A szerb rendőrség a napokban fokozottan ellenőrzi az autóbuszokat,illetve a sofőröket,a Nais motelnál.Tegnap összesen
39 autóbuszt ellenőriztek,ebből 25 szerbet és 14 külföldit. Tehát semmi se kezdődik,hanem a multheti szerencsétlenség után szigoritották az ellenőrzést,miután egy szerb buszsöfőr elaludt Belgrád előtt,volt egy halott,meg nagyon sok sűlyos sérült.Teljesen felesleges attól félni,hogy a szerb rendőrök a magyar táblás autókat szivatnák.De,hogy több az ellenőrzés azt én is tapasztaltam,trafipax filmezett Szabadka után is,a forgalmat leterelték egy pihenőre,ott büntették a gyorshajtókat,ugyhogy jobb betartani a sebességeket.
#2315752015-07-01 21:50:25 Válasz a #231568. hozzászólásra
Szia, mi is Tolnáról indulunk pénteken Görögországba. Az általad említett útvonal tökéletes, mi is arra mentünk tavaly Montenegróba. A határon nem kellett várakozni, lehet haladni, szemben a felújítás alatt álló 55-ös úttal. Jó útat!
Sziasztok!
Az idén megyünk harmadszor Görögországba autóval és most kellett rádöbbennem, hogy sosem volt eddig tűzoltókészülékem. Gondoltam, hogy az idén szabályos leszek és azt is beteszem. Igen, ám, de ami tárolóhelyet kinéztem magamnak - C4 Picasso hátsó ülések előtti padlórekesz - oda nem fér be az 1kg-os készülék. Kérdésem, az, hogy vajon a tűzolzóspray is megfelel-e a tűzoltó készülék kritériumainak egy görög rendőr szerint, vagy inkább keressek másik tárolóhelyet?
Erröl csak az a véleményem hogy aki saját kocsival utazik és elkapják valamilyen szabálysértésért akkor ugyanigy járhat,persze ezt az állandoan buszozok nem tudhatják,ezen kivül mekkora tortura ha lerobban az auto és minden saját zsebre megy,inkább egy ilyen tartson fel minket mint egy komoly baleset amit jo ha tulélünk
#2316432015-07-02 17:06:28 Válasz a #231639. hozzászólásra
Nagyjából nulla az esélye annak, hogy egy görög rendőr tűzoltókészüléket kérjen. Meg úgy általában bármi mást. Persze ehhez meg kell állítson, ami megint csak valószínűtlen.
Ettől függetlenül én inkább keresnék egy másik helyet a rendes tűzoltókészüléknek.
Szeretnék tranzitszállást foglalni Skopjéban, júliusban. Két gyerkőccel utaznánk és az lenne a kérdésem, hogy mennyire biztonságos a városban tartózkodni, városnézni? Utcai parkolás biztonságos (semmi láthatót nem hagyok benne)? Max eset 10-ig sétálnánk, vacsoráznánk ott.
Ha esetleg valaki már kipróbálta, akkor pár szóban írja már le a tapasztalatait. Milyenek most az állopotok? Mennyi az esélye egy újabb erőszakhullámnak?
Steve leírta neked az index fórumban, hogy mi várható. (Bizonytalan a helyzet. 50%-50%, hogy történhet valami, vagy, hogy nem.)
Ő elég tapasztalt, nem beszél mellé.
Én haza útra foglaltam booking.com-on egy éjszakát Skopjéban,
szintén két gyerekkel. Lehet, hogy le fogom mondani és haza is egy nap alatt jövünk, vagy Szerbiában nézek tranzit szállást. Meg nem döntöttem el.
#2317032015-07-03 11:51:13 Válasz a #231678. hozzászólásra
Köszi, hogy figyelmeztettél rá, magamtól nem vettem volna észre!
Az ilyen hozzászólásoknak azon kívül, hogy magad okosabbnak gondolva lenézed a másikat, az égvilágon semmi értelme sincs. Fiatalság, bolondság, valszeg
Nem arról van szó, hogy nem bízok Stevie-ben, hanem arról, hogy olyan embert keresek, aki esetleg napi/heti szintű információval rendelkezik az ottani hangulatról. Barátja, ismerőse lakik ott. Az ilyen ember lehet, hogy csak nevet a figyelmeztetésen vagy éppen azt mondja, hogy eszünkbe se jusson ott megszállni.
Szóval csak kicsit több információt akartam szerezni, ez nem bűn, ugye?