Mediterraneo | #228615 | 2015-05-03 12:57:14 | Válasz a #228591. hozzászólásra
Szia rollo!
Szuper naprakész vagy - köszönet, hogy mindig megosztod a legújabb infókat velünk is
Én még rágódok, melyik verzió legyen Samos-ra: Athénon keresztül, vagy Szalonikin keresztül. Van egyik és másik mellett is érvem (meg ellen is). Amúgy az Aegean Air sem tűnik drágának.
...és még mindig Astra Airlines, mely újra bejelentett pár domestic járatot Thessalonikiből. Így már nem csak Kalamata a Dél-Peloponnészoszon, de Patras is északon elérhető. Ennek ára 39 eurótól, per irány, feladott csomaggal együtt.
A másik igen érdekes, az Karpathos. Heti három járat van, és az árazása remek, 29 eurótól vannak ugyanis a jegyek.
Szintén újság, h Samos immár Athénből is elérhető velük is, a jegyár 48 euró (és ez napi járat).
Segítséget kérnék, hogy a repülőre (Travel Service) strandtáskát, mint kézipoggyászt fel lehet-e vinni? (40*35*20) elvileg nagyság szerint belefér, csak nem szólnak-e érte. Valamint a kézipoggyásznál is igaz, hogy az együtt utazók súlyhatára össze is vonható? Előre is köszi a választ.
A poggyász súlykorlátja 15 kg a turistaosztályon (Y, M). A súlyhatár a Travel Plus osztályon (T) 25 kg. Minden utas csak egy (1) darab poggyászt adhat fel. Amennyiben kettő (2) vagy több utas együtt utazik, bizonyítottan egy csoportként (család, partnerek) ugyanazon a járaton vagy járatokon és együtt jelentkeznek utasfelvételre a check-in pultnál, engedélyezett a poggyászok összevonása, azaz jogosultak arra, hogy a megengedett csomagok súlyát együttesen számolják és együttesen feladhatják a poggyászt egy utas nevében. A feladott poggyásznak meg kell felelnie az alábbi méretbeli korlátozásoknak: mindegyik oldala kevesebb, mint 150 cm és mindhárom oldal hossza összesen kevesebb, mint 250 cm. A 2. életévüket be nem töltött gyermekek után az utasok nem jogosultak ingyenes poggyász feladására. Babakocsi, babaágy, gyermekülés, kerekes szék, száraz vagy zselés akkumulátorral, fogyatékkal élők számára. A babakocsit be kell csomagolni egy csomagba vagy védőfiába, ellenkező esetben a fuvarozó nem felelős a keletkezett károkért. A kísérő kutyák, amennyiben azok vak, siket vagy más fogyatékkal élő személyeket kísérnek, ingyenesen szállíthatók.
Kedves Egér 1111! Amiket leírtál azokat elolvastam mind a Travel Service szabályzatában, mind az utasinfóban. A kérdés a kézipoggyászra vonatkozik, a feladandó poggyásszal tisztában vagyunk. Sőt a kézipoggyász méretében is, nekünk inkább az alakja miatt van kétségünk. A kérdés is erre vonatkozott. valamint a kézipoggyász összevonhatóságára és nem a feladandó csomagéra. De köszönöm, hogy próbáltál segíteni.
Kedves rudiandi! Mi utaztunk már Travel Servicevel, a kézipoggyász 5 kg/fő és itt az együtt utazók nem vonhatják össze a súlyokat. A méret le van írva az utazási szabályzatban és az is fel van sorolva, hogy mit lehet felvinni. Mondjuk én csak a válltáskámat vittem fel, a férjem pedig a laptoptáskát, de a fényképezőt át kellett tennünk az én táskámba, hogy a laptop és tartozékai beleférjenek az 5 kg-ba.
Mediterraneo | #229524 | 2015-05-30 11:11:33 | Idézet innen: #229503
rudiandi67 írta:
Segítséget kérnék, hogy a repülőre (Travel Service) strandtáskát, mint kézipoggyászt fel lehet-e vinni? (40*35*20) elvileg nagyság szerint belefér, csak nem szólnak-e érte. Valamint a kézipoggyásznál is igaz, hogy az együtt utazók súlyhatára össze is vonható? Előre is köszi a választ.
Szia!
Amennyiben a méret rendben van, akármi lehet a kézipoggyász, egy műanyag szatyor, hátizsák vagy strandtáska is.
Az együtt utazóknál a súlyhatár összevonható - legalábbis 2 éve az volt. Én rákérdeznék erre az utazási irodánál, nekik tudniuk kéne. De 2 éve ketten egy bőrönddel mentünk. Odafelé nem nagyon méricskéltek, visszafelé azonban igen, mégpedig nagyon akkurátusan (Kefalonia-i reptéren), úgyhogy voltak ebből problémák egyeseknél, a többiek meg szívhattak a sorbanállással (mi kifogtunk valakit előttünk, aki fél órát vitatkozott, mert nem akarta a túlsúlyt kifizetni).
Jó utat, jó repülést! (látom, már cska pár nap van hátra...)
Köszönöm a válaszokat. Megnyugodtam, strandtáska kézi poggyászként jön a gépre, egyébként laptop és könyv lesz benne, de kint viszont jó hasznát fogjuk venni, és így nem a 15 kg-ba kell berakni. Mediterrano-igen jövőhéten péntek reggel fél 5-kor indulunk.
július 14. kedd 10:40 Budapest - 13:15 Thesszaloniki
július 28. kedd 13:50 Thesszaloniki - 14:20 Budapest
Wizz Discount Club tagságival: 9.780 Ft / fő, normál ár: 15.980 Ft / fő, az árak oda-vissza útra vonatkoznak.
Az árak oda-vissza értendők:
19.780 Ft klub ár (normál ár: 25.980 Ft) RHODOSZ június 15-22.
18.780 Ft klub ár (normál ár: 24.980 Ft) KORFU június 17-24.
Esetleg off helyek:
19.780 Ft klub ár (normál ár: 25.980 Ft) MÁLTA június 18-21.
19.780 Ft klub ár (normál ár: 25.980 Ft) BURGASZ június 18-25.
16.780 Ft klub ár (normál ár: 22.980 Ft) LÁRNAKA június 17-20.
Tudja -e valaki ,hogy a Wizz Air-nál van-e súlyhatár a kisméretű kézipoggyász és a nagyméretű kézipoggyásznál? Illetve,hogy a mérethatároknál lehet-e olyan eltérés,hogy például a hosszúsága ,több,de szélességre kisebb a poggyász a megadottnál?Tudom,hogy 42 x 32 x 25 és 56 x 45 x 25 cm, a megadott.
ROLLO-nak kizárólag ez az üzenet, VERKÁT talán már nem érdekli Crete.
Nem tudom, hogy lehet-e zavar az Aegeanair informatikai rendszerében, de valami furcsa dolog történt 2 napja. 82, azaz nyolcvankettő júróért vettem két főre jegyet Heraklion – Budapest útra, nyilván athéni átszállással. Baromira nem vagyok vicces kedvemben, és már nem is akartunk mostanában Krétára menni, de ezt egyszerűen nem tudtuk kihagyni a samosi költözés előtt.