Stavros
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 3691
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Vicosz
Törzstag
Törzstag
688 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#228643 Üzenet linkje2015-05-05 11:07:34 

Zsoki,most a főúton vagyunk Alexandrosz a következő párhuzamos utcában van. Itt a Janist látod a főút sarkán. Itt kell besétálni jobbra és a 2. apartman a bal oldalon. Én éttermet senkinek nem ajánlok, csak annyit - ahol a helyiek és a pópa eszik az a tuti! A képernyőt egérrel tudod mozgatni és bejárni a falut még a panoráma étteremig is feljutsz icon_smile.gif . A templom alatt van csütörtökön a piac. https://www.google.hu/maps/@40.....mfmWtA!2e0
# 3692
AGICA2
Törzstag
Törzstag
674 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#228645 Üzenet linkje2015-05-05 11:34:46 

Vicosz, de jóicon_smile.gif Az étteremmel szemben lévő kisutca végén van egy 3 emeletes kék fehér apartman, mi ott voltunk... szerintem pocsék, rossz apartman, de ez az én tapasztalatom... Viszont én bátran le merem írni, hogy az az étterem nekünk a legjobb volt Stavroson... minden nap betértünk, ha másra nem is, de sörözni:)
Te most ott vagy kint?????

# 3693
Vicosz
Törzstag
Törzstag
688 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#228646 Üzenet linkje2015-05-05 11:37:56 

Kalimera AGICA2!

Elena? közel a sulihoz?

# 3694
Tenkjuh
Aktív fórumos
Aktív fórumos
50 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#228647 Üzenet linkje2015-05-05 11:49:03 

A panoráma étteremben renkdívűl poénos volt a felszolgáló bácsi direkt össze vissza pakolta le rossz sorrendben a piát meg tudott egy két szót magyarul icon_biggrin.gif jófej volt . fizetésnél nem is nézte mennyit adtunk . igaz hogy pl a lányok spritetot rendeltek erre hozott valami ahhoz hasonló görög üdítőt icon_biggrin.gif
# 3695
AGICA2
Törzstag
Törzstag
674 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#228648 Üzenet linkje2015-05-05 11:53:52 

Sajnos a nevét nem mondták meg anno a Diassal voltunk, rulett apartman volt, ahol marad hely, ott laksz icon_smile.gif Ez lett.. a térképen amit linkeltél látszik, kék fehér,kocka,3 emeletes a szemben lévő utca az étteremmel, kis poros rövid utca, és a végén van az apartman. Mögötte csak fügefák vannak, mellette üres telek gazos volt nagyon, és 1 db ló volt a telek közepén icon_smile.gif
Szerbek voltak sokan, java részt dolgozó fiatal lányok, akik hajnalban jöttek haza a melóból, csak aludni és enni jártak haza, de ugyebár pont ellenkező időbeosztással, mint mi, nyaralókicon_sad.gif Nem nagyon aludtunk.... Ők akkor ültek ki a teraszra, amikor mi aludni tértünk... az erkélyek nem voltak elválasztva, csak asztalokkal akkor... és a szobák ajtaja majdnem 10 centivel a küszöb felett volt, igy végül is az ajtó szinte hasztalan volt hang szempontjábólicon_sad.gif 15 év alatt a legszarabb szállásunk volt:( Irreálisan kicsi szobával, a 2 bőröndöt csak ugy tuttuk bevinni, hogy a kis asztalt ki kellett vinnünk a folyosóra icon_sad.gif Arrol nem beszélve , hogy a mi wc ablakunk a szomszéd terasz részére esett 80% -ban....

# 3696
Vicosz
Törzstag
Törzstag
688 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#228649 Üzenet linkje2015-05-05 12:33:37 

Látom, Ágica a 3 emeletes kék apartmanotokat! Óóóh a szerbek, de bunkók icon_sad.gif ! Annó az elkészülés évében,a NICK apartmanban teljesen egyedül voltunk(mi voltunk a legelsők a többi szobában még takarítottak napokig), férjem üzemeltette be a kazánt a meleg víz miatt Mária örömére = nem kellett szerelőt hívnia. Nagyon boldog volt Mária és anyuja, akit szintén Máriának hívnak. Azért, este a kaput és a főbejárat ajtaját becsuktuk icon_smile.gif - Na, de 3 nap után megjelent a kultúra osztogatói: üvöltözés, ajtócsapkodás... ! Hát nem voltam rest, köszöntem a srácoknak és megmutattam ,hogyan kell használni az ajtót és halkan suttogtam amikor egymást túlkiabálva beszélgettek. Megkértem egyenként őket,hogy próbálják ki nekik is ugyan úgy működik-e az ajtójuk? icon_smile.gif . Hát bizony elutazásunkig nem is volt semmi probléma! Istenien éreztük magunkat icon_smile.gif)
# 3697
Zsoki
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
5 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#228680 Üzenet linkje2015-05-07 17:49:09 

Kedves tenkjuh!
Köszönöm a választ. Stavros nekem a szívem csücske,csak az időpont miatt kérdeztem, de minden információt nagyon szépen köszönök . icon_biggrin.gif

# 3698
Zsoki
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
5 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#228681 Üzenet linkje2015-05-07 17:53:07 

Kedves Vicosz! Nagyon szépen köszönöm a választ,ahogy írtam is nekem Stavros a szívem csücske a második otthonom icon_smile.gif Minden információt nagyon szépen köszönök. icon_smile.gif
# 3699
Dolly83
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
2 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#228852 Üzenet linkje2015-05-13 15:39:48 

Sziasztok!
Idén, nagy örömünkre végre eljutunk Görögországba, Stavrosba. A Dias irodával megyünk és a Nick Apartmanban lesz a szállásunk. Mivel mi még nem jártunk Satvroson, szeretnék Tőletek egy pár infót kérni. icon_smile.gif
Járt már valaki a Nick apartmanban? Hogy tetszett Nektek? Van ott WIFI?
Mely környező városokat érdemes bejárni robogóval?
Vizisportra van lehetőség?
Mivel apartmanban leszünk, az étkezést magunk oldjuk meg, de hova érdemes menni enni?
Bármi hasznos infót szívesen fogadok, és várok icon_biggrin.gif
Üdv., Dolly

# 3700
Keve
Aktív fórumos
Aktív fórumos
126 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#228880 Üzenet linkje2015-05-14 11:32:39  Válasz a #228852. hozzászólásra Előzmény #228852

Szia!
A Nick apartman nagyon jó szállás, csendes nyugodt helyen van a város szélén, de még sincs messze a központtól. Mindíg van előtte szabad parkoló. Wifi-re nem emlékszem én nyaraláskor még órát sem használok icon_smile.gif
A környéken robogóval érdemes elmenni Asprovaltára (nyüzsis, bulis, bevásárlós város) és Olimpiadara (csendes, relaxálós, jó tengerparti éttermes, hangulatos kisváros). Nagyon tudom ajánlani a Olimpiada utáni (kb 1-2 km) strandot olyan, mint egy képeslap a főútról lehet lemenni, miután elhagytuk Sztagira romjait.
Ha van még kérdés, segítek.
Szia!

# 3701
Olahgyuri
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
10 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#228882 Üzenet linkje2015-05-14 12:17:53 

Üdvözlök Mindenkit!
Én a családommal megyek júliusba a Dias Zeus irodával Stavrosba autóval a Stratos Apartmanházba. Szeretném kérdezni, hogy kinek milyen tapasztalata van a Zeus irodával kapcsolatban, milyen a kinti partneriroda /Fedra Tours/ és imeri-e valaki az aprtmanházat?
Válaszotokat előre is köszönöm. Gyuri

# 3702
Bocsika
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
535 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#228886 Üzenet linkje2015-05-14 13:31:50 

Szia!
Mi speciel ha irodával mentünk Görögországba mindíg a Diassal voltunk.Nekünk nagyon korrekt tapasztalatunk volt Stavrosban Igaz tavaly Rodoszon voltunk velük ,de ott sem volt semmi gond.Az apartmant-nem ismerem de úgy tünik jó helyen van. Olyan lesz a nyaralásotok amilyet szeretnétek magatoknak.Autóval könnyen bejárható az egész.Stavros nagyon szép helyen van ,mindent megkaphatsz amit akarsz.Theszaloniki-Kavala is jól elérhető.Szerintem jó helyen lesztek.

# 3703
Emőke1
Aktív fórumos
Aktív fórumos
174 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#228902 Üzenet linkje2015-05-14 20:02:25 

Sziasztok, mi jún.25-én indulunk Stavrosba a Vasilis apartmanba a Dias Zeussal 10 éjszakás turnus lesz. Mivel apartmanban még nem nyaraltunk, szeretném megkérdezni melyek azok a dolgok, amit feltétlenül vinni kell magunkkal. Ruhacsipesz, ilyesmi....
Másrészt egy gyerek egy felnőttnek kb mennyi pénzt ajánlott vinni a fakultatívokon kívül annak ismeretében, hogy főzni nem nagyon szeretnék. Nagyon köszönöm: Emőke

# 3704
Vicosz
Törzstag
Törzstag
688 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#228928 Üzenet linkje2015-05-15 10:29:36 

Kaliméra, Dolly! Nickben is van Wifi szerintem már minden apartmanban van már. Tavaly Strimonikosban(tengerparton csodás panorámával) nem volt még, de hát mi voltunk az elsők a megnyitása után. Strimonikost magas embereknek nem ajánlom, csak az ágy hossza miatt..
NICK szép és jó, közel van mindenhez. Ha valamit hiányolsz pl. + pokrócot szeretnél: szólsz Máriának, a tulajdonosnak v. az új idegenvezetőnek. Dolly nem írtad, mikor mentek? Ha szeptemberben, akkor kapsz addig infót. Bár - sokan elfelejtik az utazásuk után, hogy másnak is szüksége van segítségre. Ha felkészülsz NEM ér meglépetés és így nem rontod el a nyaralást! Dolly kérlek, olvasd, el a beszámolókat nézd meg a fotókat és a videókat is ajánlom. Így a Stavros videók között láthatod a NICK apartmant kívül és belül is. Itt a fórúmban is rengeteg információ van, persze ha visszaolvasol. Étterem? Nem szoktunk ajánlani ilyet. Nincs olyan, amire azt mondanám: kerüld el. Emőke a csirkés fiúknál itt látod őket
https://www.google.hu/maps/@40.....Cfl3Yw!2e0
és egérrel mozgathatod és bejárhatod a várost.
Tehát itt a csirkés fiúknál:2,50 volt a gyros ősszel. Görögországban az éttermi árak a magyar árszínvonal közelében mozognak 5E-tól fölfelé.
Stavros partján csak úszási lehetőség van. A lakatlan szigetre vagy elindul a hajó vagy nem, vagy jól érzi magát valaki vagy nem. Mi évtizedek óta járjuk az országot,de soha nem fizettünk be fakultatívra könyvből felkészülünk és olcsóbban,nem rohanva ügyesen megjárjuk. Kevét kiegészíteném ha szabad: Olimpiada (Arisztotelész szülőhelye)csodás öblei után menjetek el Stagirába az Arisztotelész-parkba úgy emlékszem 2E volt a belépő. Autóval ajánlom: mert Kavala messzebb van, amely gyönyörű és jó állapotú frank erődjéről és Mohamed Ali a török kényúr házáról híres. Csodaszép város. Philippibe (csatáról és Brutusról mindenki tanult) és megnézni az ókori és bizánci kori romokat, az ókeresztény település maradványait és Szent Pál börtönét . Nem messze van Stavrostól Amfipolis ősi ókori városának romkertje. Legnagyobb nevezetessége a kiváló állapotban fennmaradt hatalmas kőoroszlán. Nem beszélve arról, hogy a közelében ősszel úgy néz ki :Nagy Sándor és családja sírját találták meg. Lydia 17 km-re Kavalától és 3 km-re Krinides falutól, Philippi romterületétől és Szent Lydia keresztelőkápolnájától nem messze található Görögország egyetlen terápiás iszapfürdője. Seres és Drama határán, a Seres-Kavala út közelében van: Ikosifinissa kolostor nagyszámú zarándokot vonz belépőt nem, de adományt elfogadnak. Ezért írtam,hogy érdemes előre olvasni és felkészülni. Stavros kitűnő bázispontnak, mint Olympic Beach…

Visszatérve: Astrovalta- Vrasna közötti piac hétfőn, Stavros hegyén pedig a csütörtök. De pont ezért, csütörtök délelőtt a Koralli tavernával majdnem szemben leértékelés van a zöldség-gyümölcsből. Emőke a csipesz nem súly. A naptejet NE felejtsétek otthon mivel kint igen drága. Ha hegyi túrára mentek a szállásadónak v. szomszédnak szóljatok. Mobilt feltöltve vigyétek idegenvezető telefonszámával, kellő mennyiségű vizet, fáslit,nem papuccsal(azért írom, mert volt olyan honfitársunk) viperával is találkozhattok. Ugye mondanom sem kell, hogy nem kidobott pénz a biztosítás megkötése.

Gyuri, a Stratos új és közvetlenül a parton van igen közel NICK és Strimonikos szomszédságában a katonák felöli oldalon, csak neki medencéje is van. Nem hallottam rosszat róla. Minden apartman takarítása miatt kicsit várni kell,de addig is magadhoz veszed az értékeidet és körülnézel. Mindenkinek ajánlom legalább az alapvető szavakat tanuljon, nagyon megéri. Diasnál az idegenvezető biztosan új lesz és nem a fiatal srác. Jorgosz pedig KEDVES, persze ha emberi módon közeledsz hozzá! Apollónál pedig a Mindenki által kedvelt és szeretett laza Vasilis vár. Aki végtelen türelemmel várja a kérdéseket délutáni az eligazításon…. Ezt láttátok már? https://www.youtube.com/watch?v=NNnNJnjGF54

# 3705
Bocsika
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
535 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#228929 Üzenet linkje2015-05-15 11:04:15 

Emőke1!
Amit ajánlok apartmanba vinni.
A konyhák nem nagyon felszereltek mi mindíg viszünk konyharuhát, mosogatószert szivacsot, konzervbontót,egy éles kést,csipesz,szúnyogriasztó,törölközőt a tengerpartra,Hogy a tengerparti napozáshoz ne keljen pokrócot vagy ehezhasonló nehéz dolgot vinni mi mindíg egy nagy fehér lepedőt viszünk ami nem nagy helyet foglal és könnyű a csomagba. A pénzügyi helyzeted nyilván te tudod,kb olyan árakkal számolj mint itthol. Addig még biztosan lesznek információk az árakról.De a boltban amiről Vicos írt beszerezhető minden emberi árakban .

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 246 247 248 ... 259 260 261   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu