Köszönöm a válaszaitokat és a tanácsokat! Bocs, hogy nem vettem észre a kompos topikot - már elolvastam!
Igazándiból csak érdeklõdtem, mert legutóbb 16 órát mentünk egyfolytában kocsival Görögországba, naívan azt gondoltam, esetleg van valami emberibb megoldás is...
Két kisgyerekkel megyünk (3 és 5 évesek), ezért, meg persze a plusz költségek miatt (kabinra biztosan nem futja), marad az autó.
Kakadu: gondolatolvasó vagy, miután az elõbbit beírtam, jutott eszembe nekem is a megoldás, hogy elsõ nap "csak" Thesszaloniki-ig megyünk, utána pihenten Korfura. Tudtok-e esetleg olcsó, de elfogadható egy éjszakás szállást Thesszalonikiben vagy környékén? Akár kemping is lehet... Vagy: érdemes-e az odafele úton elõbb megálni 1 éjszakára, mondjuk Macedoniában vagy Szerbiában? Van-e valaki, aki utazott már így két lépésben Korfura?
Nem tudom kitõl kérdezted és melyik képet.
Ha esetleg nekem szólt a kérdés, a képek fölött találsz némi infót.
Talán a híd érdekel..., Riot a Peloponnészosz északnyugati részén keresd!
A kompnál különben valami dél-olasz - Igoumenitsa járatra gondoltam, a trieszti eszembe sem jutott, pedig prószáltam és nagy élmény volt. Most Velencébõl van napi rendszerességgel járat, de két ilyen kis gyerekkel nyilván csak kabin játszik, az pedig tényleg húzós!
2004-ben 120ezer Ft volt az odavisszajegy (oda: Trieszt-Kerkyra, vissza: Igoumenitsza-Trieszt) (2 felnõtt és az autó), ebben az árban benne van egy hónap utasbiztosítás is. Kabinnal több mint másfélszerese lett volna az ár.
Nagyon drágának és körülményesnek tartom a kompozást, de köszönöm az információt! Úgy tervezzük most, hogy elsõ nap eljutnánk Görögországba nyugis tempóban, mondjuk Thessaloniki közelébe, utána másnap kipihenten vágnánk neki a hegyi szerpentineknek. Feleségem nem nagyon szeret és nem szokott vezetni, elég tapasztalatlan, ezért végig nekem kell a volánnál ülni, õ csak vész esetére lép akcióba. Tegnap este rengeteget olvastam rengeteg helyen az autós utazásról, de nem nagyon találtam olyan leírást, amelyben szerepel egy félúton vagy Thessalonikiben beiktatott 1 éjszakás szállás. Tudnátok-e ebben információt adni, hol érdemes megszállni, mennyibe kerül, stb?
Olvass vissza, Kakadu tett be linket egyéjszakás szálláshelyrõl.
Nem tudom Szalonikitõl merefelé akarsz menni, azt írtuk már, hogy Ioannináig többnyire autópálya van (térképet is linkeltünk be), nagyobb szerpentinek fõleg utána lesznek.
Igen a hidra gondoltam . :
Köszi szépen a választ.
A válaszra mentemrá és az hittem ki jelzi neked vagyis annak akinek irók.
De akkor nem arra kell menni.
Még kezdö vagyok nézd ell inkább olvasgatni szoktam .
De mi is megyünk már csak 125 nap!!!