Szia,inkább az után kérdezz mi a helyzet Kumanovo-ban (Makedonia) mert én úgy tudom 4 napja elég komolyan háborúznak ott az Albánokkal többen meghaltak.Ha van info én is meghalgatnám. https://www.youtube.com/watch?v=y1-QU6oOOz4
Sziasztok! Éjszaka szeretnénk utazni, es az szeretném kerdezni hogy szerbiában éjszaka is mérnek a rendőrök?
Igen.
A macedón helyzet meg nem hiszem, hogy nagy gondot jelentene, legalábbis átutazás szempontjából. Ha igen, azt úgyis bemondják majd a Híradóban, meg nagyobb portálokon.
#2288692015-05-13 21:47:33 Válasz a #228850. hozzászólásra
"Nálunk is van tiltott, mégis megy ugyanúgy tovább."
Nálunk a blokkoló tiltott, a detektor használható. Büntetni is csak a blokkoló használatát lehet, a készülék birtoklását nem. Szerbiában egyiket sem használhatod. Nem tudom, hogy milyen a felszereltségük, de a blokkoló aktívjelekkel működik, ami bemérhető. Ha kiszúrják, akkor hiába dugod el, meg fogják találni. A többit magad döntöd el.
Amúgy meg minek rohanni? Mi úgy vagyunk vele amint elindulunk göröghon felé már nyaralunk, szóval hova a sietség? Egyszerűbb és BIZTONSÁGOSABB, nemutolsósorban olcsóbb betartani a sebességhatárokat szerintem.
#2288832015-05-14 12:20:31 Válasz a #228878. hozzászólásra
Teljesen egyetértek, bár ezzel nagyon nem leszek népszerű (nem az első eset).
Soha nem fogom megérteni azokat, akik a szabályokat (no de pláne a törvényeket) semmibe veszik, megkerülik, nekik ne dirigáljon senki alapon. A KRESZ nem arra való, hogy semmibe vegyük, még ha néha szidjuk is. A következményeket ismerjük; sajnos általában az ártatlanok halnak bele. Kívánom, hogy minden renitens csak egyszer fusson a szerb, vagy a macedón rendőrökbe szabálytalanság okán; le fog szokni róla… Megvesztegetni néha lehet, de ha nem sikerül, az még rosszabb. Nekem egyszer régen bejött (igaz, leizzadtam bele), de soha többet nem szabálytalankodtam arrafelé (sem), pedig csak 80-nal szaladtam bele állítólag a 60-as táblába.
Tudom, néhányan büszkék rá, hogy mennyi idő alatt értek le, lelkük rajta; legalább kussolnának!
mi is nyugisan szénőzösen szoktunk menni.aki siet az jó kérdés miért is talán azért minél hamarabb oda érjen vagy nem birja az utat s minél előbb ki akar szállni sokan pedig váltoval mennek . én magam szoktam végigvezetni s nem ide a határa hanem le. jártam haza fele nagy sebbeséggel hollandbol s tudom milyen terhelő 200felett nagyon oda kell figyizni könnyű beleszaladni egy ellötte levőbe. a nyaralásba pont az a jo hogy nincs kötötség. ezért nem járunk busszal. a büntiröl meg egyszer engem is elkaptak elveték az utlevelemet megvesztegetésért nagy nehezen adták vissza jo kis bünti ez macedoniában volt. valaki meg koccolt agy macedonnal nem olyan rég volt a facen letartoztaták rögtön biroság nehezen kapott egy tolmácsot igy elengedték 300eu büntivel.