Sziasztok ! Mi is a Gatsoulisban leszünk július 14-től, bérelünk autót valószínüleg 2 napra, és szivesen látnánk útitársakat Fiatal, huszonéves pár vagyunk, szeretnénk a lehető legtöbbet kihozni ebből az egy hétből, úgyhogy mozgalmas két napot tervezünk amíg meg lesz az autó
#2282892015-04-16 18:00:35 Válasz a #228287. hozzászólásra
Mi addigra már el is felejtjük a szigetet, és Karpathosról ábrándozunk
Mindenesetre a 2 nap kevésnek tűnik mindenre, de legalább lesz miért visszatérni!
Aghiofili, Milos, Egremni, Porto katziki, Doukato Fok (déli világítótorony), Kavalikefta mind-mind Rátok vár és akkor még nem ugrottatok át komppal Meganissire, a kis (nagy!) kedvencemre, ami szintén kötelező!! És ha ezeken túl vagytok, irány a tenger valamelyik hajóval a környező kis szigetekre!!!
Sziasztok!
Azt szeretném megérdeklődni, hogy milyen járműnek lenne nagyobb haszna motornak vagy kocsinak?
10 megyünk busszal Nidribe a Gatsoulis apartmanba júl. 27- aug 5 ig.Meg nem tudom h ilyenkor mivel főszezon lesz mennyire lehet még bérelt járművet kölcsönözni?vagy inkább foglaljunk előre már?
Páran nem tudnak úszni... azért a legszebb helyeken is betudnának menni pár métert a tengerbe??
Esetleg milyen árak vannak a szigeten?benzin,koktél,kenyér,gyümölcs,pékáru 2 főre egy vacsi?
Hol van a legfinomabb gyros??? Melyik éttermeket javasoljátok amit mindenképp látogassunk meg.
Partokról nem is kérdezek mert mát rendesen kiokítottam magam h milyen varázslatos az egész sziget.
Esetleg ha valaki járt a Gatsoulisba légyszi küldjön nekem pár képet róla ez az e-mail címem: krecz.beata@freemail.hu
előre is nagyon köszönöm a válaszaitokat!
#2283912015-04-23 10:24:04 Válasz a #228389. hozzászólásra
Csak saját véleményemet írom, lesznek majd akik máshogy gondolják, Te szűrd le magadnak a végkövetkeztetéseket!
A júli vége aug eleje csúcsidőszak, nehéz lesz helyben megfelelő autót bérelni, ilyenkor talán a netes előrefoglalás jobb ötlet. Mindenképpen autót, pláne hogy 10-en mentek, a 2 autó nem is lesz sokkal drágább, mint az 5 moci (lehet egyáltalán nem az). A Gatsoulis korrekt apartman, képem nincs róla, de nem lesz gond vele. Pár métert mindenhol be tudtok menni, az úszni nem tudók is, nyugi, a csoda-partokon úgyis mindenki a hullámokat várja, lesz az is bőven De a jó úszónak sem árt vigyázni, az áramlatok erősek tudnak lenni!! Érdemes valamilyen beach-lábbelit vinni, mert köves sok part. Kenyér kb. 1 euro/kg, többnyire felest kapni 0.60-0.70-ért, pékáru 0.2 körül. Gyümölcs változó, eper kissé drágább, mint nálunk, de mi előszezonban megyünk mindig, nem tudom, akkor éppen mi van. Egy vacsi tavernában 20-25 euro, ha bőségesebben rendelsz, 30 körül/kopf. Grillezőben fele, mint a kedvencemben, a Stathis place-ben. http://www.tripadvisor.co.uk/L.....lands.html
Étterem a kedvencem a Ionian, olcsó és házias, a sétányon a déli vége felé, nagy táblán van kint a taverna előtt az ára! Mindig tele van, de 1-1 asztal mindig lesz pár perc nézelődés után a parton
Köszönöm Kónyu!
Igen a beach lábbelit is visszük!
Esetleg tudsz ajánlani olyan helyet ahol ajánlod az autóbérlést? Olvastam olyat is h inkább Lefkasban béreljünk járművet ha lehetséges mert elvileg ott korrektebbek..ez mennyire igaz?
Meganisibe is szeretnénk menni legalább 1-2 napot jó gondolom nem lesz az sem elég mert hát gyönyörű az is ha jól láttam tripinview-en keresztül.Ott kocsival ellehet jutni a partokra könnyen? vagy ott moci az jobb ötlet lenne?
Este jó hangulatú Nidris partszakasz? Mennyire tiszta ott a víz?
#2283962015-04-24 00:34:29 Válasz a #228394. hozzászólásra
Bibo!
