Thassos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
Hozzászóló Üzenet
# 5131
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
AGICA2
Törzstag
Törzstag
674 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#230556 Üzenet linkje2015-06-18 15:09:23 

szeretnék írni Nektek a szállásunkról. Pontios apartman, 202 első emeleti, legszélső szobában laktunk.
Az épület külsőre azt is merem írni, hogy magasan verte az eddigi legszebb apartmanokat, amiben voltam.
Szerencsénk volt, ott lettek kiosztva a szobák, nem volt tervezett rend előre. Tengerre nézett, ágyból is:)
Amik "problémásak" voltak: Rezsó nem ment, másnap reggel kaptunk újat. Zsír újat. Erkély redőny lehúzó a kezünkben maradt elsőre. Megszerelte az emberem. A széf csak be volt téve a szekrénybe, vicces volt, levihettem volna a tengerpartra:)Zuhanyfüggöny tartóstul az első fürdésnél leesett, visszaszereltük. A matracok szupi kényelmesek, jót aludtunk rajta. Egy nagy francia ágy és egy egyszemélyes ágy volt kettőnknek. Konyhafelszerelés alap. 2 főre. Minden nap takarítottak nálunk, valakinél csak 2 naponta, de ezt nem hittem el. Törölközőt kaptunk, mindig tisztát is. Csilli villi volt a szoba, minden nap mire feljöttünk, és be volt ágyazva. A közös helyek szépek, étterem, terasz, társalgó, recepció,bár, sütögető, közös wc , ami a hazautazó napon jól jött. 2 család kapott földszinti, kertre nyíló szobát. Nem szerették, és fáztak. Nem is volt szép, és én kicsit dohosnak éreztem. Amit fontosnak tartok megemlíteni, de hozzá teszem nyomatékosan, én csak a fotókat láttam róla, és nem láttam valósan semmit, és mivel az iroda képviselői, és akár Thassosi idegenvezető, vagy tulajok is olvashatják a fórumot, én letagadok mindent...a lényeg, aki nem szereti a bogarakat, ne érje be a földszinti szobával. Bár a bogár felmehet az emeletre is. ... de hozzáteszem, NEKEM IS CSAK MESÉLTÉK A FÖLDSZINTIEK!!! a két tulaj egy imádni való cuki pofa, teljes odaadással, szeretettel!!! Utolsó nap szintén búcsúvacsorát kaptunk, egy halom sült és főtt kajával, sajátával, kenyérrel, tánccal, zenével. Ha újra mennék, csak ide!!! 2 kutyusuk van, mindig ott vannak, ugatnak, jönnek-mennek:) Éjjel nem zavarnak, Babis Úr beviszi éjszaka őket! Én nagyon meg voltam elégedve a házzal, és a tulajokkal. Őszintén.

# 5132
Kuku
Aktív fórumos
Aktív fórumos
175 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#230573 Üzenet linkje2015-06-18 16:30:08 

Ágica2!Nagyon szépen köszönjük a beszámolódat!Már alig várjuk, hogy induljunk...de olyan sokááá van még augusztus vége!
# 5133
Borzi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
310 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#230705 Üzenet linkje2015-06-21 13:13:16 

Sziasztok kedves fórum társak! Érdeklődni szeretnék ,hogy Skala Potamiaba mennyire hirtelen mélyül a tenger, meddig lehet bemenni, hogy ne lepjen el, és mennyire szokott hullámozni? Jövőre lassan mélyülő homokos tengerparta szeretnék menni nyaralni. Köszönöm Üdv
# 5134
Lala12
Aktív fórumos
Aktív fórumos
95 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#230707 Üzenet linkje2015-06-21 14:03:11  Válasz a #230705. hozzászólásra Előzmény #230705

Szia Borzi!
Potamiának három jól elkülöníthető strandja van:
1 Központ, 2, Központi és a Nagy strand között, 3, a Nagy strand,
A központi: fizetős napágyak, tömeg, a part homokos, nem hullámzik szinte soha, állítólag nagyon bizosnságos, de a tömeg miatt ott nem fürödtünk,
2, a part aprókavicsos, a víz 1 méter után szuper homokos, lassan mélyül, ha fújt a szél itt voltak hullámok és ilyenkor 80-100 méterre a parttól már vigyázni kell az áramlatokkal, "kevés" fürdőző,
3, Nagy strand: szuper homokos part, napágyak, tömeg, a víz homokos alattomos kövekkel, a hullámzás gondolom mint a 2 strandnál, de mi ezt a részt is hanygoltuk.
Üdv

Lala

# 5135
Philipposz
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
6 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#230708 Üzenet linkje2015-06-21 14:12:33 

Márciusi főglalás. 2 családnak 4 illetve 5 fős, 2db két légterű lakás emeleti, babaágy, wifi, Ac, van 10 éj 50 eur /lakás/éj. Aug első harmadán. Az 5 férőhelyes apart árak 50-130 euro között mozogtak kb 180 elküldött és 120 visszaérkezett emil válasz alapján thasszosz egész szigetén kerestünk. http://www.posidonia-apartments.gr/ http://www.go-thassos.gr/visiting-thassos/hotels/posidonia-apartments
# 5136
Borzi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
310 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#230709 Üzenet linkje2015-06-21 14:30:55  Válasz a #230707. hozzászólásra Előzmény #230707

Értem nagyon szépen köszönöm ,hogy válaszoltál nekem, az lenne a kérdésem, hogy az Apollon apartmanok melyik strandhoz vannak közelebb a szállásai? A másik kérdésem meg azért a napágyasnál le tudom teríteni a törölközömet nem szólnak érte? Vagy azért ott ez ciki lenne? Én nem szoktam fizetni napágyért. Köszönöm szépen üdvözlet
# 5137
Choco_kit
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
9 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#230724 Üzenet linkje2015-06-21 19:56:49 

Szia Ágica!
Említetted, hogy nem sikerült átmennetek Vathi beachre. Miért nem? Mi július végén megyünk, és nagyon úgy terveztük, hogy átgyalogolunk Golden Beachről... Tegyünk le róla?

# 5138
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#230725 Üzenet linkje2015-06-21 20:04:22  Válasz a #230705. hozzászólásra Előzmény #230705

Borzi, Thassoson nagyon sokféle strand illetve part van, meg fogod találni a Neked valót. icon_smile.gif
Mi többekkel ellentétben nem bánjuk a tömeget, és Skala Potamiabn a centrum strandjánál vagyunk mindig, az nagyon lassan mélyül, emiett jó a viz hőmérséklete is, igaz tényleg sok a napernyő, de nekünk elviselhető. Ki mit szeret, ugye. icon_smile.gif Ráadásul most gyerekkel megyünk, neki is jó lesz.
De mondom, vannak szuper hullámzó partok is, ha arra vágynátok. icon_smile.gif
Egyébként tavalyelőtt kifogtuk Skala Potamiaban is, hogy egy-két nap nagyon hullámzott a tenger a partunkon. icon_smile.gif

# 5139
AGICA2
Törzstag
Törzstag
674 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#230748 Üzenet linkje2015-06-22 07:51:50 

Szia! Azért nem sikerült átmennünk, mert letértünk a megszabott útról. Mi mentünk a kecskék után, az erdőben, a sziklákon. Elvileg van út, ami átvisz a hegyen, de az is benne lesz Skala Potamiátol 5 órába gyalog. Hajóval kikötöttünk Vhatin, nekem nagy csalódás volt. A part tök szép lenne, valóban fehét, zöld és szép, de tele van szeméttel, üveggel, és csak nudisták voltak akkor a parton, csak meleg párosok. Kellemetlen volt köztük kikötni, kihajózni, és egy órát ott maradni, mert nagyon keskeny, pici a partja, össze voltunk zsúfolva. Kár, hogy ennyire szemetes volt a part...
Egyébként Potamia strandja nagyon tetszett nekünk, lassan mélyülő, órákig sétálós, néha hullámzó, arany homokos. Apollon szállásaiból a Pontiosból van legközelebb a tenger.

# 5140
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Rollo
Törzstag
Törzstag
1558 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#230749 Üzenet linkje2015-06-22 08:18:46 

érzésem szerint az öt óra erős túlzás, már persze ha csak az egyik irány lesétálására gondoltál. mi megtettük két éve az utat, és úgy emlékszem, h úgy 60-70-80 perc volt potámiából vathiig, és persze ugyanennyi vissza.
# 5141
Iamz
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
14 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#230766 Üzenet linkje2015-06-22 10:03:33 

Sziasztok!
Mi tegnap jöttünk haza icon_smile.gif Az Aeolos apartmanban voltunk, nagyon jó hely, ez van a legközelebb mindenhez (100 m a part, előtte van pont a buszmegálló is, pékség, boltok közel) a Pontios hotel felé van, az még vagy 300 méter felfelé tőle.
Jó kis apartman, nekem élőben szebb is volt, mint a képeken az Apollon honlapján. A tulajdonos fogadott minket, kaptunk egyből egy üveg lekvárt tőle icon_smile.gif Takarítás, törölköző csere 1x volt a héten.
Az egyetlen negatívum nekem az ágy volt. Egy 140x190 cm-es "kétszemélyes" ágy van, ami nagyon kicsi két emberre...

Annyi minden történt egy hét alatt, nem tudom mire vagytok esetleg kíváncsiak, írjatok nyugodtan

# 5142
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#230769 Üzenet linkje2015-06-22 10:14:51  Válasz a #230766. hozzászólásra Előzmény #230766

Szia!
Szerintem itt mindenki, mindenre kiváncsi. icon_smile.gif Főleg a tapasztalatokra. icon_smile.gif
Sikerült nagyjából felfedeznetek a szigetet?

# 5143
Iamz
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
14 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#230775 Üzenet linkje2015-06-22 11:32:00 

Hát ez jó kérdés icon_smile.gif Mi abban a helyzetben voltunk, hogy nem akartunk sem autót sem motort bérelni, így kellett megoldani, hogy minél több mindent lássunk... ami Thassoson rájöttünk, hogy nehéz feladat.
Úgy terveztük, hogy bejárunk mindent, amit lehet.
Jelentkeztünk a Sziget túrára, a fakultatív programra Áginál. Összesen 3 pár jelentkezett így ő vitt minket körbe egy 7 személyes kocsival. Ez olyan szempontból jó volt, hogy sok helyen meg lehetett állni, és Ági sok mindent mesélt, de az autó nagyon kényelmetlen volt, hátul meg lehetett fulladni a melegtől, így próbáltunk inkább minden ablakot lehúzni, így viszont nekem lefagyott a fejem a huzattól. Itt tényleg körbe jártuk a szigetet, néhány parton megálltunk, illetve voltunk olíva múzeumban, egy kolostorban és egy szobrászmesternél. A legjobb rész nekünk Aliki volt, itt körbesétálhattuk a félszigetet, az egyik legszebb partok itt vannak! Jó lett volna fürödni is itt, de nem volt idő rá aznap

A katalógusban volt hirdetve Filippi... mire megérkeztünk már nem is volt alternatíva a tájékoztatón, mondván, hogy oda úgysem jelentkezik senki... Ági gyorsan elmondta, hogy komppal és 4-5 busszal át lehet menni magunk is, mi pedig mindenképpen át akartunk menni úgyhogy kedden elindultunk. Nagyon kalandos a görögöknél a buszozás icon_smile.gif Általában nincs kirakva a megállókban sem a menetrend, de még egy tábla sem, hogy ez itt egy megálló! Így sok helyen egymást kérdezgetik az emberek, hogy hol a megálló, mikor jön, elment-e már a busz. A hazaihoz képest ez katasztrófa, csak Kavalában a nagy buszvégállomáson van rendes kiírás, hogy hova mi megy. Viszont a sofőrök nagyon rendesek, nagyjából tudnak angolul, és tényleg segítenek eligazodni.

4 átszállással el is érkeztünk Filippibe icon_smile.gif megérte megnézni. Annyi haszna volt a magán utazásnak, hogy így 56 EUR volt az utazás és a belépők kettőnkre, a fakultatív ár fele.
A hátrány, hogy mivel egy darab busz nem volt kiírva, hoyg mikor jön, így nem mertünk megállni sehol, pedig KAVALA gyönyörű város, megérte volna maradni 1-2 órát, de nem tudtunk, mert nem akartuk hazafelé esetleg lekésni az utolsó kompot, utolsó buszt. Így is volt 3-4 óra az út oda és vissza is.

# 5144
Iamz
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
14 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#230776 Üzenet linkje2015-06-22 11:35:23 

Voltunk busszal Panagián, ez 10 perc Skala Potamiáról, gyönyörű falu, sokkal szebb, mint Potamia, ha van egy fél napotok ide is megéri átmenni. Ebédeltünk az egyik központban lévő tavernában, nagyon finom volt és meglepően minden 1-2 euróval olcsóbb volt, mint a parton.
# 5145
Messinia
Törzstag
Törzstag
1834 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#230777 Üzenet linkje2015-06-22 11:43:07  Válasz a #230776. hozzászólásra Előzmény #230776

Köszönjük a gyors beszámolót. icon_smile.gif
Mi harmadszorra megyünk a szigetre, szóval valamennyire jártasak vagyok már, de itt a fórumon vannak még Thassos "szüzek" icon_smile.gif, nekik jól jön szerintem minden info. icon_smile.gif

Alyki tényleg gyönyörű, nekem is az a kedvencem.
Jó, hogy bevállaltátok busszal Filippit, valóban fantasztikus hely, jó nagy kiterjedésű az ókori város, érdemes megnézni, aki szereti az ilyet, nagy élmény volt nekünk is.

Ezek szerint akkor végig jó időtök volt, tudtatok strandolni is.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
<   1 2 3 ... 342 343 344 ... 391 392 393   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu