!
Tapasztalataink alapján úgy igaz, ahogy írtad. Mi többször is jártunk már szeptemberben Sartin, és szerencsések voltunk az időjárást tekintve. Nem egyszer előfordult, hogy a Sarti mögött található hegyeken túl látszott, hogy ramaty az idő, míg felettünk alig volt pár felhő. Olyan persze többször is előfordult, hogy eltakarta a napot egy-egy felhő, de attól még az idő kellemes volt, így fürdeni, kirándulni ugyanúgy lehetett.
De mint mindenütt a világban, Sartin is meg van kergülve kicsit az időjárás. Kint élőktől hallottuk, hogy tavaly illetve az idén is jóval több eső esett akár főszezonba is, mint amihez eddig hozzászokhattak. Volt állítólag több olyan nagy eső is kint az idén is, mikor csak úgy hömpölygött a víz az utcákon. Szóval max. csak bízni lehet abba, hogy jó időtök lesz. Őszintén kívánom, hogy így legyen!
Most néztem a várható időjárást. http://freemeteo.hu/idojaras/s.....try=greece
De, aki járt már görög földön, az tudja, hogy a 24-26 fok kint nem ugyanaz, mint nálunk itthon.
Bízunk mi is a jó időben, mert hétfőn indulunk Zakynthosra. Én azt szoktam mondani, hogy a 2 hétbe max.1-2 esős nap még belefér nekünk, de több reméljük nem lesz, és ugyanúgy szerencsénk lesz az időjárással, mint eddig éveken át volt. Mert égtem én már le október elején is.
Az Ostraco Hotel jónak tunik nekem, és a pékség is nagyon jó ott. Közel van a Hotel Georgehoz.
Az Express Plusz irodával mentunk idén, ennek a vezetoje régen a Forgo Travel irodanal volt,onnan vált ki. Teljesen jó volt az út a soforok megbízhatóak. Most lent is maradt a busz, mert a soförök is nyaraltak, így nem alltunk meg sehol utasokat felvenni. Hazafelé pedig végre delutan voltunk Macedoniaban, még soha nem lattam a szépséges szerpentines utakat és tájat, mert eddig mindig sotetben keveredtunk arra.
Az idojaras tenyleg megkergult, 3 éve szeptember 3-tól voltunk Sartiban, 40 fokban hápogtunk végig.
Most átélhettem a viharos tenger, a hatalmas hullámokat, az esot, a jó idot is. Igaz, hogy ott a 26 fok sokkal jobb mint itt. Az esok nekunk nagyon rövid ideig tartottak es utana a napsutes már nagyon meleget adott. Egyetlen delutanunk volt rossz igazan, a hajokirandulasos viharos nap. Akkor nagyon kilatastalannak tunt az ido, de masnapra nyoma sem volt.
Mindenkinek nagyon jó nyaralast kívanok Sartiban. Simán visszamennék én is.
Helló Fekikecske!
Az Ostraco nagyon jó volt, már 2-szer is laktunk ott (tavaly ősszel, illetve előtte pár éve, mikor még nem tartozott utazási irodához). Eleve szeretjük azt a környéket, ráadásul a part, pékség, bolt tényleg ott van 30 m-en belül, szemben vele ott a Hanna taverna. De egy kis kellemes sétával a központ is nagyon gyorsan elérhető esténként, úgyhogy én mindenkinek nagyon tudom ajánlani ezt a szállást. Ráadásul a Grandnál szobaszámra ki tudja mindenki választani még itthon foglalásnál, hogy ott merről szeretne lakni, az utcafront felől, vagy némi felár ellenében olyan szobát kér, ahonnan oldalról rá lehet látni a tengerpartra.
Azt tudom, hogy helyileg hol a George hotel (1 kis sarokra az Ostracotól), csak azt nem tudtam, hogy most ez ez a ház vajon az idén melyik irodáé volt (tavaly még a Grandé). Forgó Travellal ezer éve egyszer már utaztunk nagyon meg voltunk velük elégedve, de az általad leírt Expressz Plusz még ismeretlen volt nekünk. Köszi az infót!
Osztom a véleményed az időjárással kapcsolatba. Eleve az előrejelzések, úgy mint nálunk, ott sem a legpontosabbak, és ezért is írtam MaciG-nek, hogy az ottani 25-26 fok sokkal melegebbnek tűnik majd kint (ha tényleg annyi lenne), mint nálunk itthon. De szerintem lesz ott annál jobb idő is, mint, amit az előrejelzések jósolnak. És nem egyszer jártunk már mi is úgy, hogy reggel még esett, de délután már simán tudtunk fürdeni. De olyan is volt már, hogy annyira melegek voltak, hogy már-már rimánkodtunk azért, hogy éjszaka jöjjön végre egy kis eső, hogy felfrissüljön a levegő. Inkább arra kell odafigyelni, ha valaki kicsit fázósabb, akkor vigyen melegebb holmit is, mert szeptemberben esténként, és éjjel azért már ilyen idő tájt kicsit jobban lehűl a levegő. Nekünk szerencsére ilyen gondunk nincs, de egyáltalán nem ciki felvenni azt a pulcsit, ha valaki fázik az esti sétánál, inkább tegye ezt, minthogy jó kis megfázással jöjjön haza.
Szia MaciG
Van egy hakókirandulas, Amulian a neve, 3 éve voltunk és ez nagyon klassz. Ha ide nem tudsz robogóval elmenni, akkor ajanlom figyelmedbe, mert szép a hely is és az útvonal is.
Igyekeztem sok hozzászólást elolvasni, mielőtt kérdeznék, de valahogy nem találom a "konkrét" választ
Az Ilias és a Kipriotis apartmanról érdeklődnék. A 4 ágyas szobák ebben a két apartmanban két légterűek vagy csak egy?
Akinek van tapasztalata, kérem megírná, akár privátban is.?
Ha valakinek lenne róla fotója azt is szívesen fogadom!
Ma érkeztünk haza Sartiból, nem csalódtam benne. Nagyon szép, kellemes, hangulatos, igazi görögös falu, rengeteg jó beach bar, taverna, étterem. Amúgy olcsóbb mint Zakynthos
Buszoztunk, így volt a legolcsóbb, de eldöntöttem, hogy legközelebb kocsival megyek, ezerszer kényelmesebb és kint is rendelkezésre áll, nem kell semmit bérelni ha menni akar az ember bárhová.
Most be volt tervezve a robogó meg talán quad bérlés, de igazából úgy elvoltunk egész héten, hogy a kalózhajón (ami valóban megéri, és fantasztikusan jó), és a Sofia hajós welcome partyn (szintén szuper hangulat volt) kívül más fakultatívra nem mentünk, és Sartit el sem hagytuk. Nem is gondoltam volna, hogy órákon át képes vagyok punnyadni a nyugágyban és bámulni a gyönyörű tengert (és a fennséges Athos hegyet)