Mi ugyan nem vezetünk, de legutóbb 2013-ban egy barátnénk velünk volt, így béreltünk autót, méghozzá egy piciny kölcsönzőben, de sajnos a nevére nem emlékszem. Annyit tudok mondani, hogy ha jobbunkon van a tenger, és úgy haladunk kifelé Nidriből, a Homer után max 100 méternyire balra van egy ki kölcsönző. Mi mindig úgy bérlünk (ha van velünk sofőr, vagy betársulunk valakikhez), hogy megkérdezzük, mennyibe kerül 1 napra. Most is így volt, 30 eurot mondott. Következő kérdés, miután jelezzük egy grimasszal, hogy drágának találjuk, hogy és ha 5 napra vennénk ki, mennyi kedvezményt ad? Erre az volt a válasz, hogy 100 euro (vagyis a napi 30-ból 20-ra leengedte!!)! Előtte a Homerben érdeklődtünk, ő ugyanezekre a kérdésekre nemleges választ adott, vagyis azt mondta, 5 napra is 30/nap, így Őket hanyagoltunk, így leltünk a másikra. Ráadásul tele tankkal kaptuk meg, és amikor visszaadtuk, éppen a leadáshoz tartva a kocsival megláttuk az egyik kávézóban. Megálltunk, és jeleztük, itt a kocsi, de csak félig van a tank. Legyintett, és mondta, hogy vigyük a kölcsönző elé, és hagyjuk benne a kulcsot Ennyi volt, de azt nem tudom, mindenkivel ilyen lezser-laza-e!
Meganissi partjaira a kocsi is tökéletes és a moci is, nincsenek távolságok, ha ketten vagytok, azért ott elég a moci is, és jóval olcsóbb. Nidri este hangulatos, nagy a nyüzsi, az autókat estére kitiltják a főutcáról (más utca nem is igen van, csak az elkerülő, meg pár mellékutca keresztben). Főszezonban túl zsúfolt is lehet A parti sétány is hangulatos, ott is tavernák sorakoznak, nekünk az Ionian a part déli végében a kedvencünk. És a hajók is itt pakolják ki a fakultatív kínálatukat, felmehetsz rájuk, körülnézhetsz, hogy melyik szinpatikus! ha hajóztok is, el kell menni egy déli fokot megkerülő útra és a Nikolaos Boattal a Kastos/Kalamos túrára (fele annyiba kerül náluk mint az MS Christinával, igaz, az egy szép vitorlás, de Ők is motorral mennek, nem vitorlával). És jópofa az Odysseus kalózhajó is, Ők is szerveznek jó kis utakat!! Meganissin is vannak kedvenceim, a beacheken kívül érdemes körbesétálni Spartochori girbe-gurba utcácskáit, és érdemes Spilia kikötőjéből felsétálva (ez Spartochori kikötője) a panorámás kávézóban meginni egy frappét, és közben bámulni a kikötői öblöt A víz Nidriben is tűrhető, a látvány kifejezetten szép hátunk mögött a hegyekkel, előttünk Madouri szigettel, de azért a csodapartok közelébe sem jöhet, és a partja nagyon keskeny, kb. 1 napágynyi, és főszezonban szörnyű zsúfoltság lehet ott És a vízesésről még nem is beszéltem, bár nem tudom, egy forró nyár végefelé van-e benne egyáltalán víz.
Köszönöm Kónyu a segítségedet!
Megnézzük akkor a kölcsönzőt hátha mi is szimpatikusak leszünk neki
Lehet ott mocit is bérelni? igen azt csináljuk mivel 10-en leszünk másoknak más-más igényük lesz így lehet autó és a moci is bejátszik főleg ha menyünk Meganissibe.Feltétlenül megnézzük remélem az időnkbe belefér, búvárkodási lehetőséget is hallottam Meganissibe,kicsit búvárkodni is szeretnénk.
Benzin mennyire drága a szigeten? majd ha vissza jöttök kiírod h menyire számítsunk.?
Szeretünk más hová menni így szerintem az első nap leszünk csak Nidriben utána meg irány a többi part a vízesés is érdekel de, majd meglátjuk milyen időnk lesz úgy tudom csak akkor számíthatunk "vízesésre" ha azelőtt esett pár nappal az eső. Egy fél napot gondolom igénybe vesz ha felmászunk rá.
Örülök,hogy hangulatos lesz Nidri számunkra ez is fontos szempont szeretünk mászkálni az esti forgatagban.
Nem emlékszel a Gatsoulisba van wifi lehetőség? pár barátunknak fontos lenne munka kapcsán?
Melyik supermarketot ajánlod Nidriben? Tudom h van Lidl de nem a fő szempontunk h megtaláljuk ha már úgy el van rejtve
Szia az üzemanyag nem olcso soha se görögben most is 1,6 körül mozog a benzin a gazolin is 1,3 kb. ezért nem is szoktam tankolni ha lehet . de ha vissza értünk pontosabbat tudok irni majd. a sun risében leszünk ugyanakkor és annyi ideig mint Konyuék. Csak saját autoval.
#2284842015-04-27 20:23:11 Válasz a #228432. hozzászólásra
Wifit nem tudom, ott régebben laktunk, supermarket 1 nagyobb van Nidri felső végében. Lidl csak a fővárosból Nidri felé van egy az út mellett, Nidriben 2 éve még biztosan nam volt.