#2324952015-07-14 22:16:54 Válasz a #232452. hozzászólásra
Szia!
Mi is Macedóniában szoktunk tankolni a Lukoil kútnál. Eddig semmi probléma nem volt a gázolajjal. Remelem, idén sem lesz!
A lényeg, hogy eurodieselt tankoljatok, mert a sima Diesel a traktoroknak és munkagépeknek van!
Igaz,hogy olcsóbb Macedóniában a dízelolaj,de a mi autónknak (Opel Zafira) nem"tetszett" tavaly. (sajnos ) Kíváncsi vagyok más dízeles véleményekre is
Opel sport tourer 2.0 dízel, 3 éves kocsimba tankoltam Macedóniában, (oda is és visszafelé is)de én nem vettem észre sem többlet fogyasztást, sem a gyorsulásban ill. bármi mást a motor környékéről. Most is ott fogok tankolni.
Holnap után indulunk, de nem nagyon tudtam még ezzel foglalkozni, indulás előtti délelőtt is még az építkezésen kell legyek, úgyhogy jó lesz az indulás Kocsi átnézés meg ilyenek...ááááá erre biztos nem lesz idő De sebaj tavaly is megoldottuk a problémákat:)
Diesel témára nekem is 5 éves opel dieselem van, a Maci dieseltől semmi baja nem volt eddig, hacsak az nem hogy kevesebbet fogyasztott (persze ez lehet attól is, hogy onnan már megnyugszik az ember és nem siet:)
Lefelé faterral csinálunk egy fogyasztási versenyt (ezt most találtam ki) nagy unalmunkban, neki nemrég vett dízeles fordja van, kíváncsi vagyok ki nyer:) Úgyis Tompa előtt teletankolunk, kövire meg majd az RT Petrol kúton mint tavaly.
Menekültek remélem nem lesznek, kaja csak lesz a szállodában meg a Gyrosoknál (ha nem majd vágnak egy kecskét vagy valamit aminek 4 lába van) a többit meg már tudjuk úgyhogy nagy baj nem lehet!
Nagyon nagy a csönd határügyben, tavaly ilyenkor már Röszkével és társaival volt tele a híradó, ez nekem gyanús, hogy nehogy pénteken belecsöppenjünk a sűrűjébe Tompán Elvileg este fél hétkor talizunk faterékkal Tompán a Mol kúton aztán hajrá, irány Hanioti.
Fórumon olvastam hogy valaki úgy lövi be a GPS-t, hogy köztes pontokba megadja (talán Titi?) a megállókat és így pontosan látja mennyi van még az etapból. Eddig ilyet nem csináltam, de előbb megcsináltam (és el is mentettem) én is, tényleg jó így, élesben péntek éjszaka próbálom.
Ha tudok majd írok kintről is hogy mi a helyzet. Ha kérdés van nyugodtan.
Szia Gabi:) Jó utat nektek:)
Mi is holnap indultunk volna, csak áttettem vasárnapra, mivel tavaly is pont ezen a hétvégén pénteken indultunk, Tompánál nem is volt, talán csak 2 autó.....viszont a szerb-mac határon annál több, pedig csak hajnalodott még. Mondjuk lehet vasárnap éjszaka sem lesz jobb a helyzet....
Várom a szombati jelentkezést, ha kiértetek, milyen az úthelyzet:) vigyázzatok magatokra:)
#2325962015-07-16 10:48:54 Válasz a #232590. hozzászólásra
Tavaly barátaimnak (augusztus elején) vasárnap esti indulást javasoltam, annak ellenére, h én mindig hétfő vagy keddi napon indultam eddig (amiket a magyar határt leszámítva mindig jól be is szívtam )!
Amikor haza értek azt hittem rosszul leszek amikor elmesélték, h csont nélkül értek le...sehol 1 percet nem álltak!!! Így idén mi is most vasárnap indulunk...hátha!
Tavaly barátaimnak (augusztus elején) vasárnap esti indulást javasoltam, annak ellenére, h én mindig hétfő vagy keddi napon indultam eddig (amiket a magyar határt leszámítva mindig jól be is szívtam )!
Majd mesélek ha haza jöttünk! Mi is hétfői indulással megyünk. A magyar határnál ideális esetben éjfél és egy óra között leszünk! Másfél hét az indulásig!
Amennyire tartottam az úttól annyira sima volt minden.
14:30 kor indultunk Óbudáról és másnap- azaz ma- 8:30 ra már Nidrieben, Lefkadán voltunk.
Még otthon eldöntöttem, hogy Ásotthalom felé megyek mert a police.hu írása alapján 1 órás volt Röszkén a sor. Ezzel ellentétben - én még ilyet nem éltem meg- 17:10 kor én voltam az egyetlen határátkelő Ásotthalmon. Innentől csak erre megyek!!
A mac-szerb határ sem volt több 3 percnél, míg a Görög határon meg sem álltunk mert eleve intettek a határőrök, hogy mehetünk:)
Talán az egyetlen negatívuma az útnak, hogy bizony 2-3 helyen találkoztunk az út mentén a bevándorlók egy-egy csapatával akik a korom sötétben szemben a haladási iránnyal életveszélyesen bukkannak fel az út mentén
Szia Gabi:) Jó utat nektek:)
Mi is holnap indultunk volna, csak áttettem vasárnapra, mivel tavaly is pont ezen a hétvégén pénteken indultunk, Tompánál nem is volt, talán csak 2 autó.....viszont a szerb-mac határon annál több, pedig csak hajnalodott még. Mondjuk lehet vasárnap éjszaka sem lesz jobb a helyzet....
Várom a szombati jelentkezést, ha kiértetek, milyen az úthelyzet:) vigyázzatok magatokra:)
Vasárnapi indulással tök üres volt minden. Mindenkinek ezt szoktam javasolni. Mondjuk ez a visszairányra már nem igaz!