Helló!
Ez a sztrájkos infós oldal engem is érdekelne...főleg így, hogy elhalasztották. Raven71, ti már foglaltatok kompjegyet? Kb egyszerre megyünk, mi 20-án fogunk kompozni végül.
szia Wucy, mi a Samiba menőre fogunk foglalni, 12.30, talán addigra oda fogunk érni, vagyis remélem. Még azon is gondolkozunk, hogy a 20% kedvezmény miatt megkockáztassuk-e a return jegyet.
a mi esetunkben 1,66 euroval lenne dragabb . valahol egyszer olvastam, hogy elveszitettek a listat azokrol akik retur jegyet vettek. ez mennyire lehetseges? gondolom a jegyvetelnel kap a vasarlo egy papirt arrol, hogy megvette a retur jegyet. es Samiig mennyit megy a komp? szeretek kompozni, szoval en elveznem a hosszabb utat
Ha végre megszületik az elhatározás, és le tudom majd foglalni a kompjegyet, akkor mindenképpen megkérdezem ezt a return dolgot is.
A komp ha jól tudom 2 órát megy kb, a tiétek meg 1 órát. Elvileg partok mellett meg, úgyhogy lehet nézelődni, stb. Mi gyerekekkel megyünk, legalább 2 óra alatt kicsit megmozgatják magukat.
Sziasztok!
A Sami kompnál a retúr jegyet a bodegánál kell azonnal kérni és fizetni is és azonnal a kezedbe is adják a jegyet is,a cég szép irattartójában,amiben a menetrendet is megtalálod majd.Nem kell tehát hazautazásig elhagyni.
Akompos infokat az Inkefalonia.gr. oldaln találtam.
Topodyt, ez azt jelenti akkor, hogy hazafele nem kell ott lenni a komp indulás előtt egy órával? Gondolom, nyilvántartják a jegyet, és ha később érünk is, de felférünk majd a kompra.
Egy hétfői napon mekkora tömegre lehet számítani egyébként?
A görög oldalon egyelőre a képek nézegetésén kívül más értelmes dolgot nem tudok végezni, de majd figyelem a sztrájkok miatt:)
Sziasztok!
Na tegnap este 21.10-re mi is hazaértünk erről a gyönyörű szigetről,2 szép hetet töltöttünk ott egy hétig béreltünk autót /suzuki jimny/ a CBR-től, előre a net-en,azért tőlük mert a Pefanis április közepén visszaírt hogy örülünk hogy minket választottál de sajna a kért időszakra nincs autónk így maradta CBR kicsit drágább de mire leértünk tudtuk hogy vár ránk a kocsi.A foglaláskor kellett a 20%-át előlegben átutalni /78,40-et/,de ezt levonja a helyszínen és a maradékot kellett kifizetnem.ami az árban benne van a C.D.W./ha én csinálom az ütközésből eredő kár /,
P.A.I./személyi sérülés/,T.W.& F.W/lopás és tűz ellen/,Third party liability,/harmadik félnek okozott kár/
ezért fizettem 392 jurót. /ebből a helyszínen 313,60-at/
Kérdezte plusz 35 juróért akarom-e megkötni a S.C.D.W. ami pluszban ami a következőket tartalmazza:
kerekek és a gumik sérülései,
parkolásnál keletkezett károk,
üveg vagy tükör vagy antenna kár,
futómű vagy küszöb sérülés,
kompon történt kár,
szóval így lett összesen 427 juró ami nem kevés,ezen kívül semmi bank vagy hitelkártyát nem kértek.De megérte mert biztos voltam benne hogy mindenhová le vagy felmegyek, ha kell a kapcsolt összkerékhajtással./néha kellett/.
a sziget nem kicsi, tavaly 1 hét autó Lefkadán 680 km,előtte Zante 1 hét autó 620 km,
itt 1 hét autó 1210 km.
Scalában voltunk árak: kenyér 70-dkg 1 E
kb 1 kg kukoricás 2 E
kóla 1,5 l 1.75 E
6-os zsugor sör 0,33 3,95 E mythos
ua fent 4.15 E fix
ua fent 4.25 E alfa
paradicsom 1,95 E
citrom 1.75 E
szalámi 30 dkg vákuumos 4.35 E
vaj 25 dkg 1.85 E
voltunk a Sparban és a Lidl-ben valamivel olcsóbb volt.
A vacsorák 13 és 38 E között mozogtak.
egyenlőre ennyi így gyorsba.
#2313612015-06-29 12:22:05 Válasz a #231324. hozzászólásra
Sziasztok!
Csillag, én itt foglaltam...illetve írtam egy mailt, h mikor szeretnék oda és vissza utazni. Egy válasz levél jött, hogy a jegyeket eltették a nevemre, és indulás előtt 45 perccel a kikötőben átvehetem...Tapody szerint akkor mindkét jegyet azonnal adják is! Mondjuk ennek örülök ! Mi 21.én kompozunk (remélem )
Csak egy általános kérdés: Ti nem paráztok kicsit kompos sztrájktól???
Én személy szerint kicsit félek a sztrájktól, nem is akkor, amikor megyünk, hanem akkor, amikor kinyaralva, pénzelköltve jönnénk haza a szigetről. Szerintem ismerve a jelenlegi helyzetet sokan más nyaralási célpontot választanak maguknak....de mi még kitartunk:)