Én ezeket terveztem az idei 1 hét Lefkadára. Egyszer már voltunk a szigeten majdnem 2 hétig, akkor is sok mindent megnéztünk, de most ennyi fog beleférni. Kihagytam valamit esetleg ami a "must see" kategória?
Első és utolsó nap helyben (ezek úgy is csak fél napok)
- Porto Katsiki, Egremni, naplemete a világítótoronynál
- Agiofili, Laka beach, Dessimni bay (max 1 óra snori)
- Meganissi sziget
- Sziget legmagasabb pont, Milos, Lefkada város este
- Hajókirándulás Kastos és Kalamos szigetre
- Kis hegyi túra (vízesés?), Kavalikefta, Kathisam (+ naplemente)
Aki mostanában volt, vagy van lefkadán, autóval, meg tudná mondani, hogy az autópálya fizetőkapuknál végig lehet e fizetni bankkártyával? Vagy csak kápét fogadnak el?
Nagyon köszi előre is a válaszokat!
#2334062015-07-27 16:04:25 Válasz a #233396. hozzászólásra
Maci!
Láttamozva a terved
A Vafkeri vízesés (ha azt akarod Kavalikefta napon) éppen jó lesz a megérkezés fél napján Azt ne tedd a Kathisma, Kavalikefta kombó napjára szerintem. Ha meg egy kis hegyi túrára vágysz, valahonnan hazafelé ejtsd útba a Nidri feletti csúcson a kis kápolnát (Paja eligazít!), nem csúnya a panoráma Vagy ha az sok, Nidri felett Neo Hori falucskában is van egy kis kápolna, nem nagy szám, de onnan is van némi kilátás Nidrire és a szigetekre, Nidri felé félúton meg kajálhatsz egy jót Paleokatounában a Dimitris tavernában!! A legolcsóbb taverna egész Lefkadán, és isteniek a kajáik!!! ha meg esetleg több hajóútra vágytok, a Nikolaos kis szigettúrája király!! De az 1 hét borzasztó kevésnek tűnik, nekünk autó (vagyis jogsi) nélkül is kevés volt
#2334172015-07-27 18:01:45 Válasz a #233413. hozzászólásra
Népszerű, taxikkal jönnek a vendégek Nidriből. Mi változó időpontokban voltunk, változó telítettséggel. Hely mindig volt, de mi előszezonban voltunk, és így is volt, hogy vártunk egy keveset, hogy a szélén ülhessünk, szóval ha tutira akartok menni, lehet, hogy érdemes foglalni.
#2334312015-07-27 20:06:30 Válasz a #233430. hozzászólásra
Egyszerű tipikus görög grilltaverna, nem kell valami nagyon komoly helyre gondolni Zárt része nincs is, csak egy nagyobbacska fedett terasz, és egy kisebb nem fedett rész.
#2334442015-07-28 07:00:27 Válasz a #233431. hozzászólásra
Kedvelem a grill tavernát,főleg ha jó áron van mindenképp és az egész család oda van tengeri kütyükért. Jól hangzik az is ,hogy helyben a legolcsóbb mivel 6 fővel támadunk. Dessimi-nél 6,50 a Kalamari,8 az Octopus, Lamb 10 euro/ kaja ebben van sült krumpli is. Már csak 3 nap
Sziasztok! Mi vasärnap indulunk 2 hétre Lefkadära,Vassilikibe.Azt szeretném kérdezni,hogy nem lättatok véletlenül valahol mosodät? Nem muszäj Vassilikiben lennie,bärhol a szigeten jó lenne.Sajnos a häzban nem lesz,de jó lenne nem 100 börönddel érkezni. Köszönöm elöre is.
Sziasztok! Mi vasärnap indulunk 2 hétre Lefkadära,Vassilikibe.Azt szeretném kérdezni,hogy nem lättatok véletlenül valahol mosodät? Nem muszäj Vassilikiben lennie,bärhol a szigeten jó lenne.Sajnos a häzban nem lesz,de jó lenne nem 100 börönddel érkezni. Köszönöm elöre is.
Szerintem, ha megkéred a tulajt, megengedi, hogy használjátok a mosógépét. Ő is csak mos valahol nem? Mi máskor 2 Euróért kimoshattuk a cuccainkat az apartmann tulajánál.