#2248232014-10-02 16:31:19 Válasz a #224822. hsz-ra
jól. pefki nevű településre volt régen irodás utaztatás.
szporádok: félek, még jó sokáig kérdezheted irodában, bár kívánom, h ne legyen igazam, de tényleg. (persze tudom, h te nem vársz tovább )
ugyanis, csak meg kell nézni, mennyibe kerül oda a komp, és máris meg van a magyarázat, miért nem megy oda buszos irodai út.
tetszik, nem tetszik, tény: buszos útra többségében árérzékeny utazók mennek. azt a felárat, amit ezek a mamma mia-őrületben igen csak felkapott szigetek jelentenek vagy jelenthetnek, nem fizetnék meg annyian, amennyi utas rentábilissé tenné azokat.
eviára, pelionra azonban valóban lehetne, azoknak meg az ismertségükkel van baj véleményem szerint, esetleg ezért lenne nehéz a busztöltés. vagy, ettől tarthatnak, hogy az lenne.
ugyanis, csak meg kell nézni, mennyibe kerül oda a komp, és máris meg van a magyarázat, miért nem megy oda buszos irodai út.
Röszke-Volos (ahonnaan megy komp Skiathos): 1010km.
Röszke-Tolo: 1430km.
Vagyis Tolo több mint 400km plusz (plusz autópályadíj?). Nem tudom közúton/pályán mennyit fogyaszt egy ilyen busz, de szerintem 25 liter biztos megvan 100-on, plusz a sofőrök általában km alapján kapják a bérezést, szóval ha Tolo megéri akkor nem hiszem, hogy azért nincs Skiathos-ra út, mert drága a komp.
#2248292014-10-02 20:07:07 Válasz a #224825. hsz-ra
bár nem azt írtam, hogy a kompdíj az ok, annak drágaságával csak azt próbáltam érzékeltetni, h árfekvésileg talán szporádok =/= nea plagiával, sartival, stb., és ez közrejátszhat abban, hogy hiányoznak a kínálatból, relatív közelségük ellenére is (hozzátéve, hogy a fogyasztás az általad írtakkal 300 euró azon a távon, a komp két főre és egy személyautóra még most októberben is majd' 200 euró, szóval na, az a komp azért elég drága, vszeg több az, mint a volos-tolo retúr), de bizonyára igazad lehet.
#2248332014-10-03 08:21:24 Válasz a #224828. hsz-ra
Köszi Gudli! Én úgy emlékeztem, mintha év elején még Marmarasról lett volna szó, de tévedni emberi dolog
Hófelhő! A buszozás miért vesz el Göröghonból? X éjszaka + a buszos utazás, amiből - a választott üdülőhely függvényében - már néhány óra eleve Görögországon keresztül vezet. Nyilván sokkal kényelmesebb repülővel, és más élmény lehet felülről szemlélni Görögországot, de - a kényelmetlenséget figyelmen kívül hagyva - már a buszozás is a nyaralás része.
#2248342014-10-03 08:31:09 Válasz a #224833. hsz-ra
ez sztem egyénenként változik. számomra az nem lenne az, márhogy az út része. egyszer próbáltam, velencébe, soha de soha többet. ne érts félre, nem minősítem! csak mondom, h nem mindenki tudja így felfogni (jól lehet helyesen egyébként), h az már az utazás része. főleg a hazaúton szenvednék nagyon!
az elvételt pedig talán úgy értheti az olvtársnő, hogy ha az út mondjuk 7 nap plusz 2 a busz, akkor az 9 nap, ennyi szabadság, ráérés szükséges az úthoz. és ha azt repcsivel abszolválja, akkor mind a kilenc nap a választott helyszínen lenne, lehetne (vagy fordítva: egy egyhetes pihenéshez tényleg egy hét kell).
Értem. Akkor úgy nézem csak kénytelen leszek megtanulni, hogy is kell hatékonyan repülőjegyet venni neten, ha el szeretnék jutni oda. Ehhez van esetleg valami nagyon szájbarágós, alapokról indulós iromány valahol?
MarciG, a Skopelos topikban keresed, nekem nagyon sokat segítettek a szervezésben Segítettek? Konkrétan megoldották Jövő augusztusban egy hét Skiatos, egy hét Skopelos a cél, és repülővel szeretném megoldani Skiatosig
#2248412014-10-03 09:56:17 Válasz a #224834. hsz-ra
Rollo! Kétségtelen, ez a buszozás dolog teljesen egyéni. Közel az 50-hez nekem sem leányálom, de az elmúlt 21 év alatt már megszoktam (amiből 3x Spanyolországig buszoztam, ebből 1x félidős várandósan). És ha már az elvételről beszélünk, nekem a repülő ára elvenne egy hetet a görögországi nyaralásomból. Számomra megéri az a 2 nap kényelmetlenség, hogy 2 nyugis, lazulós, szépségek és látnivalók irányába szájtátós hetet eltölthessek kedvenc országomban. Lehet, hogy macig-hez hasonlóan nekem is hatékonyabban kéne olcsó repülőjegyet keresnem, de eddig akármikor nézelődtem, az összes sallanggal együtt mindig lényegesen többre jött ki, mint a 22-30 ezer buszjegy. És akkor még a reptérről el kell jutni a nyaralóhelyig 2 heti cuccal felpakolva, tömegközlekedéssel, netán taxival, ami még rátesz egy lapáttal az utiköltségekre.
Anyuci, jól emlékszel, Marmaras volt befizetve, aztán megürült a Grand oldalán egy hely Pargára, és rácsaptam, átütemeztettem a szerződést, kicsit még ráfizettem... Neeem, ha messzebbre, és eldugott csendes helyre buszozhatnék, biztos nem a kamaszaimmal mennék Pffff, látnád a fejüket.... na de majd eljön az idő Nekik is. Ők inkább Paraliára mennének, persze, értem én... de azt meg én nem akarom, így a jövő év képlékeny még... várom én is a csoda úticélt busszal. ....és igen, én is inkább senyvedek a buszon, kínlódok, de így 2x el tudok menni egy évben.
Ha azt veszitek, hogy mi 4 gyerekkel utazunk, az repülővel elég necces lenne árban... de a buszos utaknál 16 éves korig ott az ingyenesség a gyerekeknek, azért az nagy dolog, hogy csak buszjegyet kell fizetnem, azt is fél árút, akár 2 hétre is, szállást nem a 4 gyereknek. Így nálunk szóba sem jöhet a repülő... meg hát a busz az kihívás, és én szeretem:)
#2248432014-10-03 10:14:48 Válasz a #224842. hsz-ra
Szia Ágica!
Akkor köszi, megnyugtattál, nem vagyok agyilag még teljesen zokni, hogy Marmarasra emlékszem. Csak utána nem követtem a fejleményeket. A csomagotokba nem férnénk el ketten? Az én kiskamaszom már augusztus eleje óta - mióta hazajöttünk - vissza akar menni, dehát sajna én örülök még annak is, hogy az 1x 2 hét összejön. Így a görög feelinghez maradnak a Mydros bulik, a görög táncház és a Gyradiko. De remélem, majd jövőre ismét jöhet a görög életérzés odakint is!
Nagyon jó nyaralást és jó időt kívánok Nektek Pargához is .