Megnéztem a táblázatot,és látom,hogy néhányan már elmentek,sőt vissza is jöttek.Kár,hogy valami beszámoló-értékelő-félét nem tettek ide fel az oldalra.Nem mindenkit tudok fejből követni,hogy az esetleges beszámolóját az adott topikban keressem,jó lenne 5-10 mondat itt is.A most izgulóknak segítség lenne...kár,hogy ez a topik kimerül abban,hogy "de izgulok-mikor hívnak-mit kapok"...ezzel nem arra akarok utalni,hogy ez nem jó,vagy fölösleges,hanem a már hazajöttek figyelmét szeretném felhívni arra,hogy ők is izgultak,stb!Biztosan őket is érdekelte volna,mit mond,aki már hazajött!!!!
Kri76, Xul, Bejjuss és én megyünk azon a héten. Xul busszal, a többiek repülővel. Nagyon várom már. Ti minek örülnétek a legjobban?
Bejjuss, zártatok ki valamit?
A nevemnél honlapként a táblázat van berakva, most már te is benne vagy
Eddig Krétát kapták a legtöbben. Remélem minket is oda küldenek majd
A visszajövőktől meg szívesen fogadnánk egy kis beszámolót, hogy hogy zajlott náluk a dolog.
Csörögtek, hogy megvan a hely, bementetek az irodába a maradék összeget befizetni. Ott adtak valamit? A repülőjegyet mikor adták oda? Ott az irodában akkor már ugye meg tudták mondani, hogy mikorra kell a reptérre kiérni?
Mekkora poggyászt engednek fel? Lehet 2 személyét összevonni 1 súlyosabb bőröndre? Mi az amit érdemes magunkkal vinni az átlag dolgokon felül? Volt valami, ami hiányzott kint, mert nem vittetek magatokkal, de helyben nem tudtátok beszerezni, csak nagyon drágán?
Amúgy van egy "átlag" utazási listám, ha gondoljátok feltöltöm valahova. Aztán mindenki át tudja szabni, ahogy szeretné, csak nagyjábóli útmutató. Én szeretem ha van lista, mikor pakolok a bőröndbe be, csak pipálom ami megvan, jelölöm ami még hiányzik, így mikor hazafele jövünk, akkor könnyen végig tudok futni rajta és tuti nem hagyunk ott semmit sem
Júniusba buszos tombolással voltunk Zakynthosi Tsilivi Adriani apartmanban.
Maximálisan meg voltunk elégedve. Kényelmes busszal mentünk, szuper sofőrökkel.
A szállás olyan jó volt, hogy ha Én választottam volna akkor sem tudtam volna jobbat.
Az erkélyről láttuk a tengert, este szuper élő zene volt, de 11 után elcsendesedett a környék.
Lerana, pár kérdésedre tudok válaszolni Szóval, miután kisorsoltak, be kell menni az irodába, és ott a befizetés után kapunk egy nagycsomó papírost, a szállásról, transzferről, repülőjegy jogosultságról (nem tudtam máshogy megfogalmazni, ez végül is nem a repjegy maga,csak egy igazolás róla), ezeket beleteszik egy kis ibuszos mappába, és gyakorlatilag ezzel már lehet is menni a repülőtérre(indulás előtt min. 2 órával meg kell érkezni!). Ott az indulás előtt valahogy 2,5-3 órával az utazási irodák szintjén lesz egy kis pult, ibusz/karthago,personal tours stb táblával, oda kell menni, átnyújtani az igazolást a repülőjegyről, és ők adják oda a valódi jegyet, amit a check-in pultnál oda kell adni. A súlykorlát a következő: fejenként 15 kg, vagy 2 főre egy max. 30kg-os bőrönd. A kézipoggyász súlya max. 5 kg lehet. Hát, nem mondom, hogy nem kukacoskodnak... érdemes betartani, mert a pultnál már ciki átpakolgatni Mi ezt úgy szoktuk megoldani, hogy mindig van egy pár üres check-in pult, oda szoktunk menni, és ott mérjük le az összes cuccot....mert az otthoni mérleg ki tudja hogy mér, és úgyis az ő mérlegük számít. Ahhoz, hogy mit érdemes vinni, annyit fűznék hozzá, hogy indulás előtt mindenki nézze végig az okmányok(szig.) érvényességét, mert volt egyszer egy pár pont előttünk a pultban, akiket a check-in pultból küldtek haza, mert a férj személyigazolványa egy hónapja lejárt....és így nem utazhattak! Ekkora csapást senkinek nem kívánok...össze voltak zuhanva, gondolhatjátok. Ja, és aki vinne alkoholt, az szerintem jobban teszi, ha a duty free-ben vásárol, olyan árak vannak mint bármely boltban, csak ugye amit a reptéren bent veszel, az már nem adódik a bőrönd súlyához...és ez akár 1-2 kg-ot is jelenthet Hirtelen ennyi jutott eszembe, ha valaki máshogy tudja, az javítson ki
Ja, még annyi gyorsan eszembe jutott, hogy a feladott csomagba lehetőség szerint nagyobb értéket ne tegyünk(kamera,fényképező,tablet stb...), illetve, hogy a kézipoggyászra vonatkozó szabályokat nézze át mindenki, mi kerülhet bele és mi nem( még a kézfertőtlenítő gélt is kipakoltatják). Ez azért gond, mert mire a kézipoggyászt átnézik, a nagy bőrönd már fel van adva, így abba már átpakolni nem lehet, megy minden nem oda való a kukába! És ami még nagyon fontos: az iroda által adott igazolást a repjegyről, ami a visszaútra szól, megkapjuk indulás előtt a többi papírral együtt, erre tessenek nagyon vigyázni, ha elvész, ott ragadunk
Egy kicsit szeretném pontosítani Petraboo alapos leírását.
A repülős utazáshoz nem szükséges a papír alapú visszaigazolás, mivel mindenki szerepel már az utaslistán, elegendő a check-in pultnál az érvényes útlevéllel vagy személyivel megjelenni és már adhatjuk is fel a csomagokat.
Papír hiányában senki sem ragad sem itthon, sem Görögországban, ne aggódjatok!
Köszönöm a beszámolókat és a hasznos tippeket!
Nagyon várom már, hogy szóljanak, azért titkon még reménykedem, hogy talán ezen a héten...
Zakinthosért drukkol nagyon a lányom, de nem tudom oda ilyenkor mennyi eséllyel sorsolnak ki, de örülni fogunk Krétának vagy Karpathosnak is. Bár utóbbiban kicsit elbizonytalanodtam, mikor olvastam a Sealand apartmanban "lakó" csótányokról.
Négyen megyünk, kíváncsi vagyok megyünk-e egy helyre valamelyikőtökkel:)
Huuu petraboo köszönjük ezt a részletességget , mosolyogva olvastam végig
Akármelyik nap hív ismeretlen szám, mindig azt hiszem ,hogy az IBUSZ , de sajnos nem:(
Hamarosan eljön majd az a pillananat is és akkor végre lenyugszom .
Most repülők eloszor és nagyon izgulok.
Írok mindnekepp ha értesítettek. Bár szerintem Kréta és Korfu az esélyes.
Valószínűleg nem vagyok normális, ha az Ibusz oldalán nézegetem az apartmanokat, és sakkozom az alapján, hogy hány üres szoba van, nem?? De amúgy most meg már választani sem tudnék
Jaj, mikor beléptem megláttam a sok hozzászólást, azt hittem megvolt a sorsolás.
Kri76! Normális vagy! Én napok óta ugyanezt csinálom, pedig mi utánatok megyünk egy héttel.
Köszi Petraboo az alapos leírást, hasznos info ez azoknak, akik először tomboláznak.
Edna! Korfut esélyesnek gondolod? De jó lenne! Idén még senki sem kapta a táblázat alapján.
Érzem, hogy a héten értesítenek titeket (aug.3-i héten indulók)!