Mi is lefotóztuk poénnak, de a gyros elsődleges jelentése az hogy "kör" A függőleges nyársra is ezt a szót használják, innen az étel neve:) Tehát valószínű megfordulási lehetőséget jelez
Ó, a görög utak Egyszer néztük a km-eket. Egy szám volt amit az autó mért, egy másik volt a térképen és harmadik meg a táblák szerint:) Görög embertől meg csak azt nem szabad megkérdezni, hogy adott akármi hol van, 3- an 4 félét fognak mondani és mutatni. Viszont ha azt kérdezem, ez-az melyik irányban van, akkor jó irányt adnak meg:)
Hogy a feliratoknak milyen jelentéseik vannak...egy jut eszembe: Paralia, ami tengerpartot jelent, ez ott lehet vicces Paralia üdülőhely környékén...
Nem poén, az én interaktív térképem szerint - ami sajnos már régóta nem elérhető - az Agia Efimia északi részén lévő partszakasz neve Gyros.
De más térképen nem találkozom ezzel a névvel...
Poénnak jó volt,meg hogy egy picit felrázzuk a topikot.
Réges-régen, még a szinte kézzel írott falunév táblák idején nagyon szerettem hogy sokszor nem egyezett meg a felírat a két végen,de a legjobb amikor a térképen még más verzió volt.
25 éve már lenn voltunk a Peloponnézoszon,2 térkép,2 útikönyv,se navi,se internet,se booking, autópályák csak lazán a majdnem 3 éves gyerekkel,ja és a kocsiban sem volt klíma,klassz 3 hét,
sokhelyütt még kitáblázva sem volt semmi,de az is csak görög nyelven.Az elképesztő vendégszeretet,a pici családi üzletek varázsa.Akkor még Tolo is klasz falu volt,igaz már kezdett bontakozni,igaz pár év múlva már kimenekültem(bocsi a funoktól)A sok-sok csacsi.
Na az a görögország fogott meg engem,azóta a szerelem.
A mai fiatalokat nagyon sajnálom,hogy ezt nem élhetik át legalább egy icipicit.
Bocs mindenkitől de már mennék visza én is,hú de messze még júl.közepe.
Glyntana!
Majd a hétvégén keresgélek,a Karavadosról szép mennyiségű képet csináltam,az Alatiesről a 2013 albumomban vannak jellemző képek,a tavalyi ottlétünkkor brutális szélvihar volt,életveszélyes lett volna bemenni,majd teszek fel olyat is,látványnak nem utolsó.A helyi vendéglőnek igen jó forgalma volt.
Tomi, megtaláltam az albumodban a képeket végül, amint volt rá tíz szabad percem Csak gondoltam sose árt egy kis reklám Mától a karavadosi képek a hátterem a gépen, nagyon beleszerelmesedtem
Persze, csak poén, hogy mi oka lehet-e névnek!
És valóban kiugrottunk a téli álomból.....
Egyébként tegnap találtam egy új interaktív térképet, de még nem működik.... Szintén, Google Earth fog kelleni hozzá. Kefaloniáról szólna.... Ha elcsípem, hogy már él, hozom a linket.... Mert ha olyan lesz, mint az elődje, akkor szuper infó forrás várható....
Szia! Egy másik fórumban pont most tettem fel ezt a kérdést, bár én a kefalóniai pite legjobb lelőhelyei után érdeklődtem főleg:) Íme a lista:
Port Side Taverna, Argostoli
El Greco, Skala
https://www.facebook.com/paliaplaka
Lorraine's Magic Hill in Lourdas
Neffili's, Assos
Old Plaka in Argostoli
Mermaid, Sami
Pantelis, Poros
Preview, Avithos
Spiros in Lourdas
Butlers in Lassi
ampelaki in argostoli