Sziasztok!
Rutinos buszos utazóként/Mint Ágica és még többen/ évente 2-szer megyünk mi is Görögországba."Anno" 1 alkalommal Eurotours lerobbant a busz Korfun,ez nem iroda ,és sofőr hiba,ilyen lehet,7 órát dekkoltunk a susnyásba várva a mentesítőt ,az utaslistán se voltunk rajta,,szobafoglalást annyira szúrták el,hogy felárat fizettünk az emeletért,persze földszintre raktak,kivertük németül a dilit a görög partnerirodában,és kaptunk egy németek-hollandok által lakott szép stúdiót.Ez 2000-ben volt.Majd 2-szer Dias Zeus,akkor még nem rakták össze a desztinációkat,sok gond nem volt,ma már tuti nem mennék velük.Utána ahogy bekerült az Apollon is az utaztatókhoz,azóta csak velük megyünk.Bízok bennük,bár tény,hogy a Grandos szállások legtöbb helyen szebbek,mint az Apolloné,de náluk van gyerekkedvezmény/ez 5 éve érdekes nekünk/.Ami miatt ragaszkodunk még hozzájuk,pont a buszoztatás...Sokunk kedvencei Romcaros sofőrök,tőlük nem akarok megválni.Tavaly 2 újabb buszt vettek,amin nagy az üléstáv,igaz 2 kis buszuk szerintem náluk is kicsi.Sajnálom,hogy nem nyit az Apollon Neos Marmaras/Zakynthos /Kefalónia úticélok felé,így ezekre a helyekre kénytelenek leszünk más irodát választani.Jövőre egyik úticél Marmaras így kénytelenek vagyunk a Grandot választani,egyedül ők mennek oda.Én is tartok a kis buszaiktól.Az átpakolás nem érint,Szegeden szállunk föl.,de hogy védjem a Grandot,jogosan,náluk ingyenesek a gyűjtőjáratok,míg az Apollonnál fizetni kell érte.Az Apollonnál ezért is rendezettebbek a transzferek.Zakynthosra Holidaylinest írtátok favoritnak,beszámolók,és a facebook oldaluk alapján én is szívesen mennék velük oda.Ibusznál is tavaly pont a buszok voltak a rosszak,idén Sartin 2 jobb buszukat láttam,de több mint 2 busz kell nekik egy adott napra,másik buszaik is vannak,lehet maradtak még a rossz viszlát honvágyas buszok is.Ha vki idén utazott busszal Ibusz szervezés Zaky/Kefalónia/Korfu várok infót milyen busz ment oda.
A WC témához hozzászólva, azért elég kellemetlen azoknak akik pont a WC közelében ülnek, hogy valakik rendszeresen használják, a pihenők alkalmával nem mennek el,hanem inkább a buszon.
Mi pont ott ültünk és hát nem kellemes szagok jöttek ki. Oké, hogy ha valakinek nagyon kell, akkor menjen el, de ne ám már, hogy nem képes odamenni a buszsofőrhöz megkérdezni, hogy esetleg 10percet vagy két órát kell még kibírnia. Nem, simán elmegy a buszon, majd persze amikor húsz perc múlva megáll a busz akkor nem megy el, majd megint a buszon. A közelben ülők meg szagolgassák.
Igen Vio, igazad van, bár mi is ültünk közvetlen a wc mellett, majdnem a komplett alsó szintet elfoglalva.... de ez van, ezen nem tudsz változtatni sajnos. Vannak ésszel élő kultúrált, és nem kultúrált emberek, vagy nevezhetem lustáknak is, akik b...-nak leszállni, és kiállni a sort. Ilyenkor gondolj arra, mennyivel különb vagy Nála. Én is használtam már a buszon a wct, a gyerekeim is, tudod, hogy nem ezzel van a gond... azzal, amit írsz.. az valóban bunkóság. De én akkor is inkább wcs busszal utazok, mint nélkülivel. Nagyon várom a szeptembert, hogy kipróbálhassam a Holidaylines buszát!!! Nagyon!!
Rep! Ebben ne nagyon reménykedj, hogy titeket nem fog érinteni az átpakolás! Odafelé valószínűleg nem, de visszafelé még átpakolhatnak. Mi is így jártunk. Marmarason felszálltunk, Tessalonikinél egy büdös, koszos benzinkút előtt, az út szélén kipakoltak bennünket. Vártunk a 30 fokban vagy másfél órát. Sehol egy árnyék! Aztán tetézte a sofőrök modortalan viselkedése. Mikor beértünk Szegedre, mögöttünk beállt a busz, amiről leszállítottak minket. Hát ekkor rágtam be igazán!
Az kemény...nem is mesélted...tavaly mi nagyon sokat álltunk Szegeden, 5 után indultunk el, hazafelé szerencsére nem kellett átpakolni, de attól még ugyanugy álltunk a kútnál, amíg a többi busz bejött, és átpakolt, addig nem indult haza egyik sem.... ezért valóban , nem biztos, h a szegedieket nem érinti az átszállogatás.
#2331402015-07-23 11:39:03 Válasz a #233132. hozzászólásra
Ágica, nagyon jó a Holiday Lines busza. Mi tavaly utaztunk velük kétszer is, májusban OB-re, aztán ősszel Paraliára. Tényleg kényelmes, a sofőrök udvariasak, és ami máshol nincs: hazaindulás este 7-kor, tehát nem kora reggel, úgyhogy még nyersz egy napot.
És mind a kétszer a WC mellett ültünk, és bizisten semmi szag nem szivárgott ki.
Köszi Ágica,és Gudli!
Gudli,jól emlékszem ti voltatok most a Holidaylinessal Zakynthoson júniusban,és Szegeden Auchan környékén a helyközis buszmegállóban szálltatok fel.Ti is Szeged vagy környékiek vagytok? Egyébként nekem is jó érzés gyerekkel meg főleg,hogy van wc a buszon.A kislánynak augusztusban lesz a tizedik útja, 1-szer volt a buszon wc-n,pokol gyerekkel lemenni,vigyázni hogy ne érjen semmihez,lány,és megy a busz.Alig iszik,és nagyon ügyes.Vannak tényleg csoda utastársak,söröznek,aztán járnak a wc-re,és a sunyik,aki hány stb.Szerintem égőbb az,hogy nem szól,és mutogatnak rá,hogy te csináltad,minthogy odamegy a sofőrhöz,és szól hogy álljon meg,a sofőr se hülye,hogy más után takarít,inkább megáll.A Grandtól egyre jobban ódzkodok a buszoztatásuk miatt,a Romcaros sofőrökkel már minddel összehaverkodtunk,biztonságérzet ők is,de nem nyit az Apollon jó helyek fele.Plagia/Potidea nem a legtutibb v álasztásuk volt,Zakynthos/Kefalóniára is lenne több utasuk,akik arra a nyaralóhelyre azért mennek a Grand/Ibusszal mert ővelük nem tudnak,de ne mi adjunk az Apollonnak tippeket.A törzsutasaik oda is velük mennének,így én is.A Grandnál az adott nyaralóhelyről visszafele jövet akkor nem pakolnak a sofőrök szisztematikusan,mindegyik bőröndöt kirakják?? Mert az Apollonnál már visszafele a berakáskor külön rakják a transzfereseket,és megkérdezik ki hova megy.A mi cuccaink/Szegediek vagyunk/még soha nem kerültek ki,csak a Tesco parkolóban,mert ők a Virágpiacon intézik a transzferes ügyeket,kisbusz,vagy vmelyik nagy buszra szállnak át.
#2331822015-07-23 17:32:34 Válasz a #233181. hozzászólásra
Olympic Beach nekünk tetszett, bár tavaly jobban, mint idén. Tavaly tisztább volt a víz, most május végén már eléggé koszos, füves, algás volt és szinte minden napra jutott egy kis elpusztult meduza a parton. Arról nem tudok, hogy valaki élővel is találkozott volna a vízben. Az apartman (gondolom, a Christinába mentek) szerintünk a legjobb, amivel eddig találkoztunk. Nagyon tiszta, elég tágas szobák, lift (!), hogy már az elsőre se kelljen cipekedni, és nagyon kedves anya és lánya tulaj. Csupa virág az egész ház, és közel van a parthoz is. Az egyetlen negatívum: nagyon kicsi a konyha rész, és 1 azaz egy db. lábas van összesen. Viszont rendes, azonos mintájú tányérok, nem szedett-vedett ócska darabok.
Szárítókötelet, pár csipeszt vigyetek, tavaly nem volt.
Idén az Elliben voltunk májusban, így a friss állapotokat nem tudom.
#2331892015-07-23 20:24:41 Válasz a #233186. hozzászólásra
Kifelé 1/2 4-kor és 4-kor indultunk, hazafelé 1/2 7-kor OB-n, mert először Paralián szedi fel az utasokat, éa 7-kor indultunk. Kifelé másnap reggel 8-1/2 9 körül értünk oda, hazafelé ha jól emlékszem 11-1/2 12 körül. De majd úgyis értesítenek a pontos időpontokról.
Még az is érdekes volt, hogy Pestről elindultunk, és csak Szerbiában a határátlépés után volt az első pihenő. Míg a többi busz Szegeden meg a virágpiacon húzta az időt, mi szépen megléptünk.
Kedves Rep!
Igen, jól emlékszel. Mi voltunk Zakynthoson júniusban a Holiday Lines-szal. Igen, Szegeden lakunk. A busz kifogástalan volt. Legtöbbször mi is Apollonnal utaztunk. Egyszer a Granddal, Marmaras miatt. Kétszer pedig a Kalandozás Travellel,
Nei Poriba és Pargára. Na az ő emeletes buszuk utastere volt tágas, kényelmes. Kétségtelen, hogy a Grandos emelt szintű busz volt a legkényelmetlenebb. Annyira szűk az ülések közötti hely, hogy hihetetlen.