#2330382015-07-22 13:05:33 Válasz a #232943. hozzászólásra
Szia!
Szerintem attól függ,hogy mennyire lesz sűrű,hogy mikor indultok reggel. Ha felkeltek időben és mondjuk 7-8 körül elindultok simán tartható a program. Én is hasonlóan sűrűt szerveztem, és kényelmesen belefértünk még úgy is,hogy 1-2 távolságot megtenni jóval több idő volt,mint amit számoltam. (pl Nidriből Egremnit robogóval 50 percre írtam magamnak,de majdnem másfél óra volt). Nem mondom,hogy az egyes helyeken nem lett volna jó több időt eltölteni, de Lefkada olyan,hogy szinte minden helyen el tudtam volna tölteni 1 napot legalább De nekem az volt a fontos,hogy minél többet lássak a szigetből. Egremnire mi is 2x mentünk egyébként vissza, annyira gyönyörű,hogy meg sem éreztük azt a 300 lépcsőt lefelé, a látvány eltereli a figyelmed mindenről.
Az egyik 4 strandos napodon, amin benne van Kavalikefta és Megali Petra, na hát azt kb egy strandnak is veheted. Megali Petráról Kavalikeftáról lehet elmenni gyalog, a sziklákon keresztül. Amikor mi megérkeztünk egyből átsétáltunk Megali Petrára, ott már kevesebben voltak és ott cuccoltunk le.
Amikor Aghiofilivel kezditek a napot akkor oda pedig tényleg érdemes korán menni ha el akarjátok kerülni a tömeget. És ha azon a napon akartok naplementét is nézni, tehát olyan sokáig maradni, akkor szerintem amiatt sem kell félni,hogy belefér-e.
Amit nem láttam a listádon, az egyik a Profitis Ilias, fönt a hegyen. Érdemes oda is elmenni, nagyon szép a kilátás már a hegyre fölfelé menet is, fent pedig egyszerre láthatod a keleti és a nyugati parton is a tengert, és el lehet látni egészen északra, a fővárosig is.
Illetve 2 partot hiányolok még, az egyik Gialos, a másik Avali. Nálam Egremni a legeslegnagyobb kedvenc, és amikor megláttam úgy voltam vele,hogy akkor aznap már ne menjünk Gialosra, azt hagyjuk ki és legyünk minél többet itt. Viszont Egremni után ahogy mentünk lefelé a világítótoronyhoz az Oasis Tavernánál megláttam Gialost messziről... Hát akkor tudtam,hogy muszáj oda is elmenni. És még jóó,hogy elmentünk. Hát nem gondoltam volna,hogy valami egyáltalán megközelítheti Egremnit, de Gialos majdnem utol is éri. Gyönyörű. Avali pedig nagyon nyugis, alig vannak, és ott is gyönyörű kék a tenger. Ezeket szerintem nem szabad kihagyni.
Nálam a sorrend strandoknál egyébként:
1. Egremni
1-2 között: Gialos
2. Avali
3. Pefkoulia
Köszönöm a válaszokat, már nagyon várjuk a nyaralást, 35. házassági évfordulónk lesz, ennek kapcsán szeretnénk valami jó kis éttermet, ünneplés céljából. Már olvasgattam, de úgy látszik elkerülte a figyelmem.
Kriszti
Sziasztok! Ma elmentünk Ammouso-ra. Délelött 10re odaértünk, még volt árnyékos parkoló. 11kor már nem volt. Maga a strand a mérete miatt kicsit zsúfolt volt, asszem három éve nem volt ennyire népszerű. De aki jelenleg is a szigeten tartózkodik és egy kis búvárkodós öblöt keres annak kihagyhatatlan. Délután beültünk a helyi tavernába és nagyon nem bántuk meg. Húsgolyók és muszaka 5csillag az árak pedig rendben vannak.
Kónyu, ma többször is emlegettelek - persze a jó értelembe vedd a dolgokat....
Ugyanis soha nem felejtem el azon soraidat amit írtál arról, hogy " Agios Nikitas utolsó házánál lehet felmenni balra át a hegyen Mylos strandjára"
Na a mai napig azt hittem nekem Egremni az igazán fogyókúrás túra. Tévedtem. 39 C-ban délután gyalog átmenni a hegyen Mylosra- majd vissza Nikitasra- garantált 2- kg. Minezt papucsban...
Aki arra jár vigyen cipőt!
Ám az is igaz, hogy Mylos strandja nálam becsúszott a TOP 4 esbe
Ami viszont kimaradt az valóban Meganissi
Egyszerűen így hogy napi 2 program volt- komolyan mondom "elfáradtam"
Holnap már nem akarok sehova sem menni csak punnyadni
Pénteken még van a Nikolaos hajó túra
Aztán szombaton irány Bp.
Sziasztok! Tegnap este egy "ügyes" szerb emeletes busz megpróbált Kathismára lejutni. Az utolsó kanyar kifogott rajta... Jelenleg is szerelik, aki ma jönne erre, az számítson arra, hogy a kanyarban áll a busz tehát egy sávban lehet csak fel-le haladni.
#2331612015-07-23 14:11:02 Válasz a #233102. hozzászólásra
"Agios Nikitas utolsó házánál lehet felmenni balra át a hegyen Mylos strandjára" - ha anno így írtam, az nem volt pontos, és csak azért helyesbítek most, mert van ennél sokkal jobb támpont!
A Poseidon Taverna melletti lépcsősoron kell elindulni a Mylos beachre Agios Nikitasban
Látom félre értettél A mondandómban nem az volt a lényeg, hogy hol kell elmenni balra
Sokkal inkább az, hogy milyen az út át a hegyen. Mert kb. lehet ha előre tudom el sem indulok
Azt hittem tegnap "meghalok".
Már tudom Ti miért jártok elő és utószezonba Lefkadára. Mert akkor nincs 40 C
Tegnap a hegyen már mindenkit "szidtam" ...de aztán jól esett beleugrani a hűs habokba
Ráadásul jár oda vizi taxi- hát nem lecsúsztunk arról is haza felé menet? Íg aztán vissza felé is gyalogos hegyi járat volt
Ma mi is elmentünk Megali Petrára és szó szerint pokoli volt. Megfogadtam, hogy többet oda nem megyek. Olyan meleg volt a kocsiban hogy úgy néztem ki mintha lezuhanyozás után, vizesen vezetnék. Annyira izzadtam.
#2331912015-07-23 22:32:08 Válasz a #233175. hozzászólásra
Exact! Azért remélem, nem engem szidtál Én mindig mondom, hogy az itthoni 40 fokból minek 45-be menni!! Igen, én utálom a meleget, ezért (is!!) megyünk elő- vagy utószezonban. Meg tömegiszonyom is van, és még kismillió szempont! Júli-aug.-ban ha fizetnének se mennék görög tengerpartra