...kb. mennyi km. Katerini Nei Porihoz és ha már a kilométerekről beszélünk a Meteorákat is szeretném tudni kb. hány km-re van és milyen az odavezető út???
Használd a térképet (bár kérdezni egyszerűbb)! Ráhúzod a kis emberkét és méterenként végignézheted szinte mindenhol, hogy milyen az út:
Csillag amit h.apci betett térképek azok teljesen jok,csak annyit tudok hozzáfüzni hogy az utak állapota nagyon jo,végig ki van táblázva görögül és angolul,nem lehet eltévedni,larissánál már kiirják a meteorákat is mert tudják hogy sokan amiatt mennek arra,csak bátran induljatok neki,larissában lesznek benzinkutak ahogy joval olcsobb az üzemanyag mint az autopályán,mi is kihasználtuk a lehetöséget
Szeretném megkérdezni, hogy Nei Poriban magyar idegenvezetős fakultatív programokat lehet-e befizetni. Nem utazási irodával, mert az elég drága, hanem helyiekkel. Mi a Neolinnal megyünk és ott kb 55 euro az út Athénba / fő, ennél kicsit olcsóbbra gondoltam. Nem csak Athén érdekelne. Köszönöm előre is.
Sétáltok egyet a faluban és az ott lévö irodáknál ki vannak irva a fakultativ árak,be lehet oda is fizetni,de nem biztos hogy tudnak magyarul,az angol német általában megy nekik
szia Timon
Nem egeszen ertem a kerdest. Kirandulasokat csak utazasi irodak szerveznek. A "helyiek" alatt mit ertesz? Lehet, az egyik iroda kicsit dragabb, masik kicsit olcsobb, de az meglattszik a szervezesukon is. Szerintem par eu miatt nem erdemes megkockaztatni, h. esetleg olyan utra fizess be, ahol nem beszelnek magyarul, vagy nem annyira jo a szervezes. De majd nezz korul, es dontsd el.
#2298582015-06-06 12:37:36 Válasz a #229801. hozzászólásra
Athén (görög: Αθήνα, Athína) Görögország, valamint a görög Attika prefektúra fővárosa.
Az autóbusz szombat éjfélkor indul. Útközben oda is, vissza is rövid pihenőt tartunk.
Athén leghíresebb látnivalója az Akropolisz, ahol lehetőségünk van megismerkedni az ókori világ legszebb épületegyüttesével. Az Akropoliszról letekintve látható többek között a Dionüszosz színház, Herodes Atticus színháza, az Areoszpagosz, a Lykabettosz dombja, az Agora és tiszta időben még Pireusz is. Az autóbuszos városnézés során megtekinthetik a főváros legszebb épületeit (pl. Egyetem, Akadémia, nemzeti Könyvtár, Parlament és az Elnöki Palota, Stadion, Zappion, Zeusz-templom, Hadrianusz-diadalíve). A sok élmény után kellemes időtöltést kínál a Plaka, az óváros, vendégcsalogató üzleteivel, kávéházaival és éttermeivel.
A délutáni órákban indulunk vissza, és rövid időre megállunk a Thermopülei-emlékműnél is.
Ára: kb. 45 euro + helyszínen fizetendő kombinált belépő ára: 12 euro/fő
Szeretném megkérdezni, hogy Nei Poriban magyar idegenvezetős fakultatív programokat lehet-e befizetni. Nem utazási irodával, mert az elég drága, hanem helyiekkel. Mi a Neolinnal megyünk és ott kb 55 euro az út Athénba / fő, ennél kicsit olcsóbbra gondoltam. Nem csak Athén érdekelne. Köszönöm előre is.
Napozóprogram, mely során vendégeinknek alkalma nyílik megismerni Litochoro partszakaszát is.
Az út során a hajó először dél felé veszi útját, majd rövid hajókázás után kiköt az Olymposz lábánál, ahol a hajóról leugrálva lubickolhatnak a tengerben. Visszafelé kikötnek egy tengerparti szakaszon is, ahol folytathatják a fürdőzést, napozást. Délben a kapitány megvendégeli Önöket különféle finomságokkal, majd ezután visszaindulnak a kikötőbe.
Ára: Paraliáról: kb. 18 euro
Nei Poriról: kb. 25 euro
Katerinitől délre található Litochoro, mely az Olymposz-hegy egyik menedékházához vezető útnak a kiindulópontja. Az Olymposz felhőkbe vesző csipkés csúcsai a hegyvonulat és a tenger közti keskeny síkságról törnek az ég felé. Az Olymposz erdős lejtőit tisztán látni az Athén - Thessaloniki autópályáról. Délen az út a szárazföld belseje felé, a Tempi buja völgyébe kanyarodik, itt választja el a Piniosz-folyó az Olymposzt társától, az Ossza-hegytől. Bár az Olymposz név az egész hegyvonulatra utal, legmagasabb csúcsát - egyben Görögország legmagasabb hegyét -, a Mitikaszt is rendszerint Olymposzként emlegetik. A hegy volt a görög istenek mitikus lakóhelye, 1913-ig ember nem is mászta meg.
Kirándulásunk során ellátogatunk egy igazi görög kis hegyi faluba - Agios Panteleimonaszba. Innen Litochoroba megyünk, ahonnan az Enipeasz-folyó mentén elsétálunk a Vythosi vízesésig. A gyalogtúra kb. 1,5 órát vesz igénybe.
Majd ezután Stavrosz menedékházig megyünk föl (944 m), ahonnan csodálatos panoráma tárul elénk. Az út során lehetőségük lesz egy fakultatív ebéd keretében megkóstolni a görög "mézet" és "ouzot".
Ára: Paraliaról: kb. 20 euro
Nei Poriról: kb. 25 euro
Mint irtam nyugodtan elmehettek kocsival meteorákhoz de ott nincs idegenvezetés magatoknak kell mindent megnézni,érdemes valamilyen csoporthoz csapodni mert az ö idegenvezetöjük tudja merre kell menni és mit érdemes megnézni,ha épp kinaiak az se baj csak nem fogjátok érteni amit mond,akik jártak Anettékkal elmondták hogy Anett nagyon érdekes tartalmas vezetést tartott,persze igy volt ez skiathoszi uton is
Annyit még hozzáteszek hogy ott meleg van,innivalot vigyetek és valojában akinek ez nem vallása annak némileg száraz ami ott van,szépek a sziklára tett épületek természetesen de egy idö után már annyira nem érdekes,ahhoz hogy jol érezzétek magatokat kell egy jo idegenvezetö aki sok érdekességet legendát elmond,öszintén mondom mi csak ketten mentünk kocsival és kissé unalmas volt az egész,mindent megnéztünk egy japán csoporttal de sokkal hamarabb eljöttünk onnan mint ök és inkább larisszában csavarogtunk,majd egyszer elmegyünk busszal egy csoporttal.
Sziasztok! Szeretném kérdezni, hogy Nei Poriban van Lidl vagy valamilyen hasonló bevásárlási lehetőség? Illetve ha valaki tudna még esetleg az autó kölcsönzés árairól mondani valami közelebbit az megköszönném!
Nei poriban nincs Lidl de rengeteg bolt van emberi áron kapsz mindent,ellenben Leptokáriában van Lidl csak odáig el kell jutni,kocsival, kismotorral, bicajjal, uszva
Sziasztok!
talaltam egy hetfon indulo last minute utat a kalandozastravel szervezeseben nei porira. Ket lehetseges szallas lenne. Az egyik a Maria haz, a masik a Gouzelis Nikos apartment. Probalok most visszaolvasni hatha valaki mar irt valamit esetleg ezekrol az apartmanokrol, de gondoltam gyorsban megkerdezem, hatha valaki van meg itt ilyen keson. Sajnos a Maria hazrol semmit nem talalok, a masik megvan de kivancsi lennek, hogy aki mar jart ott, melyiket ajanlana (akar szobaszammal is).
Az utazasi irodaval esetleg mar jart Nei poriban valaki? a 4 eves fiammal mennek es nem szeretnem ha utkozben derulne ki valami megsem stimmel. Nagyon halas lennek, ha segitenetek. Probalom most visszaolvasni a forumot es kideriteni az aktualis arakat (etterem, bolt, programok, stb)