Két különböző kirándulás az Acheron szurdok és az Acheronon való kishajózás. Előbbi a forrása után, a másik a torkolatánál van. Hajóval a torkolattól csak egy darabig lehet felmenni, ameddig hajózható. Ezen az úton van strandolás (Ammoudia, Lichnos), és a kis kék barlang. 12 euróért visznek a kishajók a pargai kikötőből. Menetrend van kitéve. Az Acheron szurdokba Glyki faluig kell autóval elmenni (érdemes Necromanteion jósdáját útba ejteni), a hídon átérve a szinte pataknyi Acheron mellett a parkolóig haladva (remekül ki van táblázva), kocsit letéve választhatsz a szurdok bejárására a lehetőségek közül: gyalog vagy lóháton. Előbbi ingyenes, utóbbi 5 euró/fő (ugyanennyiért van a raftingolás lefelé a folyón). Gyalog a legizgalmasabb. Miután az ösvényen végigérve belegázolsz a vízbe, olyan metsző hideg, hogy szinte vágja a lábadat. Ez attól van, hogy ott ömlik bele 3-4 jéghideg forrás. Ha ezen átküzdöd magad, sokkal kellemesebb a víz, a látvány meg fantasztikus! A legvégén van egy-két olyan rész, ahol már csak úszva lehet tovább menni, de addig max. derékig érő vízben haladunk. Vagyis fürdőruhában menj. Ami még fontos, cipő kell a lábadra. Én egy jó erős szandálban jártam végig, volt aki fürdőcipőben, más sportcipőben vagy bakancsban volt.
Üdv Parga rajongók!
Idei Kefalóniai autós utunkat a Görög helyzetre való tekintettel becseréltük Pargára. Gondolom nem jártunk nagyon rosszul!...vagyis remélem !
Pár kérdésem lenne hozzátok!
Lichnos-on lesz a szállásunk.
1. Bárki bemehet a kemping(ha jól tudom [google] sorompó is van ott) részen lévő strandra?
2. Pargán van olcsó bolt? A Carrefourt megtaláltam, kb. milyen árfekvésű? Esetleg környékbeli strandokra tartva találunk-e másik olcsó boltot?
3. Lichnoson vagy Pargán reggelik miatt valami jó kis pékséget tudtok?
#2321572015-07-10 13:50:56 Válasz a #232143. hozzászólásra
Szia!
Mivel az odébb van, így a bejárás szerintem autóval működik csak, gyalog nem lenne egyszerű... Parga-ra átérve pedig a parkolás ami nem lesz könnyű...
Strandra szerintem biztos lehet menni én nem láttam lezárt partszakaszt arrafelé...
Olcsó bolt? Nem könnyű, minden üzletben van, ami olcsóbb, mint máshol, de ez nem egy boltban koncentrálódik... Sajna ki kell tapasztalni, mire van szükségetek, az hol a legjobb árért kapható... Pékségek közzül én az Achilleas bakery-t ajánlanám a Grill 33 mellett...Nekünk az jött be a legjobban..
#2322112015-07-11 09:41:08 Válasz a #232143. hozzászólásra
Szia!
Tegnapelőtt voltunk a Lichnoson és ahogy leérkeztünk, a sorompónál ülő bácsika rögtön odairányított bennünket a kemping melletti strandra. Le is tudtunk parkolni, nem kellett érte fizetni sem. A kemping nagy épületének túlsó sarkán van nagyon szuper mosdó tusolóval, amit szintén bárki használhat.
A Carrefourból csak néhány árat tudok írni, 5 literes víz 1,6€, coca-cola 2x1,5l 2.98€, jégkrém 490 gr 1,89 €, felvágott 4,65 €/kg. Bankkártyával csak 20€ fölött lehet fizetni.
Nekem az Arista tetszik a legjobban, mert az rövid séta távolságban van a szállásunktól, bár a Carrefourban kinézett 1€ árú fűszerkeverék az Aristában 1,27 volt, viszont a sajt meg olcsóbb, meg a vízből is 1,5 € egy 6x1,5 literes zsugor. Az Aristában viszont nincs korlát a bankkártyás fizetéshez.
Pékségbe oda járunk, ami éppen útba esik, de eddig még csak kenyeret vettünk.
#2322132015-07-11 10:29:44 Válasz a #232211. hozzászólásra
A "Lichnoson ahogy leérkeztünk, a sorompónál" : ezalatt a kemping sorompóját(bejáratát) érted, ami már szinte lent van a parton, ahol egy bolt is van? És innen irányította a bácsika benneteket?
#2325122015-07-15 10:38:11 Válasz a #232213. hozzászólásra
Bocsi, hogy nem válaszoltam hamarabb, kicsit sűrű volt a programunk az utóbbi napokban.
Amikor a lefelé vezető út elágazik háromfelé, ott ül a bácsika a piros ház előtt és lelkesen integet, hogy arra menjünk. Innen ereszkedni kell még egy kicsit a bolthoz.
Mi is főként az Aristában vásároltunk, illetve piaci napon a zöldségesnél, mindig volt valami kis bónusz. Pékségek közül nekünk a Green Bakery jött be a legjobban, mindig ott vettük a kenyeret, meg a sütiket.