Thassos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
Hozzászóló Üzenet
# 5101
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Bocsika
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
535 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#230191 Üzenet linkje2015-06-11 13:09:58 

Nyilván a booking is megpróbálja emelten tartani az árait,amit írsz az tényleg nagyon sok,még a nyugati árakhoz képest is. Hál istennek ma már az internet világában lehetőségünk van arra hogy megtalálja mindenki a neki megfelelő árakat. Ezekszerint a booking így is tudja értékesíteni.

szerintem Thasos egy nagyon jó hely remélem mindenki megtalálja a neki megfelelő fórumot arra a szállásra ami neki a legkedvezőbb.

# 5102
Accord
Aktív fórumos
Aktív fórumos
496 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#230197 Üzenet linkje2015-06-11 13:58:56  Idézet innen: #230185

rollo írta:
a jelzett oldalt én nem minősíteném, az egy teljesen önálló, külön világ; én megmaradok ebben az általánosan használt koordináta-rendszerben.
szóval, én két főre nézem, és pl. augusztus közepére, tök a főszezonra is van még a bookingon is 406 euróért/hét árért apartman, 8.5-es értékeléssel. ez az accord-féle szállás júliusi 100 eurójához képest jelentős különbség (nem accord számaival hasonlítom, hanem azt is megnéztem két főre, tehát ugyanazt ugyanazzal vetem össze), még akkor is, ha vmivel messzebb van a víztől.

Viki Studios

de az airbnb-n is van ez a lakás 5 főre 392 euróért, és ez a víztől sincs messze (ráadásul az airbnb-ből lejöhet még 20 euró kuponnal is, ha egyébként valakit az érdekel):

Airbnb lakás

na, szóval pl. ezekhez képest érzem ezt soknak, meg még vmennyire ahhoz képest, amennyire ismerem úgy általában a szállásárakat európában. viszont az is igaz, h az accord-féle apartman nagyon modern, nagyon tágas, nagyon ott van a szeren.

másrészt persze, teljesen igazad van, ez teljesen szubjektív, h ki mire és mennyit költ (spec. számomra az nem lehetséges, h 100 eurót fizessek egy szállásért egy éjre, akárhol is európában; nem, h görögországban, ami szerencsére nem éppen a drágábbik vége kontinensünknek. icon_smile.gif ), nem is volt szándékomban kritikai élt belevinni az irományomba, csak kíváncsi voltam, h valóban ennyibe fájt, vagy korábban esetleg olcsóbb volt még.

De ne 2 főt vess össze két fővel. 4 személyes szállásokat keressél, sokkal kevesebb a lehetőség. Ráadásul amit linkeltél Viki, az rohadt drága, 2 főre ad 127 ezres ajánlatot....... Az airbnb-s az jónak néz ki, ott egyben adja meg a komplett apartman árát.Ezt az oldalt nem használtam még.Majd jövőre végigbogarászom ezt is.
De ahogy írtam, azzal volt a baj, h sokan lefoglalnak 6-8 szállást is "büntetlenül", alig volt normális szállás szabadon. Aztán ilyenkor sorban kezdik visszamondani. Ha nem lennének a gyerekek, akkor nem zavarna egy kis kockáztatás a későbbi foglalással, de a gyerekekkel mindent jó korán előre lefixálunk. Sokan nem is foglalnak semmit, mennek, azt' majd lesz valami. Na mi a kicsikkel ezt nem tesszük meg.........
Különben ezen az airbnb-n foglaltál már? Rendben volt minden? Mert a booking tudom, h drágább, viszont borzasztó segítőkészek, azonnal intéznek mindent még telefonon keresztül is. Mindig minden olyan volt, mint amilyen a hirdetéseikben, egy kicsi turpisság se volt soha sehol. De ha emezek is ilyen korrektek lennének, akkor ott is próbálkoznánk jövőre.

# 5103
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#230201 Üzenet linkje2015-06-11 15:07:03  Válasz a #230197. hozzászólásra Előzmény #230197

de én két főt vetek össze. icon_smile.gif egyrészt, mert azért kezdtem el nézegetni, mert tetszett amit foglaltál, és azt vizsgálgattam, h mennyire jöhetne számomra szóba esetleg majd egyszer.
másrészt, mert fentiek okán még véletlenül sem a te döntésedet kritizáltam meg, hanem a szállással foglalkoztam csak, azt hasonlítottam össze más, ottani, nagyjából hasonló kondíciókkal rendelkező helyekkel. és én azt találtam, h ugyan lehet, h amivel én példálóztam az is drága, mindenesetre azért 90 ezerrel olcsóbb egy hétre augusztusban, mint a tiéd lenne (két főre) júliusban (406 vs. 700 eur).
lehet, h ez a kül. csökkenne ha négy főre nézném, nem tudom; de a másik alapján azért azt nem hiszem, h el is tűnne. de ki tudja; de mondom, ez több szempontból mindegy is most meg már.

airbnb: igen, többször. bár tartottam tőle, de én megszerettem. jó érzés, h azonnal a tulajokkal kerülök kapcsolatba, és eddig, szerencsére, csak jó élményeim voltak: remek kis lakások, segítőkész tulajok. hozzáteszem, eddig görögországban még nem foglaltam airbnb-n, csak spanyol- és olaszországban-de hát miért pont hellászban volna ez másképp? icon_smile.gif
talán a dolog megbízhatóságáról sokat elárul az, h a tulaj csak akkor kapja meg a pénzét tőlük, ha már 24 órája elfoglaltad a szállást, és nem jeleztél semmi problémát. hátránya viszont, h nem mindig lemondhatóak a szállások, és ha azok is, az airbnb szolgáltatási díját mindenképpen elbukja az ember ilyenkor.
szintén lényeges, h ugye ott nincsenek hotelek, csak kis szállások.
a keresési felület egyébként sztem elég jó, személyre szabható, árilag, felszereltségileg, stb. értékelések is vannak, azonban kisebb számban (még?), mint pl. a bookingon.
kb. ennyi így hirtelen a pro és kontra az airbnb-vel kapcsolatban. ha érdekel majd egyszer, szólj, küldhetek egy linket, amin keresztül regisztrálva kapsz egy húsz eurós bónt. fontos: de csak akkor tégy így, ha nem zavar az, h ha fel is használod egyszer, vagyis, ha utazol egyszer úgy, ha a szállást airbnb-n keresztül foglalod, akkor a visszaérkezésed után én is fogok kapni egy húsz eurós kupont.

# 5104
Accord
Aktív fórumos
Aktív fórumos
496 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#230220 Üzenet linkje2015-06-11 18:27:30  Válasz a #230201. hozzászólásra Előzmény #230201

Köszi, de ilyen már csak jövő tavasszal lesz. Idén itthon helyben belefér néha egy gyors "kirohanás " 2-3 napra, de nagyobb nyaralás nem.icon_smile.gif))
# 5105
Szaboreka
Aktív fórumos
Aktív fórumos
118 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#230279 Üzenet linkje2015-06-12 19:04:18 

Sziasztok!

A rutinos Thassos-ra járóktól kérdezném hogy hol lehet faszenet venni Skala Potamia-n? Egy-két este sütögetnénk egy kicsit.

Beszálva a szállásfoglalás témába mi a go thassos-on találtuk és privátba leleveleztük. Tavaly bevált remélem az idén is.
A választ előre is köszi, lehet hogy lesz még! icon_smile.gif

# 5106
Blackmore
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
20 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#230280 Üzenet linkje2015-06-12 19:42:13 

Sziasztok!
A szálláskereséshez szeretnék én is hozzászólni.
Mi eddig soha nem foglaltuk le előre a szállást de tavaly elég körülményesre sikerült a nyaralás. Általában 10-12 éjszakára szoktunk menni és eddig mindig simán ment a szálláskereséssel és talán olcsóbban is találtunk, mintha előre foglaltunk volna. Viszont tavaly sehol nem találtunk egyben 12 éjszakát ezért 3 helyen laktunk a 12 nap alatt, ezért idén foglaltam le először előre. Én direktben vettem fel a kapcsolatot a szálláshelyekkel és a Studio Voulisra esett a választás Limenarián. Még januárban lefoglaltam 42 euro/éj áron 4 személyre, 2 felnőtt és 2 gyerek. http://www.studio-voulis.gr/ . 2003-óta már többször voltunk Görög honban 20 és 40 euro között volt a szállásunk/éj 4 személyre.

# 5107
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#230281 Üzenet linkje2015-06-12 19:42:42  Válasz a #230279. hozzászólásra Előzmény #230279

Hú de jót kérdeztél....szerintem az ilyen nagyon vegyes szupermarketeknél (kettő olyan is van pl. Skala Potamia végénél, ahogy mész Panagia felé, van ott strandcuccoktól kezdve ruhákon át mindenig, az egyik mellett van egy bútorbolt féleség)elképzelhető, hogy van.
De kint, ha megkérdezitek a háziaktól, biztosan fognak segiteni. icon_smile.gif

# 5108
Robcsi03
Aktív fórumos
Aktív fórumos
161 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#230283 Üzenet linkje2015-06-12 22:26:29 

Hali
Én 154075 forintért foglaltam 9 éjszakára reggelivel, a calypso hoelben. 495 Euro. 4 főre. Ez sok?

# 5109
Bocsika
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
535 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#230287 Üzenet linkje2015-06-13 09:30:19 

szaboreka!
Van minden szupermarketszerűségben f@szén,de elégdrágavoltaaazt hiszem kb 5 euró.Először kérdezzétek meg a háziakat,hogy kell-e venni mert szokott ott maradni mert nagy kiszerelésben árúlják.

# 5110
Kissas57
Törzstag
Törzstag
699 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#230289 Üzenet linkje2015-06-13 10:25:57 

Mi 12 éjszakára 4 főre+Zseb-eb augusztus vége (3éj) szept. eleje (9éj) 630 euró 100 előleggel májusi foglalással icon_smile.gif
Felmerült a kóbor kutya kérdés; remélhetőleg ez a szigeten nem okoz problémát, mert akkor zsebes fürdő rucit kell beszerezni icon_wink.gif

# 5111
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#230290 Üzenet linkje2015-06-13 10:33:54  Válasz a #230289. hozzászólásra Előzmény #230289

Kóbor kutyák előfordulnak, de speciel én macskát sokkal többet láttam, mint kutyát, nem lesz gondotok szerintem vele. icon_smile.gif
# 5112
Kissas57
Törzstag
Törzstag
699 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#230293 Üzenet linkje2015-06-13 10:59:01 

A választ köszönve kellemetes 7végét kívánva innen a hús szobából mindenkinek icon_smile.gif a strandon levőknek is icon_smile.gif
Macsektól nem kell megvédenem a gazdit: Snufi a Zseb-eb

# 5113
Szaboreka
Aktív fórumos
Aktív fórumos
118 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#230308 Üzenet linkje2015-06-13 19:18:56 

Köszi a válaszokat! Lényeg az hogy lesz valahol. Anno Zakynthoson nehezen kaptunk. Itthon sem túl olcsó, úgyhogy az 5 euró nem is olyan vészes. Street view-n végigjártam az utcákat láttam a nagyobb supermarketeket, pont a Skalaból kimenő főúton lesz a szállásunk úgyhogy nincs is messze.
Más: lehet-e frozen yoghurtot kapni? Olvastam hogy Limenasban igen és Skala Potamiában?

# 5114
Kissas57
Törzstag
Törzstag
699 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#230434 Üzenet linkje2015-06-16 10:33:16 

Kalimera!

A Viki Apartman és Stúdió II. (Parti) Skala Potamia: szállásal kapcsolatos infókat keresek olyanoktól akik már laktak ott; vissza mennének, v. nem, miértekre is őszintén akár priviben is kissas57@freemail.hu csak hogy mire számítsunk. (főzési, ill. étkezési szempontok pl.)
Infókat előre is köszönöm icon_smile.gif
Azért lenne nagyon fontos, mert Yarisba 3 felnöt?+1 gyermek+Zseb-eb mellé nagyon korlátozott a csomag vitele, még egy 300 l tető boxal is a súly miatt is:-)

# 5115
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#230441 Üzenet linkje2015-06-16 11:29:37  Válasz a #230308. hozzászólásra Előzmény #230308

Ööööö...mi is a a frozen joghurt? icon_smile.gif

Viszont ami isteni: a gofris fagyi. Különböző fajtájúak vannak - ugyanúgy, ahogy fagyi kehely is sokféle fantázianévvel - egy jó nagy gofri, rajta fagyi és még sok minden, akár gyümölcs, akár öntetek, akár mogyoró, mandula. Valami őrült jó, mi Limenasban szoktuk enni a körhintáknál lévő sarki cukrászdában, de máshol is van, érdemes megkóstolni.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
<   1 2 3 ... 340 341 342 ... 391 392 393   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu