és mennyibe kerül, milyen biztosítasi feltételekkel? Azért kérdezem ám csak, h Karpathoson megéri-e, már tisztán csak anyagi értelemben, ilyen nagy kölcsönzőtől bérelni; mert ált. Görögországban nem, viszont Karpathoson elég drága az autó, így itt viszont nem kizárt, h nagyon is. Köszi!
Ez az autóbérlés téma engem is érdekel.
Számtalanszor voltam görög szigeteken, legtöbbet Krétán, és soha nem foglaltam előre autó. Természetesen előtte mindig megnéztem a neten, hogy milyen árak vannak.
Mindig a szállás közelébe egy-egy séta alkalmával megtekintettem az árakat és a legszimpatikusabbnál (nem feltétlen a legolcsóbbnál) béreltem autót. Jóval olcsóbb volt így mint a neten előre lefoglalni a biztosítás is mindig rendben volt, erre külön figyeltem.
Karpathoson ez másként van? Ott a nagyobb kölcsönzőktől jobban megéri bérelni? Ezt furcsállom, bár lehet a kisebb görög cégek lehet csődbe mentek és azért?! Na meg a sziget sem nagy, bár a Korfu és Rodosz vagy Kos sem nagy, mégis ugyanaz a helyzet ott mint Krétán. Igaz biztos több a turista is mint Karpathoson.
Szóval vannak helyi autóbérlési lehetőségek a nagy, ismert kölcsönzőkön kívül? Erről van tapasztalata valakinek?
#2307712015-06-22 10:36:19 Válasz a #230755. hozzászólásra
vannak persze, és náluk is érdemesebb előre, úgy szinte mindig olcsóbb, mint ott (főleg, ha teljes ott tartózkodásra bérel vki, reptértől-reptérig, vagy kikötőtől-kikötőig). csak, maga az árszint magasabb, mint általában a görög szigeteken, de egyebekben ugyanúgy működött a dolog.
mi egyébként tőlük béreltünk, de a tipp innen jött, tehát már mások is használták őket a hellaszról:
2012-ben és júliusban, egy hétre, 35 euróba került per nap, önrészmentes biztosítással. ez nem volt éppen olcsó, pedig ez volt a legjobb deal akkor; ezért vagyok én is kíváncsi, h vajon ezzel szemben egy europcar mennyiért adja, és, h tényleg önrészmentes-e a biztosítás hozzá.
#2307742015-06-22 10:56:09 Válasz a #230771. hozzászólásra
Köszi szépen
Ilyen kölcsönzőre gondoltam , igaz ez Lefkos-ban van csak, ahogy láttam. Tüzetesebben szétnézek Pigadia-val kapcsolatban a neten, hátha találok hasonló autókölcsönzőt.
#2307812015-06-22 12:12:15 Válasz a #230774. hozzászólásra
az nem számít, mi is pigadiában vettük fel, adtuk le, és ez felármentes is volt. de persze, nézzél szét, van még sok, már csak az ár-összehasonlítás miatt is érdemes.
#2308182015-06-22 20:33:31 Válasz a #230771. hozzászólásra
Látom az autóbérlés sokakat érdekel. Mivel mi nem tudunk angolul,ezen az oldalon magyarul is érthető szinte minden,ezért döntöttünk emellett.Igaz lefordíttattuk az egész szerződést,az összes alpontjával együtt.....s csak utána foglaltunk.
Nos mi 10 napra foglaltuk le 196 euróért, ami tartalmazza a (majdnem)teljeskörű biztosítást,kivételt képez az ablaktörés és a defekt (majd imádkozunk!).
A szerződés 500 euró önrészt tartalmaz (lopás,baleset). Még szerencse,hogy lefordíttatuk,
mert kiderült,ha kártyával és előre fizetünk,akkor a bérleti díjon felül 100 euró garancia díjat kell fizetnünk, ha netán készpénzben fizetnénk, akkor az önrésszel lenne egyenlő a garancia díja (azaz 500 euró). Igaz ezt a kocsi leadása után visszakapjuk,ha minden rendben van a járgánnyal.
Talán ezek a leglényegesebb pontjai a szerződésnek .
Az elmúlt két bérlésünk során azt tapasztaltuk,hogy mindenki drágábban bérelt autót,mint mi. Bár ennek az oka talán az,hogy minden esetben hosszabb időre kölcsönöztünk. Aki tud angolul biztosan előnyösebben megoldotta volna..
ha 500 eur az önrész, akkor az azt jelenti, h baj esetén addig ti fizetitek a kárt, és ez az összeg valószínűleg (bár nem biztosan, ez görögország ), zárolva lesz a bankkártyátokon. és nem csak ablak, gumi, stb. sérüléskor, hanem bármilyennél. ezért ennyire jó az ár is. de amúgy tényleg jó, még egy teljes önrészmentességet jelentő kieg. biztosítassal együtt is abszolút versenyképes.
Hello! mi épp most vagyunk itt Karpathoson u.hogy hozzá tudok szólni a témában. Nagyon jó áron foglaltatok ! mi 3 napra béreltünk 88 E / 3 nap. + napi 10 E a full biztosítás. Ezt ha kéred kéred ha nem nem. Mi kértük. 10 napra kb. 295 E lenne + 100E a full insurance. Idegenvezetőtől béreltük de ez most kivételesen olcsóbb volt mint más utcai kölcsönzőknél. Ált. drágább szokott lenni.Sima utcai kölcsönzőnél 130E / 3 nap lett volna és ha baleseted van vagy v.mi lesz a kocsival 400 E önrész. A benzin 1,75-1,91 ig mozog. Az idegenvezetó nagyon kedves , segítőkész. már csak 2 napot maradunk, ha kérdés van bátran írjatok!
Nagyon kicsi a sziget, 3 nap alatt 260 km mentünk de minden szegletét bejártuk. Csodás strandok vannak, az utak néhol elég durvák, de lassan simán el lehet menni.
#2309402015-06-24 13:56:18 Válasz a #230891. hozzászólásra
Szia Kantorandrea!
Nektek ez most előszezoni ár az autóbérlésnél?
Szerinted július 30-án is fogunk ennyiért kapni autót? Mi is 3 napra szeretnénk bérelni autót!
Ez a legkissebb, legolcsóbb kategória amit ti most béreltek?