Sziasztok!
Lassan foglalnám a nyaralásunkat, két szállás között vacillálok Nidriben. Az alábbi két apartman között nem tudok dönteni: Vasilis, Theodoros (Aeolus visz ide) Ti melyiket ajánljátok? Előre is köszönöm!
Sziasztok!
Olvasgattam vissza,de eleg sok oldal van,tele szuper infokkal
Vacilalok(en vagyok a csalad szervezoje) Nei Pori es Lefkada kozott... Mar mar letettem vokson porira,mikor meglattam Lefkada kepeit,hat elallt a lelegzetem...
Junius vegen terveztuk a nyaralast,kocsival. 2 felnott es 3 gyermek (4,7,14) .
Egy kissegitseget szeretnek kerni toletek,hogy donteni tudjak...
Szoval a gyerekek miatt...van olyan part,ahol nincsenek vad hullamok? Es homokos. A sok info miatt mar kicsit osszezavarodtam Egyebkent kathisma strandja nagyon szimpi... Nikianan lattam szallast,el sem akartam hinni,hogy olyan jo arban... Vagy az messze lenne attol a strandtol?
Szerintetek hol lenne erdemes szallast foglalni,marmint utazasi iroda es lefkada helyileg...
2 eve Horvatban voltunk,az szupi volt,hogy nappal strand,este seta a varosban... Itt is lehet ilyet?
Segitsegeteket elore is koszonom!
Udv
Erika
Pori és Lefkada közt tűz ,és víz a különbség,de még annál is több.Pori csendes,pár ajándékbolttal,éttermi sétány,2 párhuzamos utca.Platamonas tőle kb.3 km már nyüzsisebb boltok és esti séta szempontjából,de a partja nagyon nagy kavicsos.Pori partja hosszú,széles part,puha homok.Nekem személy szerint unalmas,este kaja,és nincs miért este sétálgatni,nincs kikötő,semmi.Ezzel szemben Lefkada/főleg aki kocsival megy egy csoda türkiz tengerek,és igen,lépcsőzni sokat kell/Egremni és a többi csoda/,de megéri.Jobban,százszor jobban.Nidri szokott egy kiinduló bázis lenni,főleg a buszosoknak,mi tavaly ott voltunk a Filio-ban/Apollon-idén már nem szállásuk/a főutcától 1 percre,a partja keskeny,felejthető maga a partrész,a vizzel nincs gond.Lefkadára ne Nidriért menjen az ember.Vassiliki tényleg szeles,nem véletlen a szörfösöké.Mérlegelni kell mekkora a gyerek,mennyit tud sétálni,a kisgyerekeseknek a part miatt talán jobb Pori,2-4 éves gyerek,mi a 7 évessel voltunk tavaly Lefkadán,Paja az i.vezető egy isten,a hajós fakultativja már 15 euró volt,és a hajó már vízről köt ki,ott nem kell legyalogolni.Pargan miért nem gondolkoztok,főleg kocsival?Személy szerint a legszebb hely buszos desztinációban,ahol jártam.Mi csak Apollonnal utazunk,ezért Kefallónia,és Zaky kiesett,de úgy vélem,ezek a helyek vetekszenek még Parga-Lefkadával.Kónyu fórumtársunk több száz képeit láthattad gondolom,magáért beszélnek,ők akik mindig mozgásban vannak.Az Apollon Sun Rise apartmanja kocsisoknak tökéletes,a buszosoknak nem,mert messze van a boltoktól,de kocsival érdemes már odafele menet Lefkas városában,ott megy át úgyis az ember bevásárolni Lidl,és Carrefour-ban,a busz pályaudvar mellett.Az Apollonnál nagyon nincsenek helyek szállásügyileg,az Aeolusnak van még szállása rájuk a buszoztatás miatt fújjolnak inkább,a szállásaik ahogy néztem korrektek.pori mint egy falu,szétszórva a házak...
szia Makkainé!
Nei Poriról nem sokat tudok,nem is akarok...kérdés,mit csinálnátok ott a 3 gyerekkel?El nem tudom képzelni...
Lefkadat se nagyon ajánlanám,pedig valóban nagyon szép,én is imádtam,de a 4 és 7 éves gyerek nem valószínű,hogy jól bírná.Egremnihez-ami az egyik lélegzetelállitó hely-több,mint 300 lépcső vezet le és fel a parkolóhoz.Ismerem a gyerekeket,szerintem nincs az a 4 éves,aki ezt bírná,a 7 évesnek is nagyon vagánynak kéne lenni.Porto Katsikin pedig junius végén már nagyon sokan vannak,ott annyira kéne figyelni a gyerekeket,hogy nem igazán lenne az nektek pihenés,vagy élvezkedés...Lefkadan egyébként strandcipő nélkül nem lehet lenni,sanszos egy komolyabb sérülés,ha a kicsi mondjuk sziklásabb részen esik el...Kathisma is elég hullámos,ráadásul hirtelen mélyül,és sokan vannak,én nem mennék oda 3 ilyen korú gyerekkel!
A helyedben inkább a Chalkidikit Pargat,vagy Korfu esetleg Thassos homokos részeit céloznám meg...
Üdv!
3 gyerekkel Nei Poriba mennék inkább! Szépségét nem lehet Lefkadához mérni, de nektek most a gyerekek fontosabbak szerintem, és az Ő szórakozásuk! Porit sokkal jobban élveznék a partja miatt, Lefkada nektek ilyen kis gyerekkel nem lenne szórakoztató!
Lefkadán gyerekek nélkül voltunk tavaly, de elég volt magamra figyelni ))!
#2259572015-01-10 10:53:50 Válasz a #225952. hsz-ra
Én is azt gondolom, hogy Lefkada kisgyerekekkel nem a legjobb választás ...
Mi majd (ha aktuális lesz) kisgyerekkel tuti, hogy Thassosra megyünk majd, akár helyi busszal is válogathattok azon strandok közül, ami kimondottan gyerekeknek való, lassan mélyülő homokos és hogy mennyire legyen nyüzsis, kiépített. De pár napra persze érdemes kocsit bérelni, nem drága a szigetekhez képest. Sok ilyen családot láttunk ott magunk mellett a strandokon (15 strand 2 hét alatt) és meg is jegyeztük, hogy totál nekik való a sziget
Hali!
Az én véleményem is ez, sokgyerekesként, tapasztalatból. Lefkada csodálatos, de nem ekkora gyerekekkel... mi gyerekek nélkül jártunk ott. Nei Pori volt nekünk is a cél , illetve Sarti a gyerekekkel. Valóban, szerintem még Nekik a hosszú homokos tengerpart kell, sekély, lassan mélyülő szép tiszta tengerrel. Ami meg az estéket illeti, sztem pont elég lesz az a séta Porin, amit este tesztek, meg a piacot bejárni a gyerekekkel. Ne menj Velük még Lefkadára sztem, ott menni, és látni kell, gyalog, hajón, motoron... de Te tudod.
Szerintem ez attol is függ,mennyire bírják a gyerekek a gyürődést. Mi tavaj Lefkadán voltunk 6 és 10 éves lányainkkal és nem volt semmi gond, a lépcsős strandoknál fürgébbek voltak mint mi.Az előtti évben Zakinthoszt is nagyon élvezték, idén pedig Kefalonia a cél. Ha megteheted, válaszd mindig a szebbet ne érd be kevesebbel.
sziasztok!!! felteszek egy nagyon hülye kérdést.... Ha Lefkadára busszal megyünk, akkor kell útlevél, vagy nem??? Igazából azért kérdezem, mert nem vagyok benne biztos, hogy milyen országokon megyünk át... de tudomásom szerint nem csak EU-s országokon..