Lefkada
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 6736
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Exact
Aktív fórumos
Aktív fórumos
208 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#232953 Üzenet linkje2015-07-21 13:47:47 

Szia

Az általad leírt program véleményem szerint nagyon sűrű- szinte tarthatatlan
Tudom, mert másodszor vagyok itt kint - jelenleg is itt vagyok Nidriben- s megismertem a helyi viszonyokat

Átlagban napi 2 program fér bele egy napba. Reggel 9 előtt már valamelyik strandon kellene lenned ahhoz. Ha Nidriből indulsz el minden nap akkor arra számíts, hogy a túloldali strandok bármelyike is minimum 35-40 perc kocsival. Mire parkolót találsz és a partra érsz eltelik 1-1,5 óra. Ha egy strandon eltöltesz 3 órát máris ott vagy, hogy dél elmúlt. Mi az esetek túlnyomó részében ebédelni mindig visszatértünk a szállásunkra. A délutáni program 15-16:00 előbb soha nem kezdődött... így is szinte minden nap este 19:00-20:00 körül értünk vissza.
Emellett vannak ugye az egész napos programok mint például a hajókirándulások. Aznapra mást ne is tervezz...

Én azt látom, hogy nekem még mindig marad ki 1-2 strand ahol nem voltam így is... de az is igaz, hogy a "kötelező" strandokat van amit már többször láttam.
Nálam a rangsor:
1. Kavalikefta
2. Egremni
3. Porto Katziki

Szóval én szelektálnék helyedben...

Üdv

# 6737
Fcbnandi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
49 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#232961 Üzenet linkje2015-07-21 16:06:15 

köszönöm a véleményeket, más is írhat nyugodtan! icon_smile.gif

szerintetek ez a buszmenetrend aktuális?

http://www.all-about-lefkada.com/info/bus.php#

# 6738
Dragont
Aktív fórumos
Aktív fórumos
235 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#232962 Üzenet linkje2015-07-21 16:30:39  Válasz a #232961. hozzászólásra Előzmény #232961

Szia Fcbnanndi!
Igaz mi csak 3 napot voltunk Lefkadán ,ebből 2 csavarogtunk .Szerintem is a 2 part bőven elég,ha nyugisan akarod tölteni a hetet és nem csak lerohanni a szigetet.Mi Porto Katsikit és Egremnit 1 nap alatt néztük meg ,nem messzire lett volna már a világítótorony sem ,de olyan fáradtak voltunk ,inkább haza mentünk ,amit persze azóta nagyon bánok.Második napon Kavalikefta és Katisima volt soron ,majd sziget körbe hazafelé Lefkada városban megálltunk ,szétnéztünk .

# 6739
Accord
Aktív fórumos
Aktív fórumos
496 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#232964 Üzenet linkje2015-07-21 16:45:28 

Tarthatatlan a 4 strand naponta. Hacsak nem úgy, h 3 percet fürdőzöl, a többit meg a part felkeresésével, utazással, mászással fogsz tölteni. De nincs is értelme. Max. kettő/nap.Azt sem értem, h miért akarsz pl. Egremnire kétszer is ilyen kis időt szánni?Van vagy 300 lépcső, amit meg kell mászni. Inkább egyszer menj hosszabb időre, és nem pocsékolod az idődet a felesleges mászkálásra...................Reggel 9-re érj oda valamelyik partra, fürdőzzetek egy jó nagyot, keressetek utána egy jó tavernát, ebédeljetek, pihenjetek, és késő délutánra csinálj egy másik programot, amit egy jó vacsorával lezársz.Hidd el, h ennyi elég naponta, nem jó dolog a hőségben egész nap a lótás-futás.......... icon_smile.gif
# 6740
Nagyfotos
Aktív fórumos
Aktív fórumos
158 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#232982 Üzenet linkje2015-07-21 20:06:49 

Fcbnandi...
Mi egy időpontban leszünk ott...de kíváncsian várnám ha leírnád mi sikerült s tervedből ..... várom majd ...icon_smile.gif
Mint jeleztem már harmadszorra megyünk és nem üldögélős típusú nyaralók vagyunk keményen több száz km-t teszünk a kis mociba de még így is akad amit nem tudtunk eddig megnézni ..már tavaly is listával indultam mit KELL mindenképp látni ...idén is így teszek majd....de a buszon dumcsizhatunk ha gondolod.....icon_smile.gif
AEOLUS-os buszról volt pár napja kérdés azthiszem még nem jött válasz engen is érdekelne......!!! Apollon-os Ibusz-os buszokat ismerem....Köszi icon_smile.gif

# 6741
Fcbnandi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
49 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#232987 Üzenet linkje2015-07-21 21:41:24 

hát igen.. én mondtam, hogy még tapasztalatlan vagyok.. icon_smile.gif és azért is írtam ki fórumra, hogy meghallgassam a véleményeteket... azóta a listát átírtam úgy, hogy 1 napra megy katziki és a déli világítótórony, és 1 napra megy egremni is.. icon_smile.gif stb.. a lényeg hogy a többihez se írtam 2-nél több strandot icon_smile.gif
# 6742
Accord
Aktív fórumos
Aktív fórumos
496 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#232990 Üzenet linkje2015-07-21 21:45:06  Idézet innen: #232987

fcbnandi írta:
hát igen.. én mondtam, hogy még tapasztalatlan vagyok.. icon_smile.gif és azért is írtam ki fórumra, hogy meghallgassam a véleményeteket... azóta a listát átírtam úgy, hogy 1 napra megy katziki és a déli világítótórony, és 1 napra megy egremni is.. icon_smile.gif stb.. a lényeg hogy a többihez se írtam 2-nél több strandot icon_smile.gif

Hidd el így lesz a jó!!!! icon_smile.gif

# 6743
Exact
Aktív fórumos
Aktív fórumos
208 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#232998 Üzenet linkje2015-07-21 22:22:29 

Én úgy állítottam össze a programot- Nidri szállással-, hogy egyik nap észak felé indultunk reggel, míg másik nap dél felé

Ez volt a menetrend:

1 nap: Megérkezés Nidribe, szállás elfoglalása, fürdés Nidri strandján este Nidri gyros
2.nap: Egremni- a maga 350 lépcsőjével nekem be is tett aznapra icon_smile.gif
3.nap: délelőtt a vízesés- délután Kathisma
4.nap: Porto Katziki és utána a Cape Ducato
5.nap: Kavalikefta
6.nap: délelőtt Nidri strand, este Faneromeni + Lefkada városa
7.nao: motorcsónak bérlés és egész napos túra vele
8. nap: Aghiophili kishajóval + Vasiliki
9.nap "elfelejtett szigetek" hajótúra a Nikolaossal

Javaslom ezt icon_smile.gif

# 6744
Kriszti
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
4 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#233010 Üzenet linkje2015-07-22 08:42:30 

Sziasztok!
Annyi kérdésem lenne, ha valaki volt már a Sun Rise apartmanban, törölközőt adnak, vagy itthonról vinni kell. Valami jó kis vacsorázó helyet tudtok-e ajánlani, Nidriben.
Köszi: Kriszti

# 6745
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Miskolciutas
Törzstag
Törzstag
1313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#233011 Üzenet linkje2015-07-22 08:55:00 

Nandi!
Mi tavalyelőtt valakinek a tanácsára itt a fórumon(Áldja érte minden szent!)reggel 9-re mentünk Egremnire.Ekkor még csak vagy 20 kocsi parkolt az út melletti vékony sávon.Lefelé se semmi az a több mint 300 lépcső,de mikor dél körül felfelé jöttünk,hát,kimondottan gyilkos volt.És akkor már úgy 2-300 kocsi parkolt,az akkor érkezők csak úgy 300 méterre tudtak megállni .Igy kezdtek lemenni a lépcsőn,de a mi a rosszabb,mikor felfelé jöttek,még el kellett vonszolni magukat a kocsihoz...hidd el,nem semmi!
Más.(szintén itteni tanácsra)Agiofili,re reggel 6 után indultunk Nidriből.Így 8 körül értünk Vassilikibe,mentünk neki a földútnak.Az út egy részét már kocsi nélkül kell megtenni.De megérte,mert kvázi egyedül voltunk a parton.Amikor 10 után megjön az első vízitaxi,jönnek vele a büfések,már nem az igazi...

# 6746
Bibo
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
13 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#233013 Üzenet linkje2015-07-22 09:37:50 

Sziasztok!
Gatsoulis apartmanban van törülköző? A másik hozzá kapcsolódó kérdésem, hogy milyen felszerelt a mini konyha pl: egy lábas, evőeszközök,pohár van e benne?

# 6747
Studis
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
29 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#233021 Üzenet linkje2015-07-22 10:41:49  Válasz a #233010. hozzászólásra Előzmény #233010

Szia Kriszti!
A Sun Riseben 2 naponta cserélik a türiket, ágynemüt. Takarítanak 2 naponta is.
10 napot voltunk. Szuper volt!
Üdv: studis

# 6748
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#233025 Üzenet linkje2015-07-22 11:07:17 

Bibo!
A Gatsoulisban természetesen van evőeszköz és egyéb konyhai eszköz, de elég szűkös, mint mindenhol a görögöknél. Ha valami hiányzik, jelezd Pajának, megoldja icon_smile.gif
Fontos szolgálati közlemény: A Statis gyrosos tulajt váltott, és sz@r lett icon_sad.gif Persze Statisból 2 is van, a főutca part felőli oldaln lévő nagyjából OK, de semmi különleges, míg a hegyek felőli oldalon lévőnél én idén vendéget még nem láttam. 2x próbálkoztunk, mert tavaly előtt nagyon jó volt, de akármit kértem, nem volt, mindenképpen arra az 1 fajta gyrosra akart rádumálni, és nem értette, mi nem tetszik icon_smile.gif Próbáltam a srácoknak elmondani, hogy én nem úgy választok ételt, hogy mi az, ami maradt icon_smile.gif

# 6749
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#233027 Üzenet linkje2015-07-22 11:10:17  Válasz a #233013. hozzászólásra Előzmény #233013

Ja és törcsi több is van a Gatsoulisban, mint mindenhol!!
Éttermet meg nem régen ajánlottam, olvasson vissza akit érdekel icon_smile.gif

# 6750
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#233029 Üzenet linkje2015-07-22 11:25:40  Válasz a #232998. hozzászólásra Előzmény #232998

Exact!
És nem volt rövid ez a 9 nap? Hol van Meganissi?! Én meghalnék nélküle, oda sem elég 1x elmenni icon_smile.gif És a Nikolaosszal mindegyik útjára el kell menni, mi a szigeteket és a Kastos/Kalamos túrát 2x is abszolváltuk, és szerencsére a második alkalmakkor máshol beacheltünk, mint az elsőn, egyik alkalommal miénk volt a hajó, csak 12-en voltunk előszezonban icon_smile.gif Az 5 hajóútért kevesebbet fizettünk, mint Kafalonián kettőért!! Tudom, a Laka nagyjából csak nekem több napos polipozós opció, de anélkül is a kardomba dőlnék icon_biggrin.gif
A Nidri beachelésre viszont egyetlen percet is sajnálnék, max ha már valahonnan hazaértünk, és maradt 1 lukas óránk kimennék lábat áztatni, és nézni ki a fejemből, mert látványnak nem csúnya előttem a szigetek, mögöttem a hegyek! Pláne, ha sötét felhők közelegnek.
Egyébként szerintem ezt a program dolgot nem kell túlparázni. Úgyis mindenki visszamegy az első útja után, mert beleszeret a szigetbe. Mi idén ötödszörre mentünk, még 2000-ben először, és magamban tartottam egy picit attól, hogy mivel nem lesz velünk sofőr, autó nélkül unalmas lesz....hát jelzem, alaptalan volt a félelmünk, olyan jól sikerült az idei (IS!!), hogy még ott eldöntöttem, jövőre megint ide icon_biggrin.gif
Ja, és egy csomó mindenre nem is maradt időnk, még úgy 2-3 nap kellett volna a 14 után a teljes boldogsághoz icon_smile.gif
Úgy-hogy hajrá mindenkinek, no para, sikerül, ahogy sikerül, aztán legközelebb már konkrétabban is tud szervezni az utazó.
Ámen

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 449 450 451 ... 570 571 572   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu