Megérkeztünk Nikitibe. Pécs-Szerb határ 2.5 óra, Eszék-Lipovac 55kuna,
Szerb határ-Belgrád 3 €, a többi változatlan.
Belgrádban nincs útépítés, viszont Nisig több helyen sáv eltolásos útépítés.
95-ős benzin Szerbiában 151.20 dínár, Macedóniában 71 denár.
Autógáz szinte az összes kúton van. Kártyával tankoltam mind két országban.
A boltok tele vannak áruval, nincsenek üres polcok, viszont örülnek a kis címletű
pénznek.
Halihó sziasztok! Üdvözlet a régi motorosoknak és az újonnan vállalkozóknak:)
Nem tűntem el, folyamatosan olvastalak titeket. Megjártuk Erdélyt (inkább 3* gürügország) az autópálya hiánya és a forgalom miatt), most már jöhet Göröghon.
Jövő pénteken indulunk, utána szombaton jövünk, most sajnos csak 1 hét jut, de örüljünk ennek is így építkezés mellett.
Szóval ha bárkinek bármi kérdése van, most már írok is, bár a tavalyi beszámolómban minden benne van. Friss infókkal meg majd onnan és hazaérkezés után. Engem az esetleges üzemanyag hiány nem érint, egyedül attól tartok egy kicsit, hogy nyersanyag hiány miatt a szálloda nehogy ne tudja teljesíteni a kifizetett ellátást. Most kirándulást nem tervezünk, úgyhogy a későbbi beszámolóm is rövidebb lesz (tavaly nagyrészt megnéztünk mindent, így választottuk az idei helyszínt).
Ja most két kocsival megyünk, jönnek édesapámék is.
Szép napot mindenkinek.
#2319762015-07-08 11:31:51 Válasz a #231973. hozzászólásra
Rendben. Minden attól függ hogy mennyiért "veszed" a macedón dínárt. Én 6 forint/dínárral számoltam, és úgy már más a helyzet. Egyszóval régebben volt 40-50 forint is a két ország között, de ez mára már eltűnt és gyakorlatilag nincs különbség. (szvsz)
#2319772015-07-08 12:23:18 Válasz a #231974. hozzászólásra
Lehet!
De elfogadnak €-t is (3*1.5€) igen minimális a különbség! Az oda-vissza útra 400 denár ~ 6.5 €. A különbség nagy részét pedig elviszi a 6 SMS (ha be van állítva).
Azt szeretném kérdezni, hogy K&H Electron kártyával lehet fizetni a kutakon illetve fizetős kapuknál Szerbiában és Macedóniában.
Válaszotok előre is köszönöm.
Sziasztok!
Szerb Mol kút: 26.46l - 4000 dinár sms 10435 ft
Macedón kút : 29.44l - 2090 denár sms 10612 ft
Macedón pályán a középső kapunál nem volt ki írva így ott is
kiadtam 1.5 €-t azt mentem. 1 és 3-as kapunál kivan írva a 1.5€.
Sziasztok!
Szerb Mol kút: 26.46l - 4000 dinár sms 10435 ft
Macedón kút : 29.44l - 2090 denár sms 10612 ft
Macedón pályán a középső kapunál nem volt ki írva így ott is
kiadtam 1.5 €-t azt mentem. 1 és 3-as kapunál kivan írva a 1.5€.
Otthonról úgy indultam hogy 3 db 1€ és 3db 50 centest félre raktam a
Macedón kapukra. Ezért nem tudok infót se kártyáról, se arról hogy
mi van akkor ha nagyobb pénzt ad valaki